OBS: Yngre Savers: Du förlorar miljontals

OBS: Yngre Savers: Du förlorar miljontals

Anonim

Om någon erbjöd dig en möjlighet att tredubbla pengarna du för närvarande sparar, utan några strängar eller risker, skulle du ta det? Förmodligen - du skulle vara en inte till. Men vad om det erbjudandet var lite mer laddat? Vad händer om du kan öka dina pengar avsevärt, men med kunskapen om att du kan förlora på något av om omständigheterna råkade anpassas på det värsta sättet?

Det är det som så många sparare står inför när det gäller aktiemarknaden.

Aktiemarknaden har historiskt sett levererat konsekvent högre avkastning än säkra investeringar som obligationer och traditionella sparkonto. Men aktiemarknaden är också mycket mer volatil, och som sådan väljer otaliga sparare att undvika det helt.

Och det ligger problemet: Även om det är en sak för en äldre investerare i slutet av 50-talet eller 60-talet att hålla sig borta från lager, är det en annan för yngre människor att agera på samma sätt. Men enligt ny forskning från LendEDU undviker 41% av årtusenden aktiemarknaden och lagrar istället sina pensionskassor i vanliga gamla sparkonto. Resultatet? Yngre sparare förlorar på över 3, 46 miljoner dollar under en 38-årig period. Och det är bara löjligt.

Varför tusenåriga håller sig borta

Det är inte så att de yngre spararna vill sakna en viktig möjlighet att växa sin rikedom. det är att aktiemarknaden skrämmer dem meningslöst. Faktum är att 58% identifierar sig som rädd för aktiemarknaden, medan 52% pekar på finanskrisen 2007-2008 som en anledning att hålla sig borta.

Men här är varför den här tankegangen är ganska skevad. Först och främst representerade krisen 2007-2008 en extrem situation, och medan en liknande händelse mycket väl kunde hända igen, kom de som satt fast när marknaden drog sig i allmänhet och blev oskadd. Det var de som betalade ut sina investeringar som förlorade otaliga pengar.

Samma sak gäller när det gäller aktiemarknadskorrigeringar, vilket är mycket vanligare än all-out kraschar. Mellan 1965 och 2015 genomgick S & P 500 27 korrigeringar där aktievärden föll 10% eller mer, men gissa vad? Det avvecklas återhämta sig från var och en. Med andra ord, om du agerar snabbt och drar ut från aktiemarknaden den andra börjar den doppa, då ja, du kommer förmodligen att förlora pengar - i så fall kan du faktiskt vara bättre att hålla pengarna på ett sparkonto, samla vad som helst mager intresse du får och hoppas att det räcker till för pensionering (det kommer inte). Men om du är villig att rida ut marknadens upp-och nedgångar, är du mer sannolikt att komma framåt än inte.

Och det är därför yngre investerare borde vara de sista personerna som fruktar aktiemarknaden - för att de har gott om tid på deras sida för att se marknaden genom sina bra perioder och dåliga. Faktum är att jag som regel säger att om du har pengar till hands som du inte förväntar dig att använda i sju år eller mer, betalar du det på aktiemarknaden. Är aktiemarknaden den rätta platsen för dina nödbesparingar? Absolut inte. Men om det inte finns något kortfristigt behov av dina pengar kan du lika bra använda den.

Här är en annan punkt att tänka på: Att undvika aktiemarknaden betyder inte bara att ge upp potentiella vinster. det innebär att du lägger din pension i fara. Ett sparkonto kommer inte ens komma nära att hålla i takt med inflationen, åtminstone inte i dagens priser. Om du inte växer dina pengar mer effektivt, kommer du sannolikt att kämpa när pensionen rullar runt.

Ett säkrare sätt att investera

Tydligen är jag en ganska stor förespråkare på aktiemarknaden, men det är inte att säga att du bara ska kasta några pengar på ett mäklarkonto, välja en massa bestånd slumpmässigt och korsa dina fingrar. Om du ska investera i aktier måste du lära dig grunderna, göra din forskning och välja starka företag som anpassar sig till din strategi.

Har du inte tid för allt det? Inga problem. Snarare än att köpa enskilda aktier, sätta dina pengar i börshandlade fonder (ETF). ETF: er syftar till att matcha befintliga index, så att deras prestanda ofta knyts samman med marknaden för en helhet. ETF: er erbjuder omedelbar diversifiering och tenderar att debitera mycket låga avgifter, så om du hellre inte skulle påverka din hjärna i ett försök att ladda upp din portfölj, avstå de enskilda aktierna för nu och fokusera på ETFs istället.

Oavsett vilken specifika investeringsstrategi du använder, om du är en yngre sparare, kommer du att göra dig själv en stor misshandling genom att hålla dig borta från aktier. Även om du tar en viss risk, om du spelar dina kort rätt, kommer utbetalningen mer än att kompensera för det.