Baidu rapporterar massiva resultat och släpper en överraskning som verkligen inte är

Baidu rapporterar massiva resultat och släpper en överraskning som verkligen inte är

Anonim

Kinesisk sökleverantör Baidu, Inc.

(NASDAQ: BIDU)

bara sätta vila på någon långvarig tvivel investerare kan ha haft om företagets återgång till tillväxt.

För det just avslutade 2017 fjärde kvartalet redovisade Baidu en omsättning på 3, 62 miljarder dollar, en ökning med 29% året innan, medan konsensusuppskattningar uppskattades för 3, 56 miljarder dollar. Det översteg också den höga delen av Baidus egna prognos på 3, 52 miljarder dollar. Baidu's justerade vinst per aktie på $ 2, 29 ökade förbi analytikernas förväntningar på 2, 05 dollar.

Metrisk

Q4 2017

Q4 2016

Ändring över hela året

Inkomst

3, 62 miljarder dollar

2, 62 miljarder dollar

29%

Rörelseresultat för icke-GAAP

$ 884 miljoner

$ 315 miljoner

104%

Justerat resultat per aktie

$ 2.29

$ 1.91

20%

Mobila intäkter utgjorde 76% av den totala, jämfört med 65% i kvartalet föregående år.

Onlineannonsering gav den största andelen av Baidus omsättning, och ökade till 3, 14 miljarder dollar, en ökning med 26% året innan.

Baidus aktiva onlinemarknadskunder uppgick till 460 000 för kvartalet, en ökning med 2% jämfört med föregående kvartal. Företaget hade varnat förra kvartalet att reklam skulle begränsas i ljuset av Kinas 19: e partikongress ut ur "respekt" för förfarandet. Kundutgifterna fortsatte sin uppåtgående trend, med en intäkt per online-marknadsföringskund som ökade med 25% året innan till 6 800 USD.

Försäljningen från Baidus övriga servicesegment fortsatte att marschera högre, en ökning med 53% året innan till 482 miljoner dollar. Detta inkluderar intäkter från strömmande video, cloud computing och finansiella tjänster.

Robin Li, Baidus medstifter och koncernchef, uttalade: "Vi ... byggt starkt momentum genom att anta AI-först i våra mobila företag och investera i nya AI-företag. När vi går in i 2018 fortsätter vi att stärka Baidus sökverksamhet, bränslefoderens tillväxt och differentiera iQiyi med AI. "

Framtid först

Baidu fortsätter att investera i framåtblickande teknologier, inklusive artificiell intelligens och självkörande bilar. Utgifterna för forskning och utveckling på 569 miljoner dollar ökade med 25% året innan, då bolaget lade till personal i strävan efter dessa framtida inkomstförare.

Baidu avslöjade en mängd samarbeten för sin Apollo 2.0 självkörningsbilplattform, som har fått över 90 partners hittills. Företaget meddelade också att Kinas ministerium för vetenskap och teknik utsåg Apollo som den nationella autonoma körplattformen. Baidu sa att det planerar en Apollofond på 1, 5 miljarder dollar att investera i autonoma drivande nystartade företag och expandera segmentets ekosystem.

I ett drag som kom som en överraskning till ingen, meddelade Baidu att dess strömmande video dotterbolag, iQiyi, hade lämnat in ett utkast till registreringsansökan hos US Securities and Exchange Commission för ett förslag till inledande offentligt erbjudande. Baidu planerar att förbli den kontrollande aktieägaren efter noteringen. Genom att snurra segmentet kommer Baidu att skaffa kapital för att subventionera sina spirande innehållskostnader för streamingenheten. Under fjärde kvartalet spenderade Baidu 576 miljoner dollar på innehåll, en ökning med 46% jämfört med förra perioden. Programmeringskostnaderna förtär nu 16% av Baidus totala intäkter.

En titt framåt

För det kommande första kvartalet beräknar Baidu en omsättning på 3.135 miljarder dollar i mitten av sin vägledning, vilket motsvarar en ökning med 32, 5% jämfört med föregående år, exklusive disponibla företag.

Baidu sa också att den 1 januari, den antog en ny inkomsträkningsstandard, vilken nät tillförde skatter mot intäkter snarare än att bokas som en kostnad för intäkter. Om denna standard hade funnits 2017 skulle intäkterna ha varit 5, 6%. Denna nya standard har redan återspeglats i prognosen.

Med tre på varandra följande kvartal av konsekvent förbättrade resultat ser det ut att Baidu är bra på vägen till återhämtning.

Populära Inlägg

Rekommenderas