AMC Entertainment kan drabbas av europeiska investerare för kontanter

AMC Entertainment kan drabbas av europeiska investerare för kontanter

Anonim

AMC Entertainment

(NYSE: AMC)

beståndet är under det senaste året en fantastisk 67%. Biografbranschen har inte bara varit tvungen att ta itu med ett underwhelming box office men också långsiktiga bekymmer över uppkomsten av streaming video och potentialen för ett förkortat förstklassigt filmfönster.

AMC: s fall har varit ännu svårare än andra stora teaterkedjor, på grund av den höga skulden. I slutet av det senaste kvartalet hade AMC en hel del 4, 3 miljarder dollar i skuld. Inklusive kapitalleasing är antalet nästan 5 miljarder dollar. Det är väldigt högt med tanke på att AMC har en marknadsvärde på bara 1, 5 miljarder dollar. Denna skuldbelastning berodde på att AMC köpte tre andra teaterkedjor under det gångna året - Carmike Cinemas, Odeon (i Storbritannien, Tyskland, Österrike och Spanien) och Nordic Cinemas - på väg till att bli den största biografkedjan i världen.

Utöver sin skuldbelastning planerar AMC också att spendera 500 miljoner dollar att renovera många av sina teatrar för att plyscha sittplatser och bygga 22 nya teatrar år 2018. Förutom det är förvaltningen också förpliktigad till sin $ 0, 80 årliga utdelning som ett program för återköp av 100 miljoner dollar inleddes det förra kvartalet. Det kommer att kräva lite allvarliga pengar.

Relief i Europa?

Uppbyggnaden av de tre andra företagen har lämnat AMC med många tillgångar, som den kan använda för att kompensera vissa av sina skulder. Tidigare i sommar, mitt i ett hemskt andra kvartal för verksamheten, pekade VD Adam Aron på cirka 400 miljoner dollar av tillgångar som företaget kunde tjäna pengar för att samla in pengar, inklusive fastigheter, liksom bolagets andel i Open Road Films, ett litet produktionsbolag . Vid tredje kvartalet pekade Aron också på en annan aveny som den undersökte - ett första offentligt erbjudande av företagets europeiska tillgångar.

Värderingsarbitrage

Termen arbitrage innebär att man köper en tillgång för billigare än du kan sälja den samtidigt på en annan plats. Det är vad AMC ser med avseende på dess europeiska tillgångar. Med den enorma nedgången i AMC: s aktiekurs handlar företaget självklart till ett lågt övergripande Enterprise Value till EBITDA-förhållande.

Vid det tredje kvartalet sa Aron: "Det har inte kommit till vårt meddelande att trots att europeiska offentliga marknader värdesätter biografer på dubbelciffriga EBITDA-multiplar ser vi inte sådana värderingar för våra europeiska tillgångar på dessa nivåer när de begravdes inom AMC. "

Därför överväger företaget ett initialt offentligt erbjudande för sitt europeiska teatersegment på Londonbörsen.

Idén

Aron sa att AMC bara skulle sälja en fjärdedel till en tredjedel av sina tillgångar i teatarkedjan och skulle därigenom behålla kontrollen över det europeiska företaget. Så hur mycket pengar kan det höjas?

Under de tre första kvartalen i år genererade företagets europeiska tillgångar 12, 4% justerade EBITDA-marginaler och utgör över 21% av bolagets totala EBITDA. Skulle företaget göra 850 miljoner dollar i EBITDA i år, vilket ligger inom det nuvarande riktningsområdet, men lägre än tidigare guider på 860 miljoner dollar till 900 miljoner dollar, skulle Europa sannolikt stå för nästan 200 miljoner dollar.

Om företaget sålunda säljer en tredjedel av det europeiska bolaget till dubbelciffriga EBITDA-multiplar, kan AMC hämta en cool $ 600 miljoner till $ 700 miljoner.

Vad ska man leta efter

En försäljning av tillgångarna skulle naturligtvis också innebära att man förlorade några av de fina intäkterna, och företaget har inte sagt om det skulle gå igenom med IPO. Om det skulle inträffa skulle det hända i slutet av 2018 eller början av 2019. Om AMC går igenom försäljningen kan det tyda på att företaget känner behovet av att skaffa pengar snabbt, vilket kan vara ett dåligt tecken. Å andra sidan, om företaget får ett bra pris för dessa tillgångar, kan det gå långt för att mildra aktieägarnas oro för AMC: s skuld.

AMC-aktieägare kan inte vara nöjda med företagets senaste resultat, men det gör flera kreativa saker i både teatrarna och med kapitaltilldelningen. Jag är mer optimistisk om AMC: s utsikter för 2018, mot bakgrund av alla dessa alternativ och avkastningen på sina renoverade teatrar; Om boxkontoret fortsätter att försämras övergripande, kommer emellertid ingen finansieringsteknik att göra något. Här hoppasStar Wars: Den sista Jedi gör vad vi alla tycker det kommer att göra.