American Outdoor Brands Aktionärer Få Rapport Försvarsmakten Smith & Wesson

American Outdoor Brands Aktionärer Få Rapport Försvarsmakten Smith & Wesson

Anonim

Över styrelsens invändningar, aktieägare i Smith & Wesson förälder American Outdoor Brands

(NASDAQ: AOBC)

antog en resolution för att tvinga gunmaren att rapportera om våldsvåld i landet och konsekvenserna för och risken för företagets ekonomiska och operativa hälsa.

På samma sätt som samma aktieägare hade Sturm producerar Ruger, krävde resolutionen American Outdoor granska tre saker och utfärda en rapport om sina resultat senast den 8 februari. Företaget var att:

  • Övervaka våldsamma händelser där Smith & Wesson-produkter används.
  • Bevisa att gunmaren arbetar för att producera säkrare skjutvapen och relaterade produkter.
  • Bedöm riskerna för gunmakerens rykte och ekonomiska välbefinnande från våldsvåld i USA

Rapporten mötte alla tre kraven, men det kom också ut med vapen som drevs för att försvara sin verksamhet och industri, liksom de vapenköpare som stöder det. Här är vad det hade att säga.

Kolla in den senaste American Outdoor earnings call transkriptet.

Gun våld är inte märkesspecifik

För att övervaka våldsvåld som involverade Smith & Wesson skjutvapen anställde American Outdoor Brands ett oberoende medieövervakningsföretag för att gå tillbaka över nyhetsrapporter för en tolvmånadersperiod och avgöra om företagets varumärke eller rykte negativt påverkades.

Det fann att mindre än 10% av alla anmärkningar av Smith & Wesson i media innehöll en hänvisning till brottslig verksamhet, och oavsett om det var online, på sociala medier eller i traditionella tryckpublikationer, "konversationen kring skjutvapenrelaterade våld i USA är i stor utsträckning en obrandad konversation. "

Smarta gevär lämnar mycket att önska

Det väckte sedan sin uppmärksamhet på den begärda utvecklingen av "säkrare skjutvapen" genom användandet av "smart gun" -tekniken, enheter som skulle göra ett skjutvapen oanvändbart förutom av dess ägare. Rapporten fann att skjutvapen själva är säkra utan de tekniska tillskotten och amerikanska utomhustillverkare är vapen till höga kvalitetsstandarder. När det gäller smarta pistoler bestämde rapporten att tekniken inte är pålitlig eller kommersiellt genomförbar och det finns nästan ingen efterfrågan på det av pistolköpare.

Rapporten belyser ett antal brister som det hittat med tekniken, inklusive biometrisk misslyckande att aktivera skjutvapen vid behov, särskilt i mindre än idealiska förhållanden. Teknikens tendens att uppleva "glitches" som skulle kunna göra en pistol oanvändbar oavsett vem som håller den. och den höga kostnaden för sådant vapen. Det påpekar att Armatix iP1 9mm "smart gun" säljer för 1, 800 dollar medan en traditionell Smith & Wesson 9mm pistol har en MSRP under $ 400.

Dess rykte är gyllene

Det ligger inom området för American Outdoors rykte för rykte där gunmaren verkligen rördes om för att försvara företaget.

Gunmakeren påpekar att investerare är väl medvetna om att det är föremål för den "ultimata risken" från förespråkare som skulle införa restriktioner eller förbjuda privatpistolens ägande. Det detaljer som riskerar varje år i sin årliga 10-K arkivering. Den verkliga risken för sitt rykte, säger rapporten, skulle komma om det misslyckades med att agera för att försvara vapenköparnas rättigheter. Det berättar försöket från tidigare förvaltning att arbeta med president Clinton om smart pistolteknik som orsakade att försäljningen gick ihop och "varumärket Smith & Wesson nästan upphörde att existera."

Andra företag som inte har stött Second Amendment eller gun buyers rättigheter har på samma sätt sett sin verksamhet och rykte skadad, förklaras rapporten. Det nämnde inte Dicks Sporting Goods, men återförsäljarens verksamhet snubblade efter att den slutade sälja skjutvapen i alla sina butiker och började lobbya för strängare pistolstyrning.

Att stödja sina kunder är missionskritisk

Det är ingen hemlighet, pistolindustrin är fortfarande i gripen av en nedgång, en som Vista Outdoor kallat "aldrig tidigare skådad". Vista försöker sluta skjutvapenmarknaden genom att sälja sin division Savage Arms, och noterade nedgångar löper vanligtvis mellan 12 månader och 18 månader, men den nuvarande går in i sitt tredje år utan att det blir något lättare.

American Outdoor Brands såg skjutvapenintäkterna ökade med 10, 6% under det andra kvartalet, som slutade i oktober förra året, men det berodde främst på en bokföringsändring avseende intäktsredovisningspolicyer. Mindre än 3 procentenheter av ökningen berodde på ökad efterfrågan eftersom det var mindre reklam under kvartalet, vilket ökade sina genomsnittliga försäljningspriser.

Smith & Wesson kommer inte att ändra sina rutiner till följd av aktieägarupplösningen, och är mer engagerade i att behålla sin nuvarande väg. American Outdoor Brands säger att pandering till dess motståndare inte skulle förbättra företagets rykte. Istället bibehåller sin bild med pistolköpare och de som stöder den andra ändringen "är mer kritiska för företagets framgång och förbättringen av aktieägarvärdet."