4 Jobbutgifter att be ditt företag att betala för

4 Jobbutgifter att be ditt företag att betala för

Anonim

Gilla det eller inte, det kostar pengar för att tjäna pengar. Oavsett om det handlar om pendling, kläder eller kemtvätt, tillbringar de flesta av oss en del av våra lönecheck bara för att kunna göra våra jobb. Men effektiva i år kan arbetstagare som täcker vissa arbetsrelaterade kostnader i fickan komma in för en obehaglig överraskning.

Se, det brukade vara att vissa obetalda affärskostnader var avdragsgilla för dina skatter, förutsatt att de översteg 2% av din justerade bruttoinkomst (AGI). Men nu när en mängd skatteförändringar har genomförts, får arbetarna inte längre det här alternativet. (Observera att du fortfarande kan dra av de kostnader du uppstått förra året vid 2017-avkastningen, vilket du kommer att filera i år, men framåt kommer denna skatteavbrott inte längre att finnas.)

Lösningen? Snarare än att äta dessa kostnader själv, kanske du vill göra det för din arbetsgivare att täcka dem istället. Här är några utgifter som är värda att fråga om.

1. Medlemsavgifter

Har du gått med i en professionell organisation på din chefs förfrågan? Om du gör det kan det hjälpa dig att vidareutveckla din karriär, det finns ingen anledning att din arbetsgivare inte skulle vara villig att hjälpa till med den kostnaden. Detta gäller särskilt om ditt deltagande i en sådan organisation öppnar dörren till affärsmöjligheter som gynnar företaget mer än du som individ.

2. Certifieringskostnader

Att få en professionell certifiering är inte alltid en enkel fråga om att betala en avgift, ta en klass och ringa den en dag. Många licenser och certifieringar kräver fortlöpande utbildning, vilket kommer till en kostnad. Om din arbetsgivare insisterar på att du går igenom den här processen, kan du behöva göra det på din egen tid - men det betyder inte att du också måste göra det på din egen tid. Be ditt företag att täcka kostnaden för dina uppgifter om det inte är ett krav i din bransch.

3. Din mobilräkning

Dessa dagar förväntas arbetstagare vara tillgängliga efter timmar och på helgerna för att hantera arbetsrelaterade nödsituationer, vilket innebär att de vanligtvis behöver mobiltillbehör för att tillhandahålla denna servicenivå. Om ditt företag har en sådan förväntan, kanske du vill närma dig din chef och be om hjälp med att betala din mobilräkning. Om arbetsrelaterade frågor gör att du kan äta upp en bit av din dataplan, har du all rätt att begära att ditt företag chip in, eller åtminstone är villigt att täcka eventuella övertagna avgifter.

4. Specialprogramvara och utrustning

Kanske är du en grafisk designer vars arbete förbättras på grund av ett visst program. Eller kanske du är en IT-whiz som nyligen uppgraderade hela företagets nätverk genom att köpa utrustning själv. Oavsett om du kände dig skyldig att spendera dina egna pengar för att producera bättre resultat för ditt företag, borde du göra det klart för din arbetsgivare och begära återbetalning - speciellt om du inte kan använda samma programvara eller utrustning för personliga skäl också.

Även om din lön är generös, finns det vissa affärskostnader som du inte borde behöva täcka på egen hand. Och nu när några tillhörande skatteförmåner har gått bort betalar det säkert att det samtalet där du vänligen begär att bli ersatt. Ett annat alternativ om du tvekar att göra det fallet? Be din arbetsgivare att hjälpa subventionera några av dessa kostnader, så att du inte behöver betala för dem helt ensam. Om du broderar ämnet med respekt, är det värsta som kommer att hända att ditt företag säger nej, och du är tillbaka i samma båt du startade.