Anheuser-Buschs Budweiser: Kung av ... Kött?

Anheuser-Buschs Budweiser: Kung av ... Kött?

Anonim

Du har sannolikt hört talas om ölburk, och på St Patrick's Day kan du till och med ha haft corned beef som marinerades och kokades i Guinness-öl. Men Anheuser-Busch InBev

(NYSE: BUD)

försöker gå bättre genom att lansera en rad Budweiser-infuserade fläskprodukter för sommaren.

Breweren har samarbetat med Coleman Natural Foods för att producera röka revben, drak fläsk och bratwurst som är gjorda med sin öl i ett försök att locka millenniala konsumenter tillbaka till det bearbetade köttet. Men hur man kombinerar två produkter som millennials är separat frågar kommer att gynna antingen är en fråga som inte har besvarats.

Ett drag till köttfritt kött

Anheuser-Busch och Coleman noterar millennials representerar över 80 miljoner konsumenter och står för cirka 600 miljarder dollar i årliga utgifter, en del som de vill fånga. "Den bearbetade köttavdelningen har varit hungrig för nya innovationer och nya kunder, säger Bart Vittori, chef för Coleman, i pressmeddelandet och bekräftar de två företagens övertygelse om att" Budweiser and Coleman licensavtal kommer att driva försäljningen i en platt kategori inom detta del av affären. " Det kan vara svårt att sälja.

Växtbaserade livsmedel är en växande trend som drivs i stor utsträckning av millennials oroade om djurens välfärd, miljöpåverkan och inköpsfrågor. Det är leddproteinproducenten Tyson Foods att investera i Beyond Meat - en producent av växtbaserade köttalternativ - och utvidgningen av den fruktansvärda köttverksamheten. Enligt marknadsforskare på Mintel äter nästan 80% av tusenåren köttalternativ jämfört med drygt 50% av icke-miljarder.

Och det är inte bättre över på Budweiser. Den enda konungens öl fortsätter att falla ur favör, och rankas nu som den femte mest populära ölen baserad på dollarförsäljning. Data compiled av IRI Worldwide visar Bud Light, Coors Light, Miller Lite och Michelob Ultra alla sålde mer öl i USA i fjol än Budweiser.

Trots att de är alla gjorda av Anheuser-Busch eller Molson Coors, är den tidigare största öl i Amerika i allvarlig nedgång, och många tillägnar sig årtusenden, som dricker whisky och vin i större volym. Där hantverk öl var en gång orsaken har det också varit offer för en växande preferens för hårdlut.

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Anheuser-Busch InBev.

Lägger den på tjock

Utan frågan låter de Budweiser-märkta Coleman fläskprodukterna läckra. De fem nya objekten inkluderar florskribbar i St. Louis-stil (både fulla och halva reoler), fläskkött, jalapenocheddarbrats och ölbratar. Ribben och dras fläsk är täckta i en Budweiser sås, medan brats är gjorda med Budweiser lager.

Att använda en alkoholbaserad sås för kött bryter emellertid inte någon ny mark. Brown-Formans Jack Daniels whisky har till exempel sitt eget varumärke av grillsås och marinader, och du kan ofta hitta den på restaurangmenyer. Men Budweiser sås kan vara den första ölbaserade såsen på ett nationellt varumärke.

Anheuser-Busch har försökt öka insynen i ingredienserna som används i dess öl, kanske som ett marknadsföringsverktyg för att uppmärksamma millennials. Bud Light började nyligen skriva ut stora "näringsetiketter" på förpackningen, vilket följde de frivilliga riktlinjer som för några år sedan fastställdes av industrins ölinstitut för att avslöja mer information om vilken öl som tillverkas.

Och det var Bud Light som infamously försökte trolla Coors Light och Miller Lite under Super Bowl med en annons som säger att det inte gjordes med majssirap. Implikationen, självklart, vad som tillsatsen var dålig, spelade på beryktet med majssirap med hög fruktos, även om majssirap inte är samma sak och dess syfte är att endast foder jästen under bryggningsprocessen.

Saknar märket?

Även om det angivna syftet med de ölbaserade fläskprodukterna är att locka millennials, kan linjen ha bättre framgång om den marknadsförs för dem som faktiskt dricker Budweiser och äter kött. Men fläskprodukterna kommer att vara i butikerna på sommaren, och de kommer att vara tillgängliga för alla åldersgrupper att försöka.