Amazon att förvärva eero. Varför det gäller.

Amazon att förvärva eero. Varför det gäller.

Anonim

I typisk Amazon

(NASDAQ: AMZN)

mode, företagets flytt för att förvärva Wi-Fi-nätverksföretag ser det ut som om hon har kommit ut ingenstans men ger mycket mening. eero kommer att ge Amazon ett fotfäste i ett utrymme som konkurrent Alfabet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

är redan inne, och det är inte den enda anledningen att förvärvet är ett smart drag för Amazon.

Vilken ära gör det

eero tillverkar Wi-Fi-nätverksenheter. Dess specialitet är trådlöst Wi-Fi, ett system där flera routerliknande enheter placeras i ett utrymme för att erbjuda mer täckning. Varje ytterligare routerliknande enhet arbetar med de andra och med en enda huvudrouter för att skapa en webbsida av Wi-Fi-förlängare utan irritationer och krångel hos äldre eftermarknads Wi-Fi-extenderprodukter.

Inget av det här kommer billigt: ​​en spännande router kostar 199 dollar, medan dess "Beacon" förlängningsmoduler är 149 dollar vardera. eero säger att för "de flesta hem" kommer en tjusig och två tjusiga Beacons vara tillräcklig och täcker upp till 3500 kvadratfot, och det erbjuder detta paket för 399 dollar.

eero är faktiskt banbrytande för den här typen av Wi-Fi-inställningar, men den har sedan dess anslutit sig till nätverksroutörsverksamheten från andra företag - inklusive Alphabet's Google, som erbjuder ett nätverksroutersystem som heter Google Wifi.

Amazon kan göra mycket med eero

När det gäller eero, Amazon har alternativ.

Den enklaste sak som Amazon skulle kunna göra skulle vara att tillåta att häftigheten fortsätter att fungera mer eller mindre autonomt. Trots betydande uppsägningar år 2018 när företaget eliminerat ett projekt för att "fokusera på vår kärnverksamhet" har eero sett ganska frisk ut för det mesta av sin existens. Det har enligt uppgift höjt minst 90 miljoner dollar från investerare hittills.

Alternativt kan Amazon se till att integrera eero's erbjudanden - eller den bakomliggande tekniken - i sina andra produktlinjer. Amazans echo- och brand-tv-enheter är beroende av internetanslutningar för att fungera och gör naturliga partners för Wi-Fi-nätverksprodukter. Förutom sina routerbjudanden har eero en cybersecurity-tjänst som kan fungera bra med Alexas kapacitet, som inkluderar säkerhetsrelaterad smart-home-funktionalitet. Amazon kan till och med producera kombinationsenheter - t ex en Echo-enhet som också utökar ditt Wi-Fi-nätverk.

Och oavsett vad Amazon gör med eero s produktlinje eller teknik, kommer det att få något annat: en hel del information.

Kolla in det senaste Amazon-utropssamtalet.

eero ger Amazon tillgång till mycket data

Amazons förvärv av eero är att ge en viss avskildhet för hemmafruar, och det är inte svårt att se varför. En internetanvändares Wi-Fi-router ser all sin internettrafik.

Men eero säger att det inte spårar användarnas webbläsarhistorik och säger att det inte kommer att förändras med förvärvet. Fortfarande finns det mycket som Amazon kan lära av eero användare.

eero verkar samla information om antal och typer av enheter som användare ansluter till sina routrar. Det kan berätta hur mycket datanvändare sänder. Det kan lära dig saker om anslutningshastigheter och hur man balanserar trafiken mellan olika Wi-Fi-moduler och enheter på nätet. Google Wifi-produkter samlar in liknande typer av data (och undviker även att surfa data enligt användarvillkoren).

Allt detta är information som Amazon kan hitta väldigt användbar, särskilt med tanke på betydelsen av hemnätverk för Fire TV och Echo-enheter. Det är värt att notera att spårningshistorier skulle vara svårt för Amazon att göra med befintlig, skön hårdvara, med tanke på förekomsten av HTTPS-kryptering bland moderna webbplatser - för att inte tala om det troliga offentliga bakslaget skulle ett sådant drag generera.

En på-brand flytt för Amazon

Amazons förvärv kommer ibland ut ur det blåa och det sköna köpet passar den mögel. Men det är inte det enda sättet på vilket det här är ett varumärke för Amazon. Det här är ett drag som sätter Amazon i ett nytt affärsområde, attackerar en direkt konkurrent, öppnar nya möjligheter för Amazons befintliga produktlinjer och kanske - kanske viktigast av allt - ger Amazon mer information om sina konsumenters internetvanor. Vi vet ännu inte exakt vad Amazon kommer att göra med eero, men vi vet att detta förvärv ger mycket mening för tekniken.