Apple Stock Dragar tillbaka: Är detta en köpmöjlighet?

Apple Stock Dragar tillbaka: Är detta en köpmöjlighet?

Anonim

Äpple

(NASDAQ: AAPL)

beståndet har haft en hård körning denna vecka och faller ca 6% vid tidpunkten för detta skrivande. Bearishness i aktiekursen isolerades till de sista två dagarna av veckan som flera analytiker varnade för svagare än förväntad iPhone-försäljning. Med iPhones som står för 62% av efterföljande 12 månaders intäkter är det enkelt att se varför eventuella nedåtgående revisioner av iPhone-försäljningsberäkning skulle kunna oroa investerare.

Med Apples skattemässiga 2018 andra kvartalets resultatrapport som planeras för 1 maj, kommer iPhone-försäljningen att komma i fokus. Investerare kommer inte bara att se iPhone-försäljningen för Apples andra kvartal, men de får en inblick i hur den viktigaste produktlinjen är faring idag genom att titta på Apples vägledning för intäkter från tredje kvartalet.

Men skulle det kunna vara så bra att sälja i Apple-aktier?

Minskar prognoserna

På torsdagen uttryckte analytiker från Merrill Lynch och JPMorgan Chase oro över Apples iPhone-försäljning efter Apple-leverantören Taiwan Semiconductor

(NYSE: TSM)

rapporterade sämre än förväntad vägledning och sa: "Svag efterfrågan från vår mobila sektor kommer att negativt påverka vår verksamhet trots styrkan i kryptokurrency mining." Taiwan Semiconductor (TSMC) vägledde för andra kvartalets intäkter mellan 7, 8 miljarder dollar och 7, 9 miljarder dollar. I genomsnitt väntade analytiker vägledning för intäkter från andra kvartalet på cirka 8, 8 miljarder dollar.

Svag vägledning från TSMC gav en mer konservativ syn på iPhones från båda analytikerna. "Med TSMs vägledning kunde vi se några ytterligare nackdelar med iPhone-enheter, säger analytiker Willsi Mohan, Merrill Lynch. JPMorgan Chase analytiker Gokul Hariharan prognos iPhone försäljning för Apples skattemässiga 2018 tredje kvartalet att vara så mycket som 5 miljoner enheter under en nuvarande analytiker konsensus uppskattning för 42 miljoner till 43 miljoner iPhones.

På fredagen sänkte analytiker Katy Huberty, Morgan Stanley, sin prognos för Apples tredje kvartals iPhone-försäljning (via CNBC). Hon förväntar sig nu 34 miljoner iPhone-enhetstransporter under perioden, ner från en tidigare prognos på 40, 5 miljoner enheter. Försäljningen av iPhone-enheter på den här nivån skulle innebära att segmentet återvänder till år-över-årsfallen, eftersom Apple levererade 41 miljoner iPhones för kvartalet.

Eftersom dessa sänkta prognoser för Apples iPhone-försäljning skulle påverka företagets tredje kvartal och inte det andra kvartalet skulle eventuell svaghet i iPhone-försäljningen för tredje kvartalet återspeglas i Apples tredje kvartalets inkomster som tillhandahålls i sin uppdatering den 1 maj.

En köpmöjlighet?

Medan rapporter om sämre än förväntad iPhone efterfrågan på Apples tredje kvartal definitivt är värda att överväga vid någon analys av beståndet, är det också en bra tid att komma ihåg att Apple-aktien redan är prissatt konservativt. Med ett pris-till-resultat-förhållande på 17 (lägre än det redan konservativa förhållandet mellan vinst och vinst 18, 5 tidigare i veckan) och efterföljande 12 månaders omsättning och resultatökning på 10% och 22% En återställning kan dock innebära en tid att överväga att köpa Apple-lager.

Även Huberty är fortsatt hausse på lageret efter att ha slashing sina uppskattningar för iPhone-försäljningen "väsentligt." Inte bara har hon ett $ 200 12-månaders prismål på aktiemarknaden, men hon berättade för kunderna att en ytterligare återhämtning i Apples börskurs efter att bolaget släppt resultatet för andra kvartalet kan vara en köpmöjlighet.

För investerare som är villiga att hålla Apple-aktier i fem plusår, kan aktieutjämningen i de senaste dagarna redan vara tillräckligt för att förtjänar att köpa aktierna.

Populära Inlägg

Rekommenderas