AeroVironment Lager till $ 105 per aktie? 1 Analytiker tycker att det är möjligt

AeroVironment Lager till $ 105 per aktie? 1 Analytiker tycker att det är möjligt

Anonim

Varje dag uppgraderar Wall Street-analytiker några lager, nedgraderar andra och "initierar täckning" på några få. Men vet även dessa analytiker vad de pratar om? Idag tar vi en högprofilerad Wall Street pick och lägger den under mikroskopet ...

Försvarsindustrin i USA hade en tuff tid på saker det senaste året. Skada delvis av en budgetkris i DC, delvis av högsta vinstmarginaler som driver för höga värderingar på sina aktier (tror jag) och delvis av det faktum att nästan varje lager i universum sålde fram till slutet av 2018 delas aktier av försvarskonstruktörer som Lockheed Martin, Northrop Grumman och General Dynamics är alla nere med dubbelsiffriga procentandelar. Ett lager som bucked tidvattnet är dock liten militär drone maker AeroVironment

(NASDAQ: AVAV)

.

Och AeroVironment fick precis ett köpbetyg på Wall Street.

Inledande av täckning på AeroVironment

Tidigt i morse anmälde StreetInsider.com (prenumerationskrav) att analytikerna hos William Blair har initierat täckning av AeroVironment-aktien med en överträffande rating. (TheFly.com förtydligar att kreditvärderingen faktiskt kom ut igår kväll.) Vad gäller ett prismål, uppskattar Blair att det under de kommande 18 månaderna ser aktier öka med minst 11% till 82 USD. I bästa fall ser Blair stockskytte upp till $ 105.

Som analytiker förklarar är anledningen till uppgraderingen av AeroVironment enkel:

Med hänvisning till en rapport precis utanför centrumet för Drone-studien vid Bard College i New York konstaterar William Blair att "[a] nnual tillväxt för USAs skatteårs budgetfördelning accelererade till 20%" i finanspolitiken 2019 med medel tilldelas drone warfare topping $ 8, 9 miljarder. Analisten förutser ytterligare tillväxt i dronefinansiering på cirka 15% årligen under de närmaste fem åren.

Nu är det inte säkert att alla dessa medel kommer att gå till AeroVironment. Tvärtom finns det flera aktörer som är involverade i denna bransch som företaget måste konkurrera med. Och S & P Global Market Intelligence-data visar att förra året uppgick AeroVironments försäljning till endast 271 miljoner dollar.

Bolagets försäljning under de senaste 12 månaderna uppgick emellertid till 322 miljoner dollar - en ökning med 32, 5% jämfört med året innan - vilket tyder på att AeroVironment drabbas av oproportionerligt ökande utgifter för dronor och ökar försäljningen på mer än dubbelt så mycket ränta för droneindustrin i stort. Vidare, enligt William Blairs uppskattning, fortsätter "försvarsbudgeten för utgifter för ökning av utgifterna att överstiga den övergripande försvarsbudgetens tillväxt med stor marginal."

Översättning: Inte bara i kakan växer, men AeroVironment hävdar allt större skivor för sig själv.

AeroVironments konkurrensfördel

Hur lyckas företaget att växa där sina rivaler utan tvekan är, eller åtminstone inte lika bra? Som William Blair förklarar: "AeroVironment är branschledare inom små obemannade antennsystem för militära användare."

Som General Atomics fokuserar sina ansträngningar på att bygga stora, rakettbaserade Predator- och Reaper-droner och Northrop Grumman bygger ännu större globala hökar och tritoner, har AeroVironment fortfarande den smådronade rymden mestadels för sig själv, med att ha utövat väsentligen alla kommande som har försökt att horn på sin marknad tidigare. Självklart bär de små dronorna små prislappar, och får sålunda inte så mycket intäkter med dem med varje inkremental försäljning (vilket bekräftas av sin lilla intäktshastighet). Men för ett företag med bara ett marknadsvärde på 1, 8 miljarder dollar verkar William Blair tro att intäkterna är stora nog och växer tillräckligt snabbt för att motivera AeroVironments pris.

Värdering av AeroVironment-lager

Är William Blair rätt i det? Låt oss överväga:

AeroVironment har ett marknadsvärde på 1, 8 miljarder dollar, men ingen skuld och nästan 290 miljoner dollar i kontanter på sina böcker - ett företagsvärde på endast 1, 5 miljarder dollar. Den efterföljande nettoresultatet uppgår till knappt 52 miljoner dollar, vilket innebär att företagets vinst-till-vinstförhållande endast är cirka 30.

Det verkar inte vara för dyrt om det kan behålla sin tillväxt på 30% av försäljningsutvecklingen under de senaste tolv månaderna och öka vinsten med samma hastighet. (I det avseendet är det värt att påpeka att AeroVironments resultatutveckling under de senaste 12 månaderna var 71%, medan det fria kassaflödet mer än tredubblades.)

Beviljas, sådana ladugårdsförbränningsräntor i försäljning, vinst och i synnerhet fria kassaflöde är förmodligen inte hållbara på lång sikt. Men de flesta analytiker är överens om att AeroVironment kan upprätthålla en inkomsttillväxt på 22, 5% (enligt S & P Global prognoser). Och om William Blair ska tros, och företaget fortsätter växa upp i den bredare droneindustrin, kan det växa ännu snabbare än det.

I vilket fall skulle jag säga att Blairs utmärkta betyg inte är felplacerad.

Kolla in det senaste AeroVironment-resultattaletransskriptet.

Populära Inlägg

Rekommenderas