Är stark försäljning av robotic vakuum på Amazon bra nyheter för iRobot?

Är stark försäljning av robotic vakuum på Amazon bra nyheter för iRobot?

Anonim

På denna episod av Industry Focus: Technology är Dylan Lewis förenad med bidragsgivare Danny Vena för att diskutera potentialen för starka resultat på iRobot

(NASDAQ: IRBT)

efter robot-dammsugare "städas upp" på Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

över semestern.

Ett fullständigt transkript följer videon.

Den här videon spelades in den 12 januari 2018.

Dylan Lewis: Det nästa företaget vi ska prata om är iRobot, och det här är ett företag som vi inte riktigt talat om förut, så det är nog värt att ge en snabb översikt över vad de gör och säljer, Danny.

Danny Vena: iRobot är den första försäljningsroboten för dammsugare. I grund och botten är det en liten skivformad enhet som du sätter på golvet, du trycker på spel, och det navigerar om ditt hus dammsugning när det går.

Lewis: Ja. Och det verkar väldigt futuristiskt. Uppriktigt sagt är det futuristiskt. Det är en väldigt cool sak att se i aktion, se den här roboten flytta om ditt hus, hämta ludd och smulor och allt det där. iRobot fick inte namnkontrollerat i Amazons pressmeddelande, men från Amazons pressmeddelande har vi, robotdammsugare var bland de mest sålda hemobjekten på Amazon.com under semesterperioden. De är uppriktigt de facto robust dammsugare leverantören, rätt, Danny?

Vena: Absolut. Faktum är att jag gillar att leka koppla ihop en liten bit. Om du går tillbaka till Amazon Prime Day i juli, i det här pressmeddelandet, en av modellerna på Roomba, som är iRobot-vakuumet, var den enheten det mest sålda hushållsobjektet, om jag minns rätt, för Amazon Prime Day . Så när de ropade på robotic dammsugare, och iRobot är de facto-ledaren, kan du rita en rak linje därifrån till iRobot - gjorde förmodligen betydande affärer på Amazon under semesterkvartalet.

Lewis: Och det här är typiskt i överensstämmelse med vad vi har hört från ledningen vid iRobot som talar om 2017 är en stegförändring för dem vid antagandet av robusta dammsugare. Det verkar som för dem, det här är ett stort tillväxtår, och en där de ser adoptionen ökar verkligen. Vi ser på att detta är en särskilt stark säljare under semesterperioden, och jag tror att det här är något som är ett ganska bra tecken på iRobot som företag. Du tittar på hur de är sammansatta just nu, det är de viktigaste segmenten för företaget just nu. Jag tycker att dammsugare utgör ca 80% av deras leverans och något som 90% av deras intäkter.

Vena: Absolut. Det är viktigt att notera att, om du går tillbaka, iRobot också spelade i försvarssektorn, och de skapade robotar för militären för att göra saker som att titta på byggnader eller saker som skulle hjälpa till med bomb squads, saker som det, det är vad de försökte komma in i. Och det fungerade inte så bra. De avyttrade den delen av verksamheten de senaste åren. Nu fokuserar de strikt på konsumentmarknaden. Och du har rätt, det är mer än 80% av sin verksamhet, dessa robotdammsugare. De har också en liknande enhet som heter Scooba, som är bra för att mopping ditt köksgolv.

Lewis: Och jag tror att de också har en liten pool renare segmentet också. Men till skillnad från kanske nästa affär vi ska prata om, det här är ett företag där stark försäljning av enheten antagligen visar ganska bra resultat för verksamheten, eftersom iRobots resultat är så knutna till försäljningen av Roomba och dammsugare Produkter.