4 stora 401 (k) misstag som ska undvikas 2019

4 stora 401 (k) misstag som ska undvikas 2019

Anonim

Även om inte alla har tillgång till 401 (k), om du kan spara i en arbetsgivare-sponsrad plan, har du en bra möjlighet att bygga ett fast nästägg i tid för pensionering. Med det sagt, desto mer försiktigt är du med att hantera den planen, desto bättre kommer det att tjäna dig när du är äldre - och därför vill du undvika följande fel till varje pris.

1. Att inte veta årliga bidragsgränser har ökat

För närvarande kan arbetstagare under 50 år bidra med upp till 18 500 dollar till 401 (k), medan de 50 och äldre kan bidra upp till 24 500 USD. Men från och med 2019 får du en ännu större möjlighet att spara i din 401 (k), eftersom årliga gränser ökar till $ 19.000 för yngre arbetstagare och $ 25.000 för de 50 och över. Om ditt mål är att maximera ut nästa år, var medveten om att det kostar $ 500 för att göra det.

Den goda nyheten är dock att du kommer att sänka dina 2019 skatter ännu mer genom att bidra med hela $ 19 000 eller $ 25 000, beroende på din ålder. Eftersom traditionella 401 (k) s finansieras med pretax-dollar, kommer att sätta in en extra $ 500 automatiskt minska nästa års IRS-faktura med vilken procentandel som helst, vilket är din effektiva skattesats. Till exempel, om din effektiva skattesats är 30%, kommer den extra $ 500 sänka dina 2019-skatter med 150 dollar.

2. Inte utnyttja inskränkningsbidrag

Som namnet antyder tillåter inlösenbidrag sparare 50 och över för att kompensera för förlorad tid genom att lägga mer pengar i sina pensionsplaner under slutet av deras arbetsår. Med en IRA får sparare 50 och äldre att lägga in en extra $ 1000 på årsbasis. Med en 401 (k) är upptaget mycket betydande på 6 000 dollar per år. Och om du är bakom på besparingar kan det också stava skillnaden mellan pensionering bekvämt och fallande kort inkomst-vis.

Tänk dig att du är 57 år och driva dig själv för att få en $ 6000 inkräkt i din 401 (k) under de kommande 10 åren. Om pengarna levererar en genomsnittlig årlig avkastning på 7%, kommer dessa catch-ups ensam att lägga till 83 000 dollar till ditt nästägg - det är därför det lönar sig att spara så mycket skattemässigt som IRS kommer att tillåta dig att.

3. Snagging inte hela din arbetsgivare match

De flesta arbetsgivare som erbjuder 401 (k) planer matchar medarbetarbidrag i varierande grad. Men om du inte bidrar tillräckligt från dina egna lönecheckar till att fälla den matchen i sin helhet, kommer du i princip att hamna gratis pengar.

En bättre satsning? Ta reda på vad du behöver bidra till att matcha den matchen och minska kostnaderna för att frigöra kontanterna. Om till exempel din arbetsgivare är villig att matcha bidrag på upp till 3% av lönen och du tjänar $ 50 000 per år, kommer du att sätta in $ 1 500 av dina egna pengar, vilket ger dig ytterligare $ 1500 för pensionering, precis som det. Om så är fallet är det helt vettigt att avbryta kabeln, skära tillbaka på morgonlattes, eller göra vad som krävs för att komma upp med $ 125 per månad måste du göra din match fullständig.

4. Följer inte dina investeringsavgifter

Chanserna är att dina val för att investera din 401 (k) kör spalten från aktivt förvaltade fond till indexfonder, som passivt hanteras. Med den förra kan du dra nytta av insikten hos erfarna fondförvaltare som känner till marknaden inifrån och ut. Det finns bara en fångst - du är tvungen att förlora mycket mer pengar till avgifter.

Indexfonderna däremot tenderar att komma med betydligt lägre avgifter och genom att ladda upp dem istället för att hålla fast vid aktivt förvaltade medel kommer du inte nödvändigtvis att kompromissa med dina investeringar. Faktum är att enligt en rapport från 2015 Morningstar, mellan 2004 och 2014, översteg indexfonderna överträffat aktiva förvaltade fonder över hela linjen. Det här är inte att säga att aktivt förvaltade medel inte har någon plats i din 401 (k) alls; bara uppmärksamma de avgifter du debiteras och se till att de faktiskt är värda att betala.

Ju mer strategiska du är i att hantera din 401 (k), ju mer pengar du står för att ackumulera för pensionering. Undvik dessa misstag nästa år, och du kommer bli lyckligare för det under dina guldår.