Abiomeds aktier fördubblades. Vad händer sen?

Abiomeds aktier fördubblades. Vad händer sen?

Anonim

Öppen hjärtoperation hos patienter som har drabbats av stora kardiovaskulära händelser är riskabelt, men det kan bli mindre så tack vare tillfälliga hjärtpumpar som säljs av Abiomed

(NASDAQ: ABMD)

, en medicinteknisk företag med 17 miljarder dollar. Är Abiomed en aktie värd, inklusive i din portfölj?

I det här klippet från Industry Focus: Healthcare diskuterar analytiker Kristine Harjes och Motley-bidragsgivaren Todd Campbell varför Abiomeds aktier har fördubblats i år och vilka investerare borde veta om företagets marknadsmöjlighet.

Ett fullständigt transkript följer videon.

Den här videon spelades in den 30 maj 2018.

Kristine Harjes: Idag ska vi prata om Abiomed, vilket är ett kapitalmarknadsbolag på 17 miljarder dollar vars aktie har fördubblats sedan januari i år. Båda dessa företag, Loxo Oncology i den främre halvan av showen, och nu Abiomed, har varit mycket, väldigt höga artister, men de är båda snälla under radaren.

Abiomeds flaggskeppsprodukt är Impella hjärpump, som är världens minsta hjärtpump. Intäkterna har växt mycket snabbt med till synes ingen slut i sikte. Todd, vad tar du på Abiomed?

Todd Campbell: Jag är så exalterad att prata om detta lager. Det är roligt, rätt när du tänker på det. Vi brukar ofta förvänta oss den största avkastningen som kommer från biopharmaområdet, inte från området medicinsk utrustning. När du ser det tillbaka årets hittills, är det som, vad ?! [skrattar] Dubbel mina pengar om några månader i detta företag? Särskilt för ett företag så stort som detta, eller hur? $ 17 miljarder marknadslocket! Så måste du fråga dig själv, vad är spänningen här? Vad är orsaken till spänning på Abiomed? Och, vad är potentialen för att detta företag fortsätter att växa och leverera för investerare?

Jag tror att du gjorde ett bra jobb som satte scenen här för att förstå att vad de gör är att de via medicintekniska produkter attackerar ett mycket stort behov av enheter som kan hjälpa till att lindra den stress som blir satt på hjärtat efter en hjärtinfarkt. Om du kan lindra hjärtat från pumpens stress på egen hand, antingen före eller under operation, eller i timmar och eventuellt dagarna efter den operationen, kan du få bättre resultat. Du kan ha mindre risk för komplikationer, mindre risk för avläsning tillbaka till sjukhuset efter att de har skickats hem, och mindre tid i allmänhet spenderas på sjukhuset, vilket teoretiskt kan spara betalarna lite pengar där också.

Så, det är det vi pratar om, är Impella hjärtpumpar. De används tillfälligt från timmar till några dagar. De används för patienter som är i en kritisk risk - de har haft hjärtinfarkt och de är också i chock.

Harjes: Ja, absolut. Det här är en mycket, mycket stor marknad. Hjärtsjukdom, som många av våra lyssnare kommer att veta, är den främsta dödsorsaken i USA. Det dödar 875 000 personer per år. Det kostar vårt hälso- och sjukvårdssystem 555 miljarder dollar, vilket beräknas växa till 1, 1 miljarder dollar årligen 2035. Samma år 2035 uppskattas att 45 procent av USA: s befolkning kommer att få hjärtsjukdomar, vilket bara är en skrämmande och galen statistik .

Abiomed uppskattar att cirka 221 000 amerikanska patienter per år skulle dra nytta av förfaranden som använder sin Impella-produkt. Trots att vi har haft tvåsiffrig tillväxt för intäkterna har de fortfarande en ganska lång landningsbanan. De är bara igång. De verkar inte ha några betydande konkurrenter. De har den första mover-fördelen. Det ser ut att det kan vara tidiga dagar för det här företaget.

Campbell: Räkenskapsåret 2017 ökade försäljningen med 35% till 445 miljoner dollar. Under räkenskapsåret 2018 växte deras försäljning igen med 33% till $ 594 miljoner. Jag tror att det som blev väldigt exalterat var att det var bättre än vägledningen. Vägledningen var för 31% tillväxt, 582 miljoner dollar.

Den andra sak som investerare borde veta är att detta har varit ett lönsamt företag sedan 2012. De tjänar pengar. De hade 90 miljoner dollar i rörelseresultatet i fiscal 2017, och sedan hoppade det i finanspolitiken 2018, precis färdigt, till 157 miljoner dollar. Så, upp 74%. Driftsöverskottet växte mycket snabbare än din omsättningstillväxt, vilket tyder på att när dessa enheter används oftare kan de utnyttja sina fasta kostnader och verkligen öka deras lönsamhet för investerare. Kanske är det en av anledningarna till att företaget är skuldfritt och dess kassa har ökat i tre på varandra följande år.

Harjes: Ja. Statistiken som jag nämnde var amerikansk statistik, men de är inte ens bara baserade i USA. De är också i Europa, de har godkännanden där. De lanserades i Japan i september. De har en närvaro i Tyskland. Och även om expansionen är långsam - och ledningen påminner rutinmässigt investerare om att det måste vara långsamt för att säkerställa goda resultat, eftersom du behöver träna för att använda dessa pumpar, det är inte något som du bara kan släppa och gå borta - de har hela världen där ute som de bara börjar nå. Och när du tänker på den demografiska trenden i allmänhet över hela världen av en åldrande befolkning, har jag sagt det så många gånger redan bara i det här segmentet, men de verkar verkligen som om de har en stor bana framför dem.

Campbell: Jo, för att sätta det in i kontextet, under det fjärde kvartalet, var den som bara försvann, sin försäljning utomlands i USA, bara 22 miljoner dollar. Så, en mycket liten andel av deras totala försäljning kommer från de internationella marknaderna just nu. Och förresten var det 107 procent året runt, och det var verkligen knutet till ett land: Tyskland. Så, som Japan börjar accelerera, eftersom andra länder börjar bli mer intresserade av möjligheten att använda Impella, tror jag det, ja, du kan se försäljningen växa väsentligt. Företaget, Kristine, uppskattar att detta är en marknadsmässig marknadsandel på 5 miljarder dollar, och de säger att de bara är cirka 9% trängda in i den.

Harjes: Yep. Och det andra som är viktigt att inse om affärsmodellen är att det finns återkommande intäkter. Deras sjukhusrekordfrekvens står på över 90%. Så det är klibbigt. När du är utbildad på att använda dessa kommer du förmodligen inte att flytta till en konkurrent. Jag såg på fool.com Premium-sidan av saker i vår Supernova-tjänst, en analytiker jämförde detta företag med Intuitive Surgical, vilket är robotkirurgien. Hon påpekade att det fanns likheter i affärsmodellen, där du har den återkommande intäkten, det finns en produkt som kommer att bli vårdstandarden, det finns en lång tillväxtbana och riktigt solid ekonomi. Jag gillar den jämförelsen mycket.

Jag tror att en sak att lägga till i listan över varför dessa två företag är ganska likartade är en nosebleed värdering. Detta företag är definitivt inte billigt, de handlar på cirka 30X de senaste 12 månaderna av försäljningen. Deras P / E är flera hundra, och det är TTM. Det är inte ens så mycket bättre när man tittar framåt. Men som du sa har de en mycket stark balansräkning. De har varit lönsamma sedan fiscal 2012. Så ser jag mycket likhet med Intuitive.

Campbell: Ja. Värdeinvesterare kommer inte att hysa detta i en portfölj, som vi talade om förra veckan på diabetesprogrammet. Dessa saker är riktvärda. Men det är inte nödvändigtvis en anledning att inte ha ett lager så här i din portfölj. Du måste ta den värderingen i samband med var företagets försäljning kan vara om fem eller tio år. Du måste ta det långsiktiga utseendet och säga, om de bara är 9% trängda in i denna enorma marknad nu, kan de växa till den värderingen? Jag låter någon smartare än jag svara på det. Men jag är väldigt mycket upphetsad av möjligheten att verkligen förbättra många människors liv. Det här är en medicinsk apparat som kan rädda liv. Det gör det möjligt att det är en måsteanvändningsenhet på sjukhus, inte en trevlig apparat.