Amazon Web Services kan snart vara värd en massiv $ 350 miljarder

Amazon Web Services kan snart vara värd en massiv $ 350 miljarder

Anonim

Amazon.com s

(NASDAQ: AMZN)

väldigt lönsamma Amazon Web Services (AWS) -verksamhet, som ger back-end-molninfrastruktur och värdtjänster till breda webbsidor, har blivit allt viktigare under senare år när det gäller e-handelsgigantens ekonomiska resultat. Till exempel har AWS genererat 6, 5 miljarder dollar i rörelseresultatet under det gångna året, vilket motsvarar 60% av koncernens rörelseresultat över den tidsramen. Ännu bättre blir AWS bara mer lönsamt över tiden eftersom det växer tack vare operativ hävstångseffekt.

Företaget är värd för sin årliga AWS re: Invent-konferens i Las Vegas i veckan, och en analytiker har lagt ut en fantastisk ny uppskattning.

AWS kan vara värt 350 miljarder dollar på bara några år

Jefferies analytiker Brent Thill har släppt en forskningsnotation (via Barron) som pekar på haussecken från kunder som deltar i konferensen. "Företagskunder gör större åtaganden tidigare med AWS, vilket ökar partnerhandelsstorlekarna", skriver Thill. Många av de erbjudanden som Amazon meddelar är 3, 5 gånger så stora som jämförbara erbjudanden 2017, enligt noten.

Kunderna utökar sin verksamhet med AWS, och analytikern noterar exempel på några kunder som alltmer litar på AWS för back-end-processbehov. AWS har redan meddelat att fyra kunder kommer "all-in" på plattformen denna vecka, bland annat Korean Air och Ellie Mae, bland andra.

Med tanke på den här tiden förändrar Thill sin prognos på AWS-intäkterna, som han nu förväntar sig att nå en otroligt 71 miljarder dollar år 2022. Som referens är AWSs efterhand-tolvmånaders (TTM) intäkter för närvarande 23, 3 miljarder dollar. Om du tillämpar en fem gånger försäljnings multipel till den prognosen, hävdar Thill att AWS kan vara värd en massiv 350 miljarder dollar då. Det är ett premie jämfört med 3, 5 P / S som Amazonas aktier för närvarande handlar om, men lätt motiverat med tanke på hur mycket snabbare AWS växer jämfört med e-handelsbranschen, liksom hur lönsamt det är.

Analytiken uppskattar att AWS kommer att ge 26 miljarder dollar i intäkter för 2018, jämfört med de 10 miljarder dollar i Azure-intäkter som han modellerar för Microsoft

(NASDAQ: MSFT)

. Totalt upprätthåller Thill ett köpvärde tillsammans med ett $ 2, 300 prismål på Amazon-aktier.

Fortfarande den bästa hunden i molnet

AWS behåller sin dominans på marknaden för molninfrastruktur. Den globala marknaden för molninfrastrukturtjänster hoppade 46% under tredje kvartalet till 21 miljarder dollar, med AWS som leder till 32% marknadsandel, enligt Canalys. Det är nästan två gånger Microsofts 17% andel och fyrdubbla alfabetets Google Cloud på 8%.

AWS krossar det, och det är inte svårt att motivera att köpa Amazon-aktier bara för exponeringen för AWS, som jag nyligen gjorde.