Baidu hittade den tillväxt det sökte efter

Baidu hittade den tillväxt det sökte efter

Anonim

Kinesisk sökgigant Baidu

(NASDAQ: BIDU)

, fräsch från att spinna av sin strömmande videoenhet iQIYI

(NASDAQ: IQ)

, rapporterade resultat efter att marknaden stängt på torsdagen. Investerare letade efter bolaget att locka bort flera nya kvartal med konsekvent tillväxt - och de blev inte besvikna.

För det just avslutade första kvartalet redovisade Baidu intäkter på 3, 33 miljarder dollar, en ökning med 31% året över och översteg analytikernas konsensusuppskattningar på 3, 26 miljarder dollar. Resultatet toppade också den höga delen av företagets prognos på ett intervall på 3, 05 miljarder dollar och 3, 22 miljarder dollar. Rörelsemarginalerna ökade till 22% för kvartalet, en ökning med 13% jämfört med föregående kvartal, vilket resulterade i en nettoinkomst på 1, 1 miljarder dollar och utspädd vinst per aktie på 2, 98 USD. Justerat, resultatet av $ 2, 60 per aktie slog analytikernas förväntningar på 1, 73 dollar per aktie.

Siffrorna

Metrisk

Q1 2018

Q1 2017

Ändring över hela året

Inkomst

3, 33 miljarder dollar

2, 45 miljarder dollar

31%

Rörelseresultat för icke-GAAP

$ 852 miljoner

347 miljoner dollar

103%

Justerat resultat per aktie

$ 2.60

$ 1.00

133%

Baidu får äntligen tillbaka sitt spår efter att ha gjort betydande interna förändringar för att överensstämma med nya regeringsbestämmelser som syftar till onlineannonsörer. Företaget har sedan sålt ett antal icke-kärnverksamheter och fokuserar sina insatser på sökning och artificiell intelligens (AI).

Online-reklam fortsätter att betala räkningarna med intäkterna ökade till 2, 74 miljarder dollar, en ökning med 23% året innan. Baidus aktiva marknadsföringskunder ökade till 475 000, en ökning med 5% jämfört med föregående kvartal. Företaget har nu flera på varandra följande kvartaler under sitt bälte där antalet annonsörer har ökat.

Dessa kunder spenderar också mer, cirka $ 5 800, varav 19% året över året. Intäkterna från Baidus kärnverksamhet gav $ 2, 57 miljarder av det totala, medan iQIYI bidrog med 781 miljoner dollar till totalt.

Innehållskostnader för att stödja iQIYIs oförsägbara programmeringsappetit ökade till 669 miljoner dollar, en ökning med 59% jämfört med föregående kvartal. Baidu har nyligen spunnit sin videoströmningsenhet men är fortfarande majoritetsaktieägaren. Den senaste IPO nettade företaget 2, 25 miljarder dollar, varav mycket kommer att gå mot att tillfoga innehåll för att locka till extra betalande abonnenter.

Förvärvskostnader på 360 miljoner dollar ökade med 3% jämfört med kvartalet sedan, medan bandbreddskostnaderna på 235 miljoner dollar ökade med 10% året innan.

Skäreggen

Baidu är Kinas ledande inom avancerad teknik som artificiell intelligens och autonom körning. Företaget spenderade 525 miljoner dollar på forskning och utveckling, en ökning med 16% året innan, för att behålla sin tekniska fördel.

Företaget erkändes av MIT Technology Review för sitt arbete i nästan real-time översättning, och det citerades som en nyckelaktör inom fältet.

Företagets Apollo självkörande bilsegment mottog myndighetsgodkännande och nödvändiga licenser för att påbörja offentlig testning av sina autonoma fordon i städerna Peking och Chongqing, liksom i Fujian-provinsen.

Baidu har också ingått flera strategiska partnerskap för att främja självkörande teknik och förväntar sig kommersiell produktion av flera autonoma fordon på nivå 3 år 2020. Under den senaste kinesiska vårfestivalen Gala, en av de mest sedda TV-programmen i Kina, visade företaget sin nivå 4-teknik, med mer än ett dussin Apollo-drevna fordon som gör sin väg över Hongkong-Zhuhai-Macau-bron och kör i en "koreograferad svängningsformation, som visar en robotparadis."

Företaget utökar också sin DuerOS-röstaktiverade assistent, som samarbetar med större elektronikproducenter för att inkludera röstkontroller i en växande lista över produkter, inklusive smarta högtalare, smarta TV-apparater, projektorer, hushållsapparater och bärbara datorer.

Blickar framåt

För det andra kvartalet förväntar Baidu inkomster i intervallet mellan 3, 97 miljarder och 4, 17 miljarder dollar, vilket skulle innebära en ökning med 26% till 33% jämfört med föregående kvartal. Exklusive de mobila spel- och leveranssegmenten som bolaget avyttrade förra året skulle detta representera mellan 28% och 34% tillväxt år över år.

Baidu har gjort en anmärkningsvärd återkommande under de senaste åren, och långsiktiga investerare har blivit belönade för sitt tålamod. Företaget fortsätter att investera i framtiden. Förvänta dig fler bra saker från den kinesiska sökledaren framåt.