9 Skäl Facebook kan vara världens mest perfekta lager

9 Skäl Facebook kan vara världens mest perfekta lager

Anonim

Den genomsnittliga investeraren har mer än 5.000 börshandlade aktier på välrenommerade amerikanska börser att välja mellan. Med så mycket hö i ladan kan det vara ganska svårt att hitta en nål.

Men om du letar efter världens mest perfekta lager kan din sökning sluta med förmodligen den dominerande sociala medieplattformen på planeten: Facebook

(NASDAQ: FB)

. Sedan det blev offentligt i maj 2012, har Facebook-aktier stigit med en snabb 283% - och det kan bara komma igång.

Här är nio skäl Facebook kan bara vara världens mest perfekta lager.

1. Massiv medlemskapstillväxt

Det första som nästan alla potentiella investerare kommer att notera när man jämför Facebook med andra sociala medier, är företagets rena storlek när det gäller medlemskap jämfört med alla andra. Facebook slutade 2016 med 1, 86 miljarder månatliga aktiva användare (MAU), vilket var en ökning med 17% jämfört med året innan. Kanske ännu mer fantastiskt var 1, 74 miljoner av dessa MAU-användare mobila användare. För ytterligare sammanhang hade Facebook bara 1, 39 miljarder MAUs för två år sedan.

Jämförande, Twitter

(NYSE: TWTR)

, som länge har betraktats som en av Facebook: s största konkurrenter, har haft en ökad tillväxt i medlemskapet de senaste åren. Twitter rapporterade i sina första kvartalsresultat den senaste veckan att MAUs hade ökat med 6% jämfört med året till 328 miljoner. Fortfarande ger Facebook nästan sex gånger så många MAU som Twitter, och Facebook-medlemskapet växer fortfarande snabbare, även om lagen i stora siffror normalt skulle föreslå att dessa tillväxtantal skulle vända sig om.

2. Otroligt ad pricing power

Att ha 1, 86 miljarder månatliga aktiva användare och 1, 23 miljarder dagliga aktiva användare (DAU) betyder en sak: många ögonbollar som annonsörer bokstavligen hoppar över varandra för att nå.

Det intressanta som noterades förra året var att när Facebook-annonspriset stod på gång såg Alphabet, moderföretaget i Google, att klickannonspriset gick ner. Facebooks mammutmedlemskap har gjort det möjligt för företaget att överföra rimliga annonsprisökningar och att dramatiskt öka intryck för att verkligen ställa upp sin tillväxt på topplinjen. Ju fler medlemmar det lägger till, desto fler intryck kommer det att kunna erbjuda annonsörer, särskilt när företaget tinkar med nya och innovativa sätt att få annonser framför konsumenten (t.ex. video-annonser med mellanslag).

3. outnyttjade tillgångar

Så svårt som det här kan vara att tro, Facebook har en massa pengar som det knappast har börjat tjäna pengar på. WhatsApp har en påstådd 1, 2 miljarder medlemmar från och med april 2017 enligt Statista, vilket gör det till den näst mest populära sociala mediernätverket bakom Facebook. Och få det här: Facebook Messenger har cirka 1 miljard medlemmar, kopplar den till tredje. Instagram, som också ägs av Facebook, har cirka 600 miljoner medlemmar, tillräckligt bra för att göra det till det sjunde mest populära sociala medienätverket av abonnenter.

Mycket få av dessa tillgångar är monetiserade på något meningsfullt sätt, med Instagram får annonser endast under de senaste åren. Det finns fortfarande en löjlig mängd reklamtillväxt möjligheter med WhatsApp, Messenger, och även Instagram och Facebook kommer fortfarande.

4. Oorganisk tillväxt

Även om Facebook har visat att det kan växa sin verksamhet organiskt, är det inte blyg om att köpa andra företag för att komplettera sin egen tillväxtstrategi.

Till exempel ponierade Facebook upp 19 miljarder dollar för WhatsApp tillbaka 2014, vilket vid den tiden verkade som en extra summa pengar för ett socialt medienätverk med cirka 450 miljoner användare. Den affären ser inte så galen ut nu med omkring 1, 2 miljarder aktiva användare på WhatsApp, den mest populära meddelandeprogrammet för smartphones. Med Facebook som har ett verkligt stränglag på de mest populära smartphone-meddelandena (tillsammans med Messenger), håller företaget nyckeln till vad som borde vara en explosiv mobilannonsmarknad under det närmaste decenniet.

