Apples händelse Denna vecka: 3 saker att leta efter

Apples händelse Denna vecka: 3 saker att leta efter

Anonim

Det är den tiden på året igen. På onsdag, Apple

(NASDAQ: AAPL)

kommer att vara värd för en "Special Event" i Steve Jobs Theatre på sin nya campus i Cupertino. Under evenemanget förväntas tech giant avslöja sin senaste version av iPhone, tillsammans med andra nya produkter.

Insatserna går högt in i evenemanget. Sedan Apples iPhone X avslöjade förra året har Apple-aktier ökat med 35%, eftersom intäkterna i efterhand och tolvmånadersperioden ökade. Kan en ny produktpaket hjälpa Apple att fortsätta imponera?

När Apple-chefer tar scenen på onsdag är det tre saker för investerare att leta efter.

iPhones

Huvudmeddelandet på onsdagen kommer sannolikt att vara företagets årliga avtäckning av sina senaste iPhone-modeller. Vid evenemanget väntas Apple visa upp tre nya iPhone-modeller: en uppgraderad version av Apples nuvarande 5, 8-tums iPhone X, en större version av iPhone X med en 6, 5-tums skärm och en billigare version av iPhone X med en 6, 1-tums LCD-skärm (de andra två iPhonesna förväntas ha OLED-skärmar).

iPhones är uppenbarligen nyckeln till Apples verksamhet. I företagets senaste kvartal svarade iPhones för 29, 9 miljarder dollar av Apples 53, 3 miljarder dollar intäkter under perioden. Dessutom steg iPhoneintäkterna snabbt under perioden, en ökning med 20% året innan.

Användbara

Rykten berättar att Apple är redo att dra nytta av det starka momentumet som det ser på i bärbara datorer, med nya versioner av dess Apple Watch och eventuellt AirPods. Redovisat i Apples "andra produkter"-segment bidrog den snabbväxande försäljningen av Apple Watch och AirPods segmentets intäktsökning med 37% året över året under det tredje kvartalet.

För att ersätta sin tidigare Apple Watch förväntas Apple att starta en Apple Watch Series 4, vilket ryktas för att ha en något bredare skärm tack vare smalare inslag.

Trots att det inte har varit så mycket buzz för den potentiella avtäckningen av nya versioner av Apples populära AirPods som det har funnits för en Apple Watch Series 4, är det säkert nya AirPods. När nya versioner av AirPods släpps, är de ryktade för att vara vattentäta och skryta med "Hey, Siri" röstassistentaktivering.

tjänster

Utöver potentiella produktmeddelanden vid Apples händelse denna vecka borde investerare också hålla koll på nya eller förbättrade tjänster. Tjänster har blivit Apples näst största segment (bakom iPhone), som står för 18% av intäkterna under det tredje kvartalet - en ökning från 16% av omsättningen för kvartalet. Med skatteintäkter från tredje kvartalet tjänsteintäkter på 31% året över är segmentet avgörande för Apples tillväxtberättelse.

Det är inte klart huruvida Apple kommer att ha några uppdateringar som är relevanta för sitt tjänsteföretag på onsdagen, men segmentets växande betydelse för företagets övergripande verksamhet gör det till en berättande värt att titta på.

Apples händelse börjar kl 10:00 PDT den 12 september. En live stream av evenemanget kommer att finnas tillgänglig på Apples hemsida.