American Airlines följer Delta och Cuts Q4 Unit Revenue Guidance

American Airlines följer Delta och Cuts Q4 Unit Revenue Guidance

Anonim

Delta flygbolag

(NYSE: DAL)

beståndet sjönk i början av januari, efter det att det amerikanska flygbolaget nr 2 sänkte sin enhetens inkomstledning för andra gången under en månad. Delta tillkännagav att intäkterna per tillgänglig sätesmiljö (RASM) var på väg att stiga med 3% under fjärde kvartalet jämfört med tidigare prognos för en 3, 5% vinst och den ursprungliga prognosen att RASM skulle öka 3% till 5%. Det faktum att justerat vinst per aktie kommer att ligga nära det höga slutet av Dells ledningsområde tycks inte vara av betydelse för investerare.

På torsdagen var det American Airlines "

(NASDAQ: AAL)

vända sig till slash dess RASM prognos för fjärde kvartalet. För att göra saken värre, trimmade världens största flygbolag också sina EPS-utsikter. Emellertid kan investerare underskatta American Airlines framtidsutsikter.

Kolla in det senaste American Airlines-resultatkalletransskriptionen.

En annan vägledning

I oktober förutspådde American Airlines att RASM skulle öka 1, 5% till 3, 5% under fjärde kvartalet. Det skulle ha varit ungefär i linje med den 2, 7% RASM-tillväxt som uppnåddes under årets tre första kvartal.

Liksom Delta, förväntar amerikan nu att RASM kommer in i botten av sitt första riktningsområde (dvs. 1, 5%). Ledningen sa att vägledningsminskningen "berodde främst på en lägre än förväntad förbättring över ett starkt fjärde kvartalet 2017 på hemmamarknaden." Detta uttalande liknade det språk som Delta använde för att förklara sin unit revenue miss.

American Airlines förväntar sig fortfarande att rapportera ungefär platta bränslekostnader för enhet för fjärde kvartalet. Under tiden minskade det sin Q4 bränslekostnadsskatt med $ 0, 08 per gallon. Det borde ha kompenserat det mesta av transportörens RASM-brist.

Ändå reducerade American Airlines sin justerade EPS-prognos till ett intervall på 4, 40 till 4, 60 USD från dess tidigare uppskattning på 4, 50 dollar till 5 dollar. Detta ledde till att American Airlines-aktier sjönk så mycket som 11% på torsdagen innan de återhämtade sig för att avsluta dagen med 4% och inom slående avstånd från 52-veckans låga.

Det är inte så illa som det ser ut

Bara baserat på rubriknumren kan det tyckas att American Airlines enhetliga omsättningstillväxt ligger på gränsen till att stalla ut. Det skulle vara dåliga nyheter för investerare.

American Airlines mötte dock en särskilt hård RASM-jämförelse jämfört med fjolåret. Under fjärde kvartalet 2017 steg enhetens intäkter med 5, 6%. Däremot växte amerikanska RASM till mindre än hälften av denna ränta 2018. Detta föreslår att även om underliggande intäktstrender stannar konstant, bör American Airlines resultatutveckling förbättras 2019.

Dessutom kommer American Airlines att expandera på Dallas-Fort Worth International Airport - ett av de mest lönsamma naven - senare i år. Bäraren får tillgång till 15 extra grindar, vilket gör det möjligt att lägga till upp till 100 extra toppdagsflyg över sommaren. På så sätt kan den tjäna fler små städer, vilket tenderar att generera oproportionerligt höga enheter. De första nya linjerna börjar i mars, medan andra infas mellan då och juni.

American Airlines kommer att få liknande möjligheter att lägga till kapacitet i Charlotte, North Carolina och Washington, DC år 2020 respektive 2021. Från mitten av 2018 hade de tre naven genomsnittliga skattemarginaler 5, 6 procentenheter högre än amerikanska systemomspännande medelvärde. Skiftkapacitet från mindre lukrativa nav till Dallas-Fort Worth, Charlotte och Washington, DC kan därmed få en meningsfull positiv inverkan på enhetens intäkter och lönsamhet.

Lägre bränslepriser hjälper också

Oljepriset sjönk under de senaste tre månaderna 2018. Till och med efter en senare återhämtning på oljemarknaden sjunker priset på jetbränsle med mer än $ 0, 50 per gallon från dess topp på 3 oktober. Som ett resultat är American Airlines för närvarande på väg att se en meningsfull årlig minskning av sina bränslekostnader i år, medan det för några månader sedan verkade troligt att bränslekostnaderna skulle stiga igen 2019.

Så länge som bränslepriserna förblir under 2018-nivåer, behöver American Airlines inte göra bättre än den låga ensiffriga RASM-tillväxten i år. Om man antar ett genomsnittligt jetbränslepris på 2, 10 dollar till 2, 15 dollar per gallon - över de senaste nivåerna - kan en RASM-vinst på 2% till 3% skicka EPS-rocketing förbi $ 6-priset 2019.

American Airlines-aktier kommer säkert med risker, främst på grund av att företaget belastas med cirka 25 miljarder dollar av skulder och kapitalleasingskulder. Amerikanska investeringar under de senaste åren bör dock börja löna sig 2019. Och med sina investeringar som är måttliga dramatiskt från och med 2020 kommer American Airlines att kunna börja chippa bort med skuldbelastningen, vilket ger investerare mer komfort över sin finansiell stabilitet - och potentiellt driva en återhämtning i aktiekursen.