Amazon och Disney Betalare uppmärksamma dessa Netflix Secrets

Amazon och Disney Betalare uppmärksamma dessa Netflix Secrets

Anonim

Netflix

(NASDAQ: NFLX)

dödar videostreamingsspelet.

Det betyder Amazon

(NASDAQ: AMZN)

och Disney

(NYSE: DIS)

befinner sig i en position som de inte är vana vid: andra platsen.

Om dessa big-cap-företag vill att deras onlinevideoplattformar ska konkurrera med Netflix, ska de skölja Netflix senaste inlösensamtal där chefer gav en inblick i hur varorna går så bra.

Medan varje plattform behöver skapa sin egen ekonomiska vallgrav (något som gör den unik) är det klokt att lära sig allt du kan om din toppkonkurrent. Detta gäller speciellt om den konkurrenten bara rapporterat 8.33 miljoner kvartalsabonnemangstillägg - en ny rekord för Netflix.

Låt oss titta på fyra lektioner som chefer hos andra företag kan ta bort från Netflix fjärde kvartalsinkomstsamtal.

Lektion 1: Hyr de rätta människorna och ge dem frihet

Netflix chefer har lärt sig att om de anställer rätt personer blir deras jobb mycket enklare. Med avancerade manusförfattare, tillverkare och regissörer kan Netflix utöka högkvalitativt innehåll som leder till rekordbrytande abonnenttillägg som vi såg det senaste kvartalet.

Bolagets chefsinnehållare, Ted Sarandos, summerade denna strategi snyggt på intäktssamtalet: "Hyr stora människor, ge dem resurser för att göra bra innehåll och gå ur vägen."

Genom att anställa bra människor som producerar bra innehåll kan Netflix höja sina priser när det behövs för att finansiera ännu bättre innehåll och i sin tur få ännu fler abonnenter. Det är den perfekta formeln.

Netflix VD Reed Hastings sa att efter att ha höjt teckningspriset i oktober var företaget inte säkert hur folk skulle reagera, så det var försiktigt med sin vägledning för kvartalet. Visas, folk är glada att betala några extra dollar så länge innehållet är bra. Hastings förklarade,

Så länge vi kan fortsätta att förbättra vårt innehåll och hela vår erfarenhet till en anmärkningsvärd takt, som vi kan mäta i visningstider och saker som så, ber vi våra kunder att hjälpa oss att finansiera det på högre nivåer är rimligt

Lyckligtvis har Netflix hållit koll på visningstider, och kunderna verkar mycket intresserade av innehållet som det sätter ut. Under 2017 såg Netflix-abonnenter över 50 miljarder timmar innehåll på sin plattform.

Lektion 2: Tillbringa stora pengar på innehåll

Netflix har aldrig skytt ifrån att spendera de stora pengarna där det spelar roll: om innehåll. Det beror på att företaget förstår att överlevnaden beror på att de nuvarande abonnenterna är underhållna och att locka sig i icke-abonnenter med högkvalitativa filmer och shows.

Netflix höjde investerarnas ögonbryn tillbaka i 2016 när det spenderade 5 miljarder dollar på innehåll och beräknat att det skulle spendera 6 miljarder dollar på innehållet 2017. Men efter att ha sett företagets abonnenttillväxt borde investerarna vara mindre nervösa om den nya innehållsbudgeten på 8 miljarder dollar för 2018.

Och företaget planerar att fortsätta öka sin innehållsutgift. Chefer vet att för att fortsätta växa sin abonnentbas, behöver den bättre och bättre innehåll.

"Det är 8 miljarder dollar ... för det här året, men det kommer definitivt att vara högre år 2019 och 2020", sa Hastings. "Så tänk inte på 8 miljarder dollar som någon ny platå. Istället är det bara en punkt i tiden då vi växer både intäkterna och vår innehållsbudget."

Lektion 3: Var inte rädd för att spendera på marknadsföring

Netflixs utställningar gör det bra bara genom marknadsföring av ord-till-mun, men det räcker inte för att tillfredsställa företaget. Det kommer att spendera mer på marknadsföring år 2018, eftersom cheferna har bestämt att pengarna är bra, enligt Netflix CFO David Wells.

Företaget sa i sin notat till investerare att det tar marknadsföring spendera något snabbare än intäkterna för detta år, Marknadsföring kommer att gå från ca 1, 3 miljarder dollar till cirka 2 miljarder dollar. "Vi ser feedback som att spendera lite mer marknadsföring kommer faktiskt att bli bättre för verksamheten övergripande, eftersom det förstärker innehållets värde", berättar Wells.

Genom att trycka på sina prenumerationer på abonnenter och potentiella abonnenter hoppas Netflix att klämma ut varje bit av värde ur toppen, visar att det betalar högsta dollar för att producera. Netflix förstår att sin bästa marknadsföringsprodukt är ett eget högkvalitativt innehåll, som Stranger Things Season 2 och den nya hitutställningen The End of the F **** ing World.

Netflix chefsproduktofficer Greg Peters noterade att företaget inte bara hoppas att marknadsföringsdollarna fungerar till sin fördel. Netflix har kört omfattande experiment som visar att mer pengar på marknadsföring är värt det, både för visningstider och registrering av nya abonnenter.

Lektion 4: Var uppmärksam på publiken över kritiker

Sist men inte minst: Netflix är människans strömmande plattform, inte kritikerens strömmande plattform.

Det främsta exemplet på den här lektionen kom förra kvartalet när Netflix släppte sci-fi-film Bright, med Will Smith. Kritiker sönder filmen från varandra, vilket gällde, med tanke på att Netflix tillbringade $ 90 miljoner för att göra det.

Men tittarna åt filmen. Sarandos sa att det var en av Netflix mest klockade bitar av originalinnehåll någonsin. Detta stöds av de högklassiga medlemmarna av 86%, som gav filmen på Rotten Tomatoes, jämfört med det dumma 26% betyget av kritiker.

Netflix förstår att dess framgång inte är beroende av en liten grupp filmkritiker. Dess uppdrag är att vädja till den dagliga film- och TV-seriens tittare.

"Vi förenar det med att kritiker är en viktig del av den typ av konstnärliga processen, men ... de är ganska avskilda från filmens kommersiella möjligheter, " förklarar Sarandos. "Vi tittar på det som om folk tittar på den här filmen och älskar det - det är mätningen av framgång."

Populära Inlägg

Rekommenderas