4 tips som kommer att spara din pension

4 tips som kommer att spara din pension

Anonim

Vi upprepas gånger berättas att förbereda oss för pensionering under våra arbetsår. Men vad händer om den milstolpen närmar sig och du är inte nära redo? Om du är angelägen om att gå i pension, är du inte ensam, men i stället för att frukta vad som ligger framåt, kan du vidta åtgärder för att förberedas ekonomiskt. Här är några sätt att rädda din pension om du har grovt försummat det så länge.

1. Dra nytta av catch-up-bidrag

Kanske började du inte spara för pensionering tidigt och tittar på en något dålig sparandebalans. Du skulle inte vara den enda närmaste pensionären med det här samhället - medianbesparingsbalansen bland hushållen 56 till 61 år är bara 17 000 dollar. Men om dina besparingar ser lite likartade ut, eller om du ännu inte har börjat spara, är det dags att spela upp ihop - omedelbart.

Den goda nyheten är att äldre arbetstagare får möjlighet att bidra mer till skattefinansierade pensionsplaner än yngre arbetstagare, så om du är 50 år eller äldre kan du lägga bort upp till $ 6.500 per år i en IRA och $ 24 500 i en 401 (k ). Självklart behöver du förmodligen skära några av dina nuvarande utgifter för att träffa den senare gränsen, men om du är villig att göra det kan du fånga besparingar på en relativt kort tid.

Om du till exempel suger bort $ 24 500 i 10 år kommer du att få en slutgiltig balans om 338 000 USD om dina investeringar genererar en genomsnittlig 7% avkastning, vilket är mer än möjligt om du investerar mycket av dina besparingar i aktier. Och det, i kombination med din socialförsäkringsinkomst, kan leda till en rimligt bekväm pensionering.

2. Planera att betala skatt

Om du bara läser stycket ovan tänker du noga: "Bra, jag kommer bara max 401 (k) i 10 år och har $ 338 000 att använda som jag vill." Inte så snabbt. En av de största misstagspensionärerna gör att man inte tar hänsyn till skatter, och om du har en traditionell 401 (k), har du inget annat val än att ge IRS en del av dina besparingar när du börjar ta uttag.

Kom ihåg att pengarna du bidrar till en traditionell 401 (k) eller IRA går i skattefri, men i utbyte mot den omedelbara fördelen betalar du skatter när du är äldre. Med det sagt, om du förbereder dig för dessa skatter och faktoriserar dem i din pensionsbudget, kommer du att undvika att bli vaken senare. (För övrigt finns det också möjlighet att konvertera några av dina besparingar till ett Roth-konto, vilket gör att du kan ta skattefria uttag som senior. Men innebär det att du betalar mer skatt uppe.)

3. slå ut din skuld

Det skrämmande med pensionen lever på en fast inkomst. Om du går in i det livsskedet som är belastat med skuld, får du mindre flexibilitet när du spenderar dina pengar. Därför är det viktigt att eliminera så mycket skuld som möjligt innan du tar din karriär till slut.

Om du bär ett kreditkortbalans, klippa hörn i din budget för att frigöra pengar och använd de pengarna till att ta bort på det utestående saldot. Om du fortfarande är skyldig pengar på din inteckning, försök smyga i några extra betalningar varje år för att slå ut den när du är redo att ringa den slutar. Att gå i pension utan skuld kommer att leda till en mycket mindre stressande existens i rad.

4. Var villig att arbeta i en annan kapacitet

Många människor associerar pension med att inte jobba alls. Men om du ändrar din syn på jobbet, kan du upptäcka att du är mycket mindre ekonomiskt stressad än väntat. Snarare än att rabatt möjligheten att tjäna pengar som senior, tänk på hur du kan göra det så roligt. Till exempel kanske du är en ivrig bagare eller njut av att ta hand om djur. Det finns en mängd hobbyer du kan tänka dig att bli ett företag, och när du gör det kommer du att dra nytta på två sätt.

Först får du extra pengar som kommer att köpa dig mer wiggle rum i din budget. Men lika viktigare, ju mer tid du spenderar tjänar pengar, desto mindre av dina besparingar måste du spendera för att hålla dig upptagen. Prata om en win-win.

Om du är orolig för pensionering, säg inte bara dig till en ekonomiskt skakig framtid. Använd i stället resten av dina arbetsår för att göra smarta beslut som tjänar dig bra på lång sikt. På samma gång omfamna tanken på att tjäna pengar i pension, om än på dina egna villkor. Sammantaget kommer du att göra din del för att minimera din stress både nu och i framtiden.

Populära Inlägg

Rekommenderas