55% av amerikanerna säger att detta är vad som håller dem från att spara till nödsituationer

55% av amerikanerna säger att detta är vad som håller dem från att spara till nödsituationer

Anonim

Det finns en anledning att vi alla berättas att lägga pengar till nödsituationer. Du vet aldrig när din bil kan bryta ner, ett rör kan springa hemma, eller din arbetsgivare kan informera dig om att du plötsligt är ute av ett jobb. Utan akuta besparingar kommer du sannolikt att tvingas låna pengar du behöver betala för oförutsedda utgifter, och det kan starta en mycket osund skuldscykel.

Tyvärr visar nya data från Bankrate att 23% av amerikanerna inte har några nödsituationer. Och även om det är lätt att skylla på den statistiken om alltför stora utgifter, kan det finnas en annan skyldig till spel: studentskuld.

En börda för miljontals amerikaner

Du har nog hört en vän eller två stämningar om att du måste göra en månatlig studielånsbetalning. Du kanske till och med har enastående utbildningsskuld själv. Men studielånskrisen har blivit så stor att amerikanerna nu är skyldiga till nästan 1, 5 miljarder dollar, vilket är ungefär 620 miljarder dollar mer än det totala antalet utestående amerikanska kreditkortskulder. Och medan den genomsnittliga klassen av 2017 kandidaten kom bort med $ 39 400 i skuld, finns det otaliga amerikaner som är på kroken för dubbelt eller tredubbelt det beloppet.

Det är inte förvånande att lära sig att 55% av de studerande med skuldsättning säger att det hindrar dem från att bygga nödbesparingar, enligt uppgifter från Prudential Financial. Det är trots allt svårt att sätta pengar åt sidan för det okända när du förlorar hundratals dollar varje månad till ett lånsättning direkt utanför flaggan. Fortfarande betalar det sig att göra ett försök att bygga det säkerhetsnätet samtidigt som du behåller dina studielån, för om du inte gör det kan ditt skuldproblem lätt bli värre mycket snabbt.

Eking ut några besparingar

När du sadelas med studentgälden, kolliderar man ofta med att hitta pengar för att spara pengar. Om du kämpar för att spara i nödsituationer är det dags att återfå din budget och hitta sätt att klippa hörn, även om det är tillfälligt, för att möjliggöra en viss besparing. Det kan innebära att man eliminerar restaurangmat, avbryter ditt gym medlemskap eller ens tar mer drastiska åtgärder, till exempel nedsättning av din lägenhet. Men om du inte gör något, blir du sårbar inför en oväntad faktura.

Ett annat alternativ du bör överväga är att få en sidosprång. Även om du arbetar med ett andra jobb kanske inte är idealiskt, är det ett bra sätt att generera extra pengar för att inte bara bygga dina akutreserv, utan också betala din skuld snabbare. Och om du funderar på att du ska titta på bara $ 20 per vecka från den här sidan, tänka igen. Av de 44 miljoner vuxna som för närvarande håller en andra konsert, tjänar 25% över 500 dollar i månaden som ett resultat. Om dina nuvarande månatliga utgifter motsvarar $ 3 000, och du vill spara $ 9 000 (med tanke på att levnadsutgifterna på tre månader i allmänhet anses vara minsta för en solid nödfond), kan du tjäna 500 dollar i månaden från en sidoförträngning du till ditt mål på bara ett och ett halvt år.

Gilla det eller inte, det är inte ett alternativ att inte betala dina studielån. Men att ignorera dina akuta besparingar är också ett farligt drag. Och medan du kanske har svårt att suga bort pengar när dessa skuldbetalningar monopoliserar en bit av din inkomst, måste du övervinna den utmaningen om du vill sluta leva på kanten och äntligen vara ekonomiskt säker.