Amazon går upp för att bli en större spelare i videospel

Amazon går upp för att bli en större spelare i videospel

Anonim

Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

har kommit långt sedan dess tidiga dagar som en internetbaserad bokförsäljare, och det pressar fortfarande in på ett brett utbud av nya företag. Med webjätten som en stor kraft i innehållet och populariteten av videospel på en all-time high, bör det inte komma så mycket av en överraskning att företaget är fiska för att bli en större aktör i interaktiva världen underhållning.

Amazon har redan gjort flyttningar till videospel hårdvara och mjukvaruutveckling, och nu tar företaget ett online-butiker till sin populära Twitch-strömmande plattform - ett drag som har stor potential.

Amazon vill att du ska köpa spel genom Twitch

Twitch är en social plattform för videostreaming, med det mesta av webbplatsens innehållscentrering kring videospel. Det är också den fjärde största källan till internettrafik i Amerika, och når ungefär hälften av landets tusenåriga män.

Amazon köpte Twitch för 970 miljoner dollar 2014, och plattformens massiva publik och stellar användarengagemang har gjort det till en av de största krafterna inom videospelmarknaden. Varje månad samlas ungefär 100 miljoner unika tittare på platsen för att titta på strömmar och interagera med programföretag och andra medlemmar i samhället, vilket gör plattformen oerhört inflytelserika för hur kunder upptäcker och upplever videospel. Som sådan verkar tillsatsen av ett alternativ att köpa spel och tilläggsinnehåll via webbplatsen vara en naturlig passform.

Här är Twitchs handelschef Matt McCloskey på tjänsteens kommande marknadsplats, som kommer att lanseras under våren:

Vi gör det möjligt för spelutvecklare att sälja spelinnehåll på exakt tid och plats som deras samhällen samlas för att titta på, vilket gör att streamers kan tjäna pengar från spel som säljs på sina kanaler.

En fördelning av intäktsdelningen som företaget tillhandahållit avslöjar att spelutgivarens kommer att behålla 70% av försäljningen medan streamers får en 5% minskning av försäljningen som är kopplad till sina kanaler. Att ge innehållsskaparna ytterligare incitament att stanna på Twitch borde bidra till att hålla plattformen robust och främja utvecklingen av sin marknadsplats.

Twitchs inslag i spel- och innehållsförsäljning sätter Amazon i ökad konkurrens med Steam - en populär onlinespelbutik, och traditionella brick- och mortelhandlare som GameStop

(NYSE: GME)

. Steam genererade cirka 3, 5 miljarder dollar i intäkterna 2016, medan försäljningen av ny programvara hos GameStop kom in på ungefär 2, 9 miljarder dollar och globala detaljhandeln för spel uppgick till 26 miljarder dollar.

Förra året tog Twitch in ungefär 2 miljarder dollar i intäkter - främst från annonser, betraktare donationer och abonnemang. Plattformen växer fortfarande med ett snabbt klipp och det har gott om utrymme för att fortsätta expandera, eftersom det breddar publiken och utmanar andra spelförsäljare för marknadsandelar.

Synergier med Amazons företag

Förutom att inkludera en premiumversion av Twitch i Prime-prenumerationspaketet ser det till att videospelrelaterade företag gynnar andra områden i Amazonas verksamhet. Amazon har använt högprofilerade spelautomater för att få nya användare ombord med Prime - som kräver abonnemang på tjänsten för att köpa vissa spel direkt via företagets onlinebutik, men spel är också factoring i sin molnstrategi.

Twitch körs på Amazon Web Services (AWS) - företagets molnplattform och det snabbast växande och mest lönsamma affärssegmentet. Running Twitch med en rabatt i förhållande till vad det skulle kosta att gå igenom en tredje leverantör av cloud-skivor skapar en bra fördel, men den viktigaste synergin är att den sociala plattformen hjälper till att säkra nya kunder för AWS.

Med fler utvecklare som lutar på tillägg och nedladdningsbar innehållsförsäljning för att driva lönsamhet skapar spel som har långa livscykler avgörande betydelse, och Twitch spelar en stor roll i bildandet och utvecklingen av onlinespelgemenskaper. I ett drag till domstolsutvecklare har Amazon byggt Twitch-integration i AWS-paketet och släppt till och med en fri motor för spelutveckling. De flesta stora spelutgåvorna har nu en del interaktion med molnet och AWS spelcentrerade funktioner kan vara avgörande när utvecklare och utgivare väljer mellan Amazons erbjudanden och rivaliserande tjänster från Microsoft och Alphabet .

Originalutveckling rundar ut Amazans spelpulver

Amazon har redan producerat exklusivt videospelinnehåll för att stärka överklagandet hos några av sina hårdvaruprodukter, och spelfunktioner och programvara kommer sannolikt att vara en del av sina framtida mobil- och set-top-boxutgåvor. Företaget fortsätter också sin spelutvecklingsinsats med en serie kommande PC-spel som har djup Twitch-integration. Dessa titlar har potential att vara hits i sig, och Amazon Game Studios kan så småningom bli en meningsfull inkomstkälla, men företagets kommande spel är också övertygande eftersom de är utformade för att expandera funktionaliteten hos Twitch .

Amazon är fortfarande relativt nytt för videospel, men med massiva resurser och en rad lovande initiativ på gång är det inte svårt att föreställa sig att företaget skulle kunna framstå som en dominerande aktör i den inte alltför avlägsna framtiden. Dessutom ger ökad styrka i rymden redan helhetliga fördelar.

Populära Inlägg

Rekommenderas