5. Externa intäkter

Det är ingen magisk hemlighet att Facebook bygger mycket på reklam för att driva sina topp- och bottom-line-resultat - 98% av intäkterna kom från annonser under fjärde kvartalet 2016. Detta var en farlig formel tillbaka i dot-com-bubbeldagen, men det är förmodligen inte ett problem för ett företag, storleken på Facebook idag.

Ändå söker Facebook alltid efter nya och innovativa sätt att skapa nya kanaler för intäkter. Det genererar till exempel betalningsintäkter när människor köper virtuella varor från spelen de spelar på Facebook från sina stationära datorer. Även om stationär användning minskar (liksom Facebook: s betalningsinkomster), är denna intäkt isbildning på kakan för företaget.

6. Internationell expansion

Investerare bör också förstå att det finns en till synes multidecad möjlighet för Facebook att expandera till och öka intäkterna till nuvarande nya och underutvecklade marknader.

Från och med fjärde kvartalet sammanfogade USA, Kanada och Europa 580 miljoner av sina 1, 86 miljarder MAU. Men resten av världen (ROW) MAUs uppgick till ännu större 606 miljoner i Q4. Men USA, Kanada och Europa kombineras för att generera mer än 6, 6 miljarder dollar i intäkter för Facebook i Q4 2016, jämfört med bara 839 miljoner dollar för ROW-kategorin. Med bara $ 1, 39 i genomsnittlig intäkt per användare (ARPU), har Facebook en stor möjlighet att rikta ROW-marknader under åren och årtionden framöver. Jämfört var ARPU mer än 19 dollar i USA och Kanada under fjärde kvartalet.

7. Återköp av aktier

Om du köper på Facebook, borde du noga vara medveten om att du inte kommer att få en utdelning när som helst snart. Facebook har alltid behållit en återinvesterings- och tillväxt-första politik och så länge det genererar 17% MAU-tillväxten och ser intäkterna växa mellan 30% och 60% årligen, finns det ingen anledning för företaget att överväga att återlämna pengar till aktieägarna i form av en utdelning.

Företaget är dock inte helt omedvetet om aktieägarnas önskan att dela i rikedomarna. I november godkände Facebook: s styrelse en gemensam återköp av aktier på upp till 6 miljarder dollar. Fastän arkiveringen uppgav att återköpstidpunkten skulle bero på ett antal faktorer, inklusive Facebooks egna aktiekurs och "alternativa investeringsmöjligheter", är det bra att se att investerare kan se en viss aktieägareutveckling under de kommande åren.

8. Förvaltningsstabilitet

Investeringsmogul Warren Buffett har ofta uttalat att stora företag kan göra bra även om de drivs av mindre än begåvade ledningsgrupper. Medan jag tenderar att hålla med är det alltid en bonus när ett starkt och stabilt ledningsgrupp håller på att visa showen - och det är vad investerare kommer att få med Facebook.

Zuckerberg hjälpte med att hitta Facebook och han är fortfarande den kritiska siffran bakom varje rörelse som VD. Så länge han är till roret, ska Facebook vara på rätt spår. Vi har också sett ett antal Facebooks nuvarande chefer, bland annat COO Cheryl Sandberg och CFO David Wehner, korsar halvtioårsmarkeringen när det gäller anställningsavtal med företaget. Detta är ett mycket fokuserat företag, och dess ledning spelar en nyckelroll i sin framgång.

9. Värdering

Sist men inte minst, Facebook är fortfarande attraktivt värderat även efter dess aktier har praktiskt taget fyrdubblats sedan det blev offentligt.

Trots en efterföljande 12-månaders P / E på 42, ​​vilket kan verka lite högre för värdeinriktade investerare, är företagets PEG-förhållande bara 1, 1. Price-earnings-to-growth (PEG) förhållandet i framtida tillväxtutsikter för ett företag, och Facebook: s tillväxtutsikter är oöverträffade för ett företag med sin storlek. Generellt sett betraktas en PEG på omkring 1 ganska billigt.

Om Facebook fortsätter att framgångsrikt navigera i sociala medier och öka medlemskapet, kan det mycket väl vara världens mest perfekta lager.