Om att köpa Penny Stocks? Titta på dessa 3 företag först

Om att köpa Penny Stocks? Titta på dessa 3 företag först

Anonim

För investerare som letar efter stora vinster på börsen kan penny stocks locka. Men den låga kostnaden för ett lager leder inte nödvändigtvis till stora vinster, och alltför ofta slutar öreaktierna att gå lägre.

För investerare som letar efter stora vinster, finns det mycket att tycka om MGM Resorts International

(NYSE: MGM)

, Invitae

(NYSE: NVTA)

, och Denbury Resources

(NYSE: DNR)

. Det är därför tre av våra Motley-bidragsgivare tycker att de är mycket bättre än penny-aktier.

En bättre spelning än örebestånden

Travis Hoium (MGM Resorts): Spel på penny stocks kan vara katastrofalt ekonomiskt, men spel på spelaktier kan faktiskt lägga oddsen till din fördel. MGM Resorts är ett av de största spelbolagen i världen och arbetar främst i Macau och Las Vegas Strip. Det ger företaget en avundsvärt ställning att äga främsta fastigheter och spel licenser som ger en vallgrav för verksamheten.

Under de senaste åren har MGM Resorts lagt till MGM Cotai i Macau, MGM National Harbor nära Washington och MGM Springfield i Massachusetts till sin portfölj och utökat redan ett stort företag. När dessa orter ramlar upp ser vi sannolikt att intäkterna fortsätter att växa och EBITDA, en proxy för kassaflöde från orter, kommer att stiga utöver de 2, 6 miljarder dollar som genererats under det gångna året.

MGM Resorts har blivit ett ganska bra värde för investerare också. Förhållandet mellan företagsvärdet (vilket ger skuld och eget kapital) till EBITDA är 12, 2 vilket är rimligt med tanke på bolagets möjligheter att växa och dess starka vallgrav på en marknad som Macau, där spelkonsekvenser är begränsade. Om du vill spela på ett lager har MGM Resorts mycket bättre odds än att köpa penny stocks just nu.

Kolla in de senaste inkomsterna för samtal för MGM Resorts International, Denbury Resources och andra företag vi täcker.

Gå in på genetiken

Todd Campbell ( Invitae): Invitaes verksamhet är inte bara förknippad med att revolutionera hälso- och sjukvården, utan ger också investerare en blickande tillväxt.

Företagets laserfokus på att göra genetisk screening tillgänglig för alla är att betala. Det har kunnat minska kostnaden för genetisk screening med över 20% under det gångna året. Och tack vare ökad försäkringsbidrag har fler patienter och potentiella föräldrar råd med det än någonsin tidigare.

År 2018 gjorde företaget 303 000 test, upp från 150 000 år 2017 och bara 59 000 år 2016. Ökad efterfrågan och solida intäkter (cirka 500 USD per test förra året) omsatte till 148 miljoner dollar i intäkter förra året, från 68 miljoner USD år 2017, och bara 25 miljoner dollar år 2016.

Och det är viktigt att notera att Invitaes momentum förväntas fortsätta. Ledningen anser att intäkterna kan nå 220 miljoner dollar år 2019.

Den stora banan mot Invitae är att det kan ta ett tag innan Invitae belönar investerare med nettoresultat. Marginalerna förbättras dock och den adresserbara marknaden är enorm, så det kan bara vara en fråga om tid innan det blir vinst.

Invitae har inte denna marknad helt till sig själv. Men jag tror att den potentiella belöningen uppväger risken för att den blir out-innovated av konkurrensen. Särskilt eftersom det reinvesterar stora pengar till forskning och utveckling och har mycket finansiell flexibilitet. Över 40% av sina intäkter återfanns i forskning 2018, och tidigare denna månad tillkännagav den planer på att lägga till 125 miljoner dollar i kontanter till 132 miljoner dollar som den hade på böckerna den 31 december via ett offentligt erbjudande. Kombinera snabb tillväxt med en solid balansräkning, och detta blir en övertygad beståndsdel.

En oljelager på hög nivå

Matt DiLallo (Denbury Resources): Penny stocks lager är att deras låga prispunkt gör det verkade som om det inte skulle ta mycket för dem att fördubbla värdet. Tyvärr är de flesta öreaktierna inget annat än hype, vilket ofta lämnar investerare med förluster efter att de pumpar lagren och dumpar dem. Därför är det avgörande för investerare att se förbi priset och se om det finns en livskraftig affär bakom aktiekursen.

Ett bättre alternativ för dem som letar efter ett lager med låga dollar är oljeproducent Denbury Resources, som nyligen handlas till mindre än 2 dollar per aktie. Företaget är en av de ledande producenterna av förbättrad oljeåtervinning (EOR), som är en process för att koaxera olja från äldre fält med koldioxid. Denbury har en livskraftig verksamhet som producerade tillräckligt med pengar för att täcka sina 323 miljoner dollar av kapitalkostnader med 81 miljoner dollar kvar i fjol. Och det hade ungefär 262 miljoner fat oljeekvivalent kvar under jorden, vilket var värd ungefär 4 miljarder dollar i slutet av förra året, långt under företagets nuvarande värde på 3, 3 miljarder dollar.

Problemet med Denbury - och anledningen till det låga enkelsiffriga aktiekursen - är dess 2, 5 miljarder dollar av utestående skuld, vilket är högt för ett företag med sin storlek. Medan den kunde betala 281 miljoner dollar i skuld förra året, ligger dess hävstångsförhållande långt över komfortzonen hos de flesta oljeföretag. Denbury arbetar för att lösa problemet genom att generera överflödiga pengar och slå samman med ett annat oljebolag för att förbättra balansräkningen och tillväxtutsikterna.

Denburys höjda hävstångsförhållande gör det mycket känsligt för förändringar i oljepriserna, varför lageret gick på en vildtur förra året. Men med ett lågsiffrig aktiekurs, en kommande fusion och hävstång till oljepriset är denna högriskolja med hög belöning ett mycket bättre alternativ till örebestånden.

Något för alla

MGM, Invitae och Denbury har inte mycket gemensamt, men de är väl positionerade för tillväxt i attraktiva branscher. Snarare än att köpa örebestånd, är det här bra ställen att bygga upp din portfölj från.