Om att gå i pension? Läs detta först

Om att gå i pension? Läs detta först

Anonim

När några av oss tänker på pensionering, visar vi upptagna dagar på språng och nätter tillbringade på restauranger eller teater. Men för många pensionärer är pensionering inte en period av oupphörlig underhållning, utan snarare en ekonomisk osäkerhet och stress. Det uppskattas att över 25 miljoner äldre amerikaner lever för närvarande i fattigdom, och en stor orsak springer till besparingar eller brist på det.

Här är problemet: Många av oss antar att våra levnadskostnader garanteras gå ner i pension, men det händer inte alltid. I själva verket visar de senaste uppgifterna från Research Institute of Employee Benefit att 46% av hushållen hamnar på att spendera mer pengar, inte minst under sina två första år av pensionering. För 33 procent av hushållen har denna trend en solid sex år.

Om du tänker gå på pension på kort sikt måste du göra två saker först - uppnå en realistisk budget och se till att du har tillräckligt med besparingar för att stödja den livsstil du planerar för. Annars riskerar du att gå med i miljonerna av äldre amerikaner som kämpar för att målen ska träffas.

Hur mycket kostar du vid pensionering?

I åratal har finansiella planerare berättat för sina kunder att de behöver 70% till 80% av sina tidigare intäkter för att betala räkningarna vid avgång. Men i verkligheten kommer många pensionärer att behöva långt mer än det. Transamerica rapporterar att 59% av arbetarna förväntar sig att deras levnadsstandard blir densamma eller ökad pensionering, och medan vissa kostnader, som pendling, elimineras genom pensionering, kommer andra sannolikt att förbli stillastående eller till och med klättra.

Ta till exempel sjukvård, som enligt de senaste prognoserna kommer att kosta det genomsnittliga friska paret $ 377 000 under pensionen. Läser mellan linjerna, om du inte är super frisk, kan du, och borde, förvänta dig att spendera ännu mer. Dessutom, eftersom pensionärer brukar ha mer ledighet än sina arbetande motsvarigheter, är de lämpliga att spendera mer pengar för att hålla sig upptagen. Data från presidiet för arbetsstatistik bekräftar att äldre i åldrarna 65-74 spenderar mer pengar per år på underhållning än de 10 år yngre. Kasta i det faktum att färre seniorer går in i pensionslånfri, och det är inte konstigt så många slutar behöva mer inkomst än förväntat.

Om du håller på att gå i pension, ta dig tid att kartlägga en budget som exakt visar de kostnader som du sannolikt kommer att möta. Därifrån kan du se om dina sociala trygghetsförmåner och besparingar är tillräckliga för att upprätthålla den livsstilen.

Var kommer din pensionsinkomst att komma ifrån?

Transamericas senaste pensionsundersökning visar att 25% av de nuvarande arbetarna tycker att socialförsäkring kommer att tjäna som sin primära inkomstkälla när de lämnar arbetskraften. Och det är bra om du förväntar dig att din levnadskostnad i pension kommer att bli magisk snedställd med 60%. Men eftersom vi bara har lärt oss att nästan hälften av äldre hushåll spenderar mer pengar i pension, inte mindre, är det bara ett socialt skydd som är ett farligt drag.

Medan socialförsäkringen ska vara en faktor i din pensionsbudget, kommer dessa betalningar bara att ersätta cirka 40% av den genomsnittliga arbetstagarens tidigare inkomst. Och eftersom du kanske behöver en bra 100% av din tidigare inkomst eller mer när du slutar arbeta, är det enda sättet att hålla dig rent ekonomiskt för att spara på egen hand.

Tyvärr misslyckas de flesta amerikaner i det avseendet. Transamerica rapporterar att nuvarande arbetstagare har sparat en median $ 69.000 för pensionering. Samtidigt hävdar endast 25% av arbetarna att de har sparat mer än 250 000 dollar i en dedikerad pensionsplan. Kombinera det med att 30% av arbetarna 55 år och över inte har några pensionssparande alls, det är lätt att se hur så många seniorer hamnar i pengar på den värsta tiden.

Om du planerar att gå i pension inom den närmaste framtiden, se till att du har tillräckliga besparingar innan du lämnar in din avgång. Tro det eller inte, bara några extra år av pensionsplan bidrag kan stava skillnaden mellan att leva bekvämt eller springa ur pengar.

För närvarande kan arbetare 50 och över bidra till upp till 24 000 dollar per år till 401 (k) och 6 500 USD per år till en IRA. Att maximera din 401 (k) plan i tre år ger dig ytterligare $ 75 600, även om dina investeringar tjänar en blygsam 5% genomsnittlig årlig avkastning - och över en 20-års pension är det extra $ 315 per månad att arbeta med.

Innan du gör din pensionär tjänsteman, ta dig tid att verkligen förstå de kostnader du kommer att möta och vara ärlig om huruvida dina besparingar kommer att räcka för att hålla dig uppdaterad. Att skjuta upp pension är inte alltid idealiskt, men det är ett drag som kan rädda dig för en värld av ekonomiska svårigheter längs linjen.