Fråga en dåre: Vad ska jag göra med min gamla 401 (k)?

Fråga en dåre: Vad ska jag göra med min gamla 401 (k)?

Anonim

Fråga: Jag bytte nyligen jobb. Vad är det bästa alternativet med min gamla arbetsgivares 401 (k): rulla den över, lämna den ensam eller ta ut den? - Heather S.

När det gäller din gamla 401 (k) finns det fyra alternativ som kan vara tillgängliga för dig: Du kan lämna ditt konto ensamt, rulla det till en IRA, rulla det i din nya arbetsgivares plan eller utbetala det. De tre första kan alla vara smarta val.

Min bästa rekommendation är att rulla kontot i en IRA. Detta är vanligtvis en enkel process, och den största fördelen är att det ger dig fler investeringsval. Till skillnad från en 401 (k) plan, som förmodligen har ett urval av några dussin investeringsfonder, med en övergångs IRA kan du investera i praktiskt taget alla aktier, obligationer eller fonder du vill ha. Om du vill investera några av dina pensionssparande i, säger Apple- aktie, är du fri att göra det.

Å andra sidan är det absolut inget fel att hålla din 401 (k) på autopilot om du inte har tid eller önskan att undersöka och välja dina egna investeringar. Om så är fallet uppmanar jag dig att antingen lämna din 401 (k), var den är, eller rulla den i din nya arbetsgivares pensionsplan om det är ett alternativ. I allmänhet är det smartaste draget att utvärdera avgifterna för de investeringsfonder som du väljer i varje plan och gå med planen som erbjuder alternativen med låg kostnad.

Slutligen, under (nästan) inga omständigheter, utbetalar du ditt 401 (k) ett smart val. Inte bara kommer pengarna att betraktas som skattepliktig inkomster, men du kommer att träffas med ytterligare 10% straff från IRS, om du inte kvalificerar dig för ett undantag. Ännu värre än, du kommer att råna din pension. En balans på $ 10 000 401 (k) kan lätt bli mindre än 6 000 dollar efter skatter och påföljder. Om den lämnas ensam kan den växa till mer än 130 000 dollar efter 30 år på marknadens historiska avkastning. Verkar som en no-brainer.

Erbjudande från The Motley Fool: De 10 bästa aktierna att köpa nu

Motley grundare Tom och David Gardner har spenderat mer än ett decennium på marknaden. Faktum är att det nyhetsbrev de kör, Motley Stock Advisor, har tredubblats med S & P 500! *

Tom och David avslöjade bara sina tio bästa lagerval för investerare att köpa just nu.

Klicka här för att få tillgång till hela listan!

* Lagerrådgivare returnerar per 5/1/2017