96% av personer med hälsokostkonto gör detta misstag

96% av personer med hälsokostkonto gör detta misstag

Anonim

Om du har en hög självriskförsäkring, kan du också ha ett hälsokonto för att följa med det. Med hälsokravskonton kan du avsätta före skattskatten för att täcka kvalificerade hälsokostnader.

Att öppna ett hälsokonto är ett bra sätt att minska kostnaderna för vården och spara för kostsamma tjänster. Tyvärr gör cirka 96% av personerna med ett hälsokostkonto ett misstag: de investerar inte sina HSA-pengar.

Hälsokostkonton är ett viktigt investeringsmedel

Bara 4% av alla hälsokostkonton i 2016 investerades i något annat än pengar, enligt en 2017-undersökning som gjordes av Research Institute for Employee Benefits (EBRI).

En stor anledning till att så många HSA-ägare har sina pengar investerade i kontanter: kontona behandlas ofta som kortfristiga fordon för att betala för kortfristiga hälsoutgifter. I själva verket fann en rapport att mer än hälften av arbetstagare med en HSA använder kontot för att täcka hälsokostnader på kort sikt, och 55% brukar spendera hela saldot på deras HSA-konto varje år.

Tyvärr saknar de som ser HSA som ingenting mer än kortfristiga sparkonton för att ge en skatteavbrott på sjukvårdskostnaderna en viktig möjlighet att spara för framtiden.

HSAs kan växa skattefria och ge omsorg vid pensionering

Medan hälsa besparingar konton kan användas för att betala för omedelbara vårdbehov, ger dessa konton typiskt betydligt mer värde om du behandlar dem som långsiktiga investeringsfordon för att betala hälsoutgifter som senior.

Seniorer drabbas av sjukvårdskostnader i oproportionerligt högre räntor än sina yngre motsvarigheter, med rapporteringen av arbetsmarknadsstatistiken innebär hälsoutgifterna på 5 994 dollar för amerikaner 65 och äldre. Anställningsförmåner Research Institute visar också att ett äldre par borde spara upp till $ 370, 000 för sjukvårdskostnader - förutsatt att paret är täckt av Medicare och en Medigap - om de vill ha en 90% chans att ha råd till vård ska de ha hög receptbelagd medicin behov.

Seniorer med fasta inkomster är ofta mindre förmånliga än yngre arbetande vuxna som bär kostnaden för sjukvårdskostnader - och försök att betala kan leda till att pensionskonto sänks för snabbt och seniorer går ur pengar.

Om pengar i en HSA investeras får de växa över tiden, och både initiala investeringar och vinster kan dras in skattefria, och äldre får nytta av en väsentligt ökad finansiell säkerhet.

Att investera en HSA ger möjlighet till tillväxt

Att investera tillgångarna på ditt hälsokonto sparar en stor fördel eftersom du inte betalar skatter på vinster, så länge pengarna tas ut för att täcka kvalificerade sjukvårdskostnader.

Med de flesta andra typer av skattefördelade investeringskonton, inklusive en 401 (k) och traditionell IRA, investerar du med före skatt, men måste göra obligatoriska minsta utdelningar som senior och betala skatt på uttag. Med Roth IRA har du möjlighet till skattefria uttag, men måste investera med pengar efter skatt.

En HSA är en av de enda investeringarna där du sparar på skatter i båda ändarna. Så länge du gör uttag specifikt för hälsoutgifter, är uttag inte skattepliktiga. De 65-åriga kan också göra uttag till något syfte utan straff, men intäkterna kommer att beskattas vid den tiden.

Eftersom det kostar mindre att göra initiala investeringar på grund av skatteavbrottet och de skattefria vinsterna gör det enklare för dina pengar att växa, är ett HSA ett mycket kraftfullt investeringsverktyg - och en du gör inte smart användning om du faktiskt inte investera.

Genom att hålla HSA-tillgångar i kontanter, förlorar dina pengar över tiden på grund av inflationen - speciellt om du rullar över tillgångar i många år - och du saknar möjligheten att dra nytta av marknadsvinster som du inte kommer att beskatta på.

Även bland HSA-ägare som använder sina konton för att täcka kostnaderna för sjukvård på kort sikt finns det fortfarande möjligheter att investera en del av deras kontosaldo. EBRI-undersökning avslöjade den genomsnittliga HSA-kontoinnehavaren rullade över en beräknad $ 1 151. Återstående saldon kvar i konton i slutet av varje år kan växa och så småningom bli investerade.

Hur man investerar tillgångar i en HSA

För att investera en HSA krävs vanligtvis att kontoägare har en lägsta balans. Investera den maximala årliga investeringen - $ 3.450 för individuell täckning och $ 6 900 för familjedäckning med ytterligare $ 1000 bidrag för de 55 eller äldre år 2018 - kan ge dig möjlighet att snabbt möta minsta balansbehov så att du kan börja tjäna pengar för dig .

Det är också viktigt att se till att din HSA hålls i ett finansiellt institut med låga kontonavgifter och rikliga investeringsmöjligheter. Arbetsgivarens konton kan komma med högre avgifter. Om så är fallet, om inte din arbetsgivare bidrar till din HSA, kanske du vill hålla din HSA hos ett mäklarfirma som erbjuder en bättre affär. Leta efter ett företag som ger en bra blandning av investeringsmöjligheter, som börshandlade fonder eller bredindexindex fonder.

Därefter bestämmer du hur du fördelar investeringar. Om du behandlar ditt HSA som ett långsiktigt investeringsfordon, överväga en investeringsblandning som liknar blandningen som används för din 401 (k). När du är yngre investerar du mer aggressivt och lägger mer av dina HSA-pengar i aktier. När du blir äldre och sannolikheten kommer du att behöva ta ut pengar för att betala vårdstegringar, kommer tillgångar att investeras mer konservativt, eftersom du kanske inte har så mycket tid att vägra marknadssammandrag.

Kom igång med att investera din HSA

Om du är berättigad och du vill spara för att täcka sjukvårdskostnaderna som senior - och dra nytta av stora skatteavbrott för investeringar - öppna en HSA idag. Om du redan har en HSA, leta efter möjligheter att investera dina tillgångar så att du kan tjäna pengar på ditt konto för dig.