3 sätt Boeing Company gör pengar för investerare

3 sätt Boeing Company gör pengar för investerare

Anonim

Ett annat kvartal, en annan bra resultatrapport från Boeing Company

(NYSE: BA)

. Vidare satte resultatet för första kvartalet bolaget upp till en stark 2018 och gav bevis för att Boeing gör goda framsteg på sina långsiktiga mål. Låt oss ta en titt på tre av dem och hur deras framgångsrika utförande kan ge värde för aktieägarna.

Boeings kommersiella flygplansmarginal förbättras

Först är VD Dennis Muilenburg på väg att minska Boeings kostnadsstruktur och kostnaderna för försörjningskedjan, särskilt genom det så kallade partnerskapet för framgång. Programmet är inte utan kontrovers - vissa leverantörer känner sig kramade - övergripande Det bidrar till att öka rörelsemarginalen vid Boeings kommersiella flygplan (BCA) -segment.

Ledningen har tidigare pratat om en 15% BCA-rörelsemarginal år 2020 - något Muilenburg förväntar sig att göra stadiga framsteg under flera år. Resultatet för första kvartalet och kommentaren föreslår att Boeing är på rätt spår. Som ni kan se nedan höjde ledningen sin helårsguide för övergripande resultat och kassaflöde och erbjöd en förbättrad utsikter för BCA-marginalen.

Boeing helårs 2018 vägledning

Nuvarande vägledning

Tidigare vägledning

Kärnresultat per aktie

$ 14.3- $ 14.5

$ 13.8- $ 14

Operativt kassaflöde

15 miljarder dollar - 15, 5 miljarder dollar

15 miljarder dollar

BCA rörelsemarginal

11, 50%

> 11%

Boeing 737-produktionen ökar

För det andra är det en sak att minska kostnaderna för sina flygplansprogram, men det är lika viktigt att behålla och öka produktionshastigheten på flygplansprogrammen. Ökande flygproduktion kommer att förbättra lönsamheten, men det bör också leda till en expansion i marginalen eftersom produktionen av enhetskostnader tenderar att falla som fler flygplan produceras. Dessutom ökar produktionshastigheten på, exempelvis 737, sannolikt att leda till fler order eftersom det minskar ledtiden innan kunderna kan få leverans av ett plan.

Att gå in i resultatrapporten var det oro över vad ledningen skulle säga om sina planer på att rampa upp produktionen av Boeing 737 till 52 flygplan i månaden 2018 från 47 år 2017 - inte minst för att skrovleverantören Spirit AeroSystems

(NYSE: SPR)

står inför utmaningar som möter produktionshastigheten på 737, enligt Andes VD, Toms Gentile.

Samtidigt förväntar sig motorn på 737 MAX (Boeing att 40% -45% av 737 leveranser kommer att vara i MAX-varianten 2018) - nämligen CFM International's LEAP - föll bakom förväntad produktion under första kvartalet. CFM är ett joint venture mellan General Electric Company

(NYSE: GE)

och franska safran. GE levererade endast 186 LEAP-motorer under första kvartalet, cirka 70 under sin ursprungliga plan.

När Sanford Bernstein-analytiker Doug Harned frågade om Boeing 737 MAX-produktion i ljuset av svårigheterna vid Spirit och GE, försäkrade Muilenburg investerare om att "det är alla frågor som vi står på" och "Vi vet att det kommer att finnas tryckpunkter som vi ramp upp, men vi är övertygade om att vi fortsätter rampa upp och träffa våra leveransmärken. "

Boeing 777, 767 och 787 gör också bra

Dessutom fick Boeing fem netto nya order för de äldre 777 flygplanen i kvartalet, vilket medförde en eftersläpning till 90. Det motsvarar cirka två års eftersläp, baserat på den planerade produktionen på 3, 5 per månad 2018 och kommer att bidra till att fylla produktion slots innan leveransen av det nya 777X-flygplanet börjar 2018. Boeing har fortfarande "mer arbete att göra för att fylla den återstående 777 produktionsplatsen", men pågående order hjälper självklart.

Samtidigt var det en trevlig överraskning på 767 - ett brettflygplan som nu producerats för fraktändamål - med Muilenburg förklarar en planerad ökning av produktionen från 2, 5 en månad för närvarande till tre "från och med 2020." Ökande lastbehov är körorder för nya fraktflygplan.

Slutligen har 787 Dreamliner nu över 630 fasta order i sin eftersläpning, och "planen att öka Dreamliner-produktionen till 14 flygplan i månaden år 2019 stöds väl, " enligt Muilenburg. 787 bokade 24 netto order under kvartalet.

Det var goda nyheter runt Boeing.

Breda order har ökat?

För det tredje stöder Boeings framsteg på sina 767, 777 och 787 brettflygplansprogram Muilenburgs "höga förtroende för en meningsfull ökning av efterfrågan på bred kroppsskapande i början av nästa decennium." Det skulle vara goda nyheter för Boeing och dess 777X - som förväntas dra nytta av en allt större efterfrågan på hela kroppen - och även för General Electric (leverantör av motorer till 777X) och avancerade kompositteknologibolaget Hexcel Corporation

(NYSE: HXL)

. Hexcels kolfiberteknik tenderar att generera betydligt mer intäkter per flygplan på brettflygplan än på envägsplan.

Om Boeings förutspådning för att förbättra bredordningsordningar blir sann, då kommer industrin sannolikt att få en betydande andra vind i början av nästa årtionde.

Blickar framåt

BCAs marginalexpansion innebär att Boeing uppnår sitt mål att omdefiniera sin kostnadsstruktur och försörjningskedjan. Under tiden ligger flygproduktionen kvar på målet och efterfrågan på brettflygplan ser ut att förbättras. Dessa är alla strategiska mål som kommer att förbättra Boeings långsiktiga lönsamhet. Allt sagt, rymdjätten fortsätter att överraska på uppåtsidan på en flygande flygmarknad, och den är väl på spår med sina strategiska mål.