4 Money-saving tricks som faktiskt fungerar

4 Money-saving tricks som faktiskt fungerar

Anonim

En av de svåraste sakerna att investera är att hitta sätt att spara pengar för att investera i första hand. Även när ekonomin ser bättre ut och arbetslöshet nära historiska lågnivåer, lever många arbetstagare fortfarande lönecheck till lönecheck, vilket gör att det blir en stor utmaning.

Ibland är det bästa sättet att spara pengar att hitta ett sätt att lura dig själv att göra det. Om mer enkla sätt att samla besparingar att investera inte har fungerat, ta en titt på de fyra tipsen nedan för att se om de får bättre chans att få dig att röra sig i rätt riktning.

1. Låt dig aldrig se dina pengar i första hand

Idén att betala själv först har blivit en kliché i den ekonomiska planeringsvärlden, men det gör det inte mindre än ett smart drag. Det bästa sättet att spara är att aldrig låta dig vara medveten om att du någonsin haft pengar att spendera.

Det finns flera sätt att uppnå detta mål. Om du har tillgång till arbete till en arbetsgivare-sponsrad pensionsplan som en 401 (k), kan du ordna att få pengar kvarhållna från din lönecheck och deponeras direkt i ditt pensionskonto. Många företag kommer även att matcha dina bidrag med extra pengar, vilket ökar den positiva effekten. Även om du inte har en 401 (k) tillgänglig, kan finansiella leverantörer ställa in automatiska uttag från ditt bankkonto som matchar dina betalningsdagar, vilket gör att den önskade summan går in och ut ur kontot nästan samtidigt.

2. Sluta slösa pengar på saker du inte använder

Investerare vet att några av de mest framgångsrika företagen idag förlitar sig på att kunder har prenumerationer och regelbundet betalar pengar i utbyte mot sina tjänster. Det fungerar särskilt bra i företag där kunderna inte nödvändigtvis använder produkten eller tjänsten så mycket som de borde kunna.

Ur personligt perspektiv är det dumt att betala dyra månadsavgifter för saker du inte använder. Oavsett om det är ett medlemskap i ett gym eller ett gym du aldrig besöker eller en outsourcad kabel-tv eller mobiltjänst abonnemangsplan som är större än du behöver, skalar tillbaka eller eliminerar onödiga utgifter kan frigöra stora mängder kontanter för investeringar.

3. Dra nytta av bonusmöjligheter

Om du bara går in på investeringar kommer du att upptäcka att marknaden bland finansiella leverantörer är särskilt konkurrenskraftig just nu. Vissa företag kommer även att ge dig incitament att öppna konton eller på annat sätt starta ett affärsförhållande, och det finns ingen anledning att lämna pengarna på bordet.

Du kan hitta ett brett utbud av bankkonton, mäklarkonton och kreditkort som erbjuder en bonus framför dig för att bli kund. Vissa erbjudanden har krav på ett minimibalans eller utgiftsbelopp för att kvalificera sig för bonusen och det är viktigt att du inte överskrider dig själv eller ändrar ditt beteende bara för att uppfylla kvalifikationskraven. Men om dessa krav passar vad du vill göra ändå, kan du lika bra ta de fria pengarna.

4. Låt kreditkort hjälpa dig att bygga upp sparande

På samma sätt finns det många kreditkort som erbjuder en rad belöningar för utgifterna. Kontanter, resor, hotellrum och andra förmåner är tillgängliga, med kortinnehavare får antingen belöning direkt eller tjänar poäng som de kan använda för att ta emot kontanter eller andra incitament.

De bästa belöningarna kreditkort att använda är de som har hög procentuell belöning i kategorier där du redan spenderar pengar. Till exempel, om du regelbundet köper matvaror, erbjuder vissa kort rikliga belöningar för inköp av livsmedelsbutiker. Andra kort riktar sig till dem som äter ute genom att erbjuda kontanter eller andra belöningar för inköp på restauranger.

Återigen är nyckeln här inte att ändra ditt beteende bara för att få en belöning på några procentenheter. Genom att fokusera på att göra det mesta av dina befintliga utgifter kan du låsa upp några fria pengar som kan gå mot investeringar.

Var smart med dina pengar

Att spara är inte lätt, men det är inte heller omöjligt. Genom att vara medveten om de många sätten du kan lura dig om att spara mer, kommer du att vara i bästa möjliga position för att göra mer framsteg på dina besparingsambitioner.