Anheuser-Busch InBev polerar av ett tufft år

Anheuser-Busch InBev polerar av ett tufft år

Anonim

Anheuser-Busch InBev

(NYSE: BUD)

släpptes fjärde kvartalet 2016 resultat onsdagskvällen, betonad av betydande synergier relaterade till slutförandet av fjolårets kombination med SABMiller, samt en återgång till blygsam omsättningstillväxt för året, tack vare bolagets "premie" och inkomsthanteringsinitiativ .

Icke desto mindre är aktierna i AB-InBev nere på 3, 6% i torsdag eftermiddagshandel enligt detta skrivande. Låt oss ta en närmare titt på vad bryggjätten som uppnåddes 2016 kom till slut, och vilka investerare kan förvänta sig framåt.

Anheuser-Busch InBev-resultat: De råa siffrorna

Metrisk

Q4 2016

Q4 2015

Årets tillväxt över hela året

Inkomst

$ 14.202 miljarder

$ 14.047 miljarder *

1, 1%

Normaliserad vinst (hänförlig till aktieägare i AB InBev)

$ 0, 919 miljarder

$ 2.561 miljarder **

(64%)

Normaliserad vinst per aktie (utspädd)

$ 0.43

$ 1.56 **

(72, 4%)

Vad hände med Anheuser-Busch InBev i kvartalet?

  • Den organiska omsättningsökningen var 0, 2% under kvartalet.
  • Intäkterna per hektoliter ökade 3, 9%. De positiva effekterna av intäktshantering och premieinitiativ kompenseras endast delvis av fortsatt svaghet i Brasilien.
  • Nettoomsättningen per aktie minskade, främst på grund av en kombination av finansiering av SABMiller-transaktionen, en ökning av finansnettot, negativ valutaomräkning och icke-kassaflödesjustering avseende aktiebaserad ersättning.
  • Sammantaget minskade volymerna med 3, 3 procent i kvartalet, inklusive en minskning med 3 procent i ölvolymer och en minskning med 4, 4 procent i icke-ölvolymer. Ändå såg AB-InBev förbättrade marknadsandelar på de flesta nyckelmarknader.
  • Globala varumärkesintäkter ökade med 2, 8% året innan under kvartalet, inklusive en tillväxt på 2, 8% från Budweiser, 6, 3% från Stella Artois och 14, 3% från Corona.
  • Realiserade 282 miljoner dollar av synergier och kostnadsbesparingar i samband med SABMiller-kombinationen mellan 1 april 2016 och 31 december 2016, utöver de 547 miljoner dollar som SABMiller rapporterade per den 31 mars 2016.

Vilken ledning hade att säga

När det gäller utsikterna upprepade SABMiller-integrationen, som är "väl på gång", AB-InBev-ledningen:

Vi förväntar oss att kombinationen ska skapa väsentliga tillväxtmöjligheter och gynna våra intressenter. Vi har nu verksamhet på nästan alla större ölmarknader. Vi har stärkt vår position i att utveckla regioner med goda tillväxtmöjligheter i Asien, Central- och Sydamerika samt Afrika, som kommer att spela en nyckelroll i vårt företag framöver. Vår gemensamma portfölj med mer än 500 öl innehåller sju av de 10 globala ölmärkena och 18 varumärken som genererar mer än 1 miljard dollar i detaljhandeln. Genom att marknadsföra våra varumärken genom ett stort sett komplementärt distributionsnät, kommer vi att ge fler val för fler konsumenter runt om i världen.

Förvaltningen utarbetade också AB-InBevs geografiska prestanda:

Medan Brasilien hade ett tufft år hade vår globala berättelse ett antal silverföremål. Vi såg starka resultat på andra viktiga marknader, inklusive dubbelsiffriga topplinjetillväxt i Mexiko, samt vinster i övergripande preferens för våra varumärken. I Europa växte vår topplinje 4, 5% över FY15, driven av utvecklingen av våra premium märken. Samtidigt fortsatte USA att få dragkraft och FY16 såg EBITDA-tillväxten med 2, 2%. Trots en minskning av kinesiska ölindustrins volymer fortsatte vi att göra vinster i marknadsandel och lönsamhet.

Ser fram emot

För helåret 2017 - och trots ökad volatilitet på vissa nyckelmarknader - förväntar AB-InBev att accelerera den totala omsättningsökningen med hjälp av fortsatt styrka i sina globala varumärken och kommersiella intäktshanteringsinitiativ. Företaget ökade också sin vägledning för synergier och kostnadsbesparingar relaterade till SABMiller-kombinationen, till 2, 8 miljarder dollar (uppgående från 2, 45 miljarder dollar tidigare). Som det står har företaget redan tagit drygt 800 miljoner dollar av den totala och förväntar sig att inse de återstående 2, 0 miljarder dollar de närmaste tre till fyra åren.

Allting övervägdes, det var inga stora överraskningar i kvartalet från AB-InBev, även om företaget fortsätter att navigera de inneboende utmaningarna - och inse fördelarna - av sin enorma globala skala.