Bed Bath & Beyond Whiffs Again - Borde investerare vara oroliga?

Bed Bath & Beyond Whiffs Again - Borde investerare vara oroliga?

Anonim

Bed Bath & Beyond

(NASDAQ: BBBY)

besvikna aktieägare med sina senaste kvartalsresultat och aktien är över 13% sedan rapporten släpptes. Åren hittills har aktier sänkt nästan hälften av deras värde eftersom hushållsaffärsförsäljaren fortsätter att inte leverera på rebound-strategier.

Den fula statistiken från andra kvartalet

Under det andra kvartalet, som invecklades i slutet av augusti, minskade intäkterna 1, 7% till 2, 9 miljarder dollar. Resultatet per aktie minskade till $ 0, 67, en minskning med 40% från förra årets $ 1, 11-tal.

Resultatet påverkades negativt av en avgift på $ 0, 08 per aktie i samband med "omstrukturering av omstruktureringen" (mer om det senare), ytterligare 0, 02 $ i beräknade kostnader för orkanen Harvey och $ 0, 01 på grund av bokföringsändringar. Men även när man lägger till de engångsposterna tillbaka, blev bunten fortfarande 30%. Det är uppenbart att det är mer skadligt för företaget än enkla engångskostnader.

Den stora nyheten var en totalnedgång på 2, 6% i jämförbar försäljning, en metrisk som svarar för fottrafik och genomsnittlig kundköpstorlek. Den nedgången understryker en ny trend som har påverkat företaget och detaljhandeln överlag, eftersom kunderna alltmer vänder sig till onlinebutiker.

Period

Jämförbar butikshöjning (minskning)

Skatteåret 2015

1%

Räkenskapsåret 2016

(0, 6%)

Q1 2017

(2%)

Q2 2017

(2, 6%)

En silverfodring här är att bolagets onlineförsäljning ökade med över 20% för det 13: e kvartalet i följd. Problemet är att den digitala verksamheten bara är en liten bit av pajen - den fysiska butiken trafiken ger fortfarande lejonens andel av intäkterna. Trafiken minskade med mitten av enstaka siffror, mer än att kompensera de digitala vinsterna. Ledningen ser en liknande trend som utvecklas för resten av 2017.

Gräva sig ur ett hål

Oavsett vad som händer för årets balans är en sak säker: Företaget måste stoppa trenden med minskande trafik. Mest störande för mig är dock Bed Bath & Beyond Managements uppenbara oförmåga att göra någonting för att förbättra antingen topp eller botten.

Företaget köpte online personlig privatvaruhandeln PersonalizationMall.com förra året för 190 miljoner dollar i kontanter. Ett annat förvärv, av inredningsföretag One Kings Lane, har enligt uppgift bara kostat cirka 12 miljoner dollar, men har också gjort lite för att vända bilden i försäljningen.

För många återförsäljare bidrar det att öka lönsamheten genom att integrera en digital kanal i sin försäljningsmodell. Detta har hittills inte varit fallet för Bed Bath & Beyond. Dessutom ökade försäljnings- och allmänna kostnader till 30, 6% av omsättningen under det senaste kvartalet, jämfört med 28% förra året. Det tog också en bit av lönsamhet, och trenden förväntas fortsätta under hela året.

Anledningen till att övergången skadar Bed Bath & Beyond är att företaget har varit sent för att hämta konsumentskiftet till e-handel. Eftersom det förhöjer att komma ihåg industrins trender, genomgår det stora förändringar. Förutom att betala för ovannämnda förvärv måste företaget investera i teknik och infrastruktur för att stödja försäljning på nätet, frakt och annan relaterad logistik.

Tidigare denna månad meddelade företaget