4 Top Atlanta-aktier du känner och älskar

4 Top Atlanta-aktier du känner och älskar

Anonim

Atlanta har blivit en av de viktigaste städerna i världen. Dess flygplats är den mest trafikerade i USA och serverar destinationer över hela världen. Som befolkningen har migrerat bort från nordöstra, har Georgia och omgivande stater plockat upp fler människor, och Atlanta fungerar som regionens centrum för handel och turism. Det faktum att de olympiska spelen har varit i Atlanta erkänner vikten av att staden spelar, och områdets långa historia resonanser väl med såväl invånare som besökare.

Atlanta är en mångsidig stad, och de företag som kallar det hemma är lika olika. Du kan hitta ledare i ett stort antal olika branscher, allt från läskedrycker och hemförbättringsmedel till paketleverans och flygresor. Med demografiska trender som fortsätter i sin tjänst har Atlanta potential att fortsätta att leda nationen högre under de kommande åren. Även om kommande nya företag kommer att spela en viktig roll för den långsiktiga framgången för Georgiens huvudstad och omgivning, kommer de fyra bästa lokala företagen att behålla sin högprofilerade status vid stadens handelsmotorer under de kommande åren.

Top Atlanta-aktier

Stock

Börsvärde

1 års återkomst

Coca Cola

(NYSE: KO)

192 miljarder dollar

13%

Hem Depot

(NYSE: HD)

218 miljarder dollar

34%

United Parcel Service

(NYSE: UPS)

91 miljarder dollar

3%

Delta flygbolag

(NYSE: DAL)

38 miljarder dollar

5%

Den riktiga saken

Coca-Colas historia som ett börshandlade börs går tillbaka nästan ett sekel, och mjukdryksjätten har sett sitt marknadsvärde hoppas ungefär 7000 gånger över det spannet för att bli ett av de största företagen i den amerikanska ekonomin. Med ett globalt erkänt varumärke har Coca-Cola varit en pionjär inom dryckesindustrin och byggt upp infrastrukturen som stöder tappning, distribution och produktion av sitt namnkola och dussintals relaterade produkter genom åren. I mer än ett halvt sekel har Coca-Cola tagit del i sitt rikliga kassaflöde och returnerat det till aktieägarna i form av ständigt ökande utdelningar.

Coca-Cola har mött utmanande tider de senaste åren. Ändrade konsumentpreferenser har lett till att söta kolsyrade drycker blir mindre populära och vissa har inriktat sig på produkterna för beskattning till stöd för folkhälsoåtgärder som är avsedda att motverka beteende som kan leda till fetma. Coca-Cola har svarat genom att betona hälsosammare alternativ som flaskvatten, juice, te och andra drycker, och mottagningen som den nya strategin har fått har varit gynnsam. Emellertid har Coca-Cola vidare att gå innan det kan låta en "helt klar" på hotet mot kärnverksamheten.

Bygga ett detaljhandel imperium

Home Depot positionerade sig i mitten av bostadsboomen både i början av 2000-talet och under de senaste åtta eller nio åren, och båda gånger lyckades det turbulenta industrin med framgång för att hitta framgång. Under den ursprungliga bostadsboomen appellerade Home Depot till husägare som fixade upp bostäder för att bläddra i en het marknad och en stark ekonomi och god tillgång till kredit gav kunderna gott om möjligheter att göra dyra inköp. Även när bostadsboomen upphörde hittade Home Depot sätt att tillgodose kunderna, vilket möjliggjorde de som fastnade i undervattenslån för att renovera sina befintliga bostäder i stället för att flytta till mer attraktiva hem som plötsligt var otillgängliga.

Mer nyligen har Home Depot tappat in i både hand-it-själv-marknaden och den professionella entreprenörsmarknaden, med sina Pro-erbjudanden som ger branschspecialister de varor och verktyg de behöver för att få sina jobb gjorda effektivt och effektivt. Imponerande aktiekurser har belönats aktieägare, och bolagets inkluderande kultur har vädjat till investerare och shoppare.

Vinna från e-handel

E-handelsrevolutionen har förändrat hur människor handlar, och under vägen har det lett till en omvandling i behov av leverans och logistik. United Parcel Service (UPS) har varit en jätte i leveransverksamheten i flera år, men bara med tillkomsten av online-shopping började UPS verkligen se den imponerande tillväxten som har vuxit sin verksamhet högre de senaste åren. Volymerna för online-detaljhandel fortsätter att stiga, och UPS har hittills gjort gällande att den åtminstone har rättvis andel av dessa vinster.

Några långsiktiga bekymmer oroar UPS-investerare. Möjligheten för e-handelsgiganter att skicka sjöfartshandlingar internt är ett möjligt hot, och om UPS inte är lyckligt nog att bli ett förvärvsmål från en ledande e-handelshandlare, så skulle vissa frukta att den kunde komma kvar. Men om det inte går att ta över en övertagning kommer det att ta tid för rivaler att kopiera det nätverk som UPS har skapat, och det borde ge företaget möjlighet att försvara sitt territorium och slåss tillbaka.

Flyger högre

Slutligen har flygindustrin studsat på ett stort sätt. Under 2000-talet var flygbolagens konkurser allmänt förekommande, och få transportörer var lönsamma. Delta Air Lines var bara ett av många företag som tillgripit konkursskydd för att navigera i den hakiga luften för att hantera bränslepriser, arbetskostnader och biljettkrig mellan ett stort antal industrispelare.

Ändå var Delta en av de bärare som funderade på hur man skapar nya inkomstkällor för att hjälpa flygbolagen att bli lönsamma igen. Bagageavgifterna har förändrat hur branschen gör affärer, och nedskalningen av gratis in-flight-tjänster kombinerat med premiumavgifter för allt från extra benrum i tränare till hörlurar för underhållningssystem har inneburit gott om försäljning till Delta. Företagets sammanslagning med nordväst spelade också en roll i den bredare konsolideringen inom flygbranschen, vilket i stor utsträckning upphörde med biljettkrig och har gjort prisdisciplin mycket enklare att genomdriva. Med en ny flotta av effektiva flygplan, relativt låga bränslekostnader och en stark global ekonomi ser Delta tydligt framåt.

Atlanta är ett nav för södra gästfrihet, och det välkomna kommer inte bara från sitt folk, men också från dess företag. Jättar som Coca-Cola, Home Depot, UPS och Delta Air Lines har möjlighet att hålla Atlanta växande väl i framtiden.