4 Hollywood Franchises som drabbades av stora motgångar år 2017

4 Hollywood Franchises som drabbades av stora motgångar år 2017

Anonim

Det har varit lite svårt på bio, och medan franchise-poster som Wonder Woman, Guardians of the Galaxy Vol. 2 och Despicable Me 3 visade sig vara stora hits, 2017 har också sett ett överraskande antal besvikelser för stora filmserier också.

En storbudgetfilm måste vanligtvis leverera biljettförsäljning någonstans i närheten av två och en halv gånger dess produktionskostnader för att bryta sig jämnt på lådkontoret och det är sällsynt att ett företag kommer att flytta en uppföljare till produktion utan förväntan på att det kan göra mer än föregående ingång i franchisen. Med det i åtanke läs vidare för att lära dig mer om de fyra titlarna från företag, inklusive Walt Disney

(NYSE: DIS)

Viacom

(NASDAQ: VIA)

(NASDAQ: VIAB)

, och tjugoförsta århundradet räv

(NASDAQ: FOX)

(NASDAQ: FOXA)

Det kan vara i trubbel efter deras senaste inlägg.

Bilar träffar en hastighetsstöt

Bilar 3 stod för cirka 310 miljoner dollar i biljettförsäljningen, från 562 miljoner dollar till seriens första inträde och 462 miljoner dollar för den första uppföljaren. Det gör det till den näst lägsta bruttopixarfilmen någonsin på hemmamarknaden - endast efterföljande The Good Dinosaur - och studionens lägsta grosseringsbild över hela världen. Med en beräknad produktionsbudget på 175 miljoner dollar kommer Cars 3 att ansluta sig till de få Pixar-filmerna som troligen förlorade pengar på boxkontoret.

På den ljusa sidan är egenskapen Cars fortfarande en merchandising juggernaut, och det finns en god chans att produktförsäljningen som drivs av frisläppandet av filmen kommer att kompensera för teatralförluster. Ändå, om Disney och Pixar skickar Cars-serien tillbaka till storskärmen, är det en säker satsning på att det kommer att vara på en mycket mindre budget.

Transformatorer visar sin ålder

Viacom är på en hård plats. Med sagging ratings på sina televisionsnätverk skulle företaget vilja se sin filmavdelning spela en större roll, men en rad teatraliska besvikelser har stymied dessa ansträngningar. För det här kämpande mediebolaget tog utsikterna för sin filmaffär ännu en slump med utgåvan av årets Transformers-film.

Transformers: The Last Knight är den femte ingången i serien, och dess prestation tyder på att Viacoms viktigaste filmranchen har slitit ut sin välkomst. Den sista riddaren har uppskattat ungefär 600 miljoner dollar - för närvarande den lägsta biljettförsäljningen av någon film i franchisen och ner från den 1, 1 miljarder dollar som Transformers: Extinction Age levererade 2014.

Med en produktionsbudget på 217 miljoner dollar lade The Last Knight företagets planer på framtida poster i tvivel. Bumblebee, en spinofffilm om en av franchiseens huvudpersoner, beror på teatrar i slutet av 2018 och företaget har ytterligare en huvudsaklig uppföljare planerad till sommaren 2019. Filmer i serien har varit tunga på specialeffekter och är dyrt att producera, så franchisen kan snabbt bli en pengarförlorare om biljettförsäljningen fortsätter att glida.

Främmande senast misslyckas med att landa

Alien-franchisen lyckades återgå till Prometheus 2012, men uppföljningen Alien: Covenant lyckades inte hålla momentet vid liv och bidrog till en bristfällig prestanda för bolagets filmsegment under det senaste räkenskapsåret. Fördraget har uppskattat ungefär 233 miljoner dollar jämfört med den första delbetalningen på 403 miljoner dollar i global biljettförsäljning, vilket möjligen skickar serien tillbaka till viloläge.

Med en produktionsbudget på cirka 100 miljoner dollar för förbundet kan bilden behöva förlita sig på försäljning av hemformat för att kunna bryta jämnt. Fox hade redan börjat jobba med Alien-uppföljare, men efter det senaste loppkontoret körde företaget omvärderar franchisens framtid.

Apes planerar cedes jorden

Fox hade också gjort en stor hit med Dawn of the Planet of the Apes 2014, eftersom filmen racked upp mer än 710 miljoner dollar i biljettförsäljningen. Tre år senare, trots en stark kritisk mottagning, har kriget för Apes planet bara uppskattat cirka 350 miljoner dollar globalt hittills. En bit bra nyheter är att bilden ännu inte har spelat i Kina. Det verkar dock troligt att filmens teaterkörning fortfarande kommer att hamna under de 480 miljoner dollar som franchise-debut Rise of the Apes Planet lyckades 2011.

Med en rapporterad produktionsbudget på 150 miljoner dollar borde krig fortfarande vara en vinst för företaget, men ledningen måste bli besviken över att en av sina mest lovande filmserier sannolikt kommer att sluta med en relativ viskning snarare än ett bang. Underprestanda för Apes och Aliens Planet: Förbundet lägger extra press på Foxs septemberutgåva, Kingsman: The Golden Circle och framhäver företagets behov av livskraftiga filmfranchiser utanför X-Men och Avatar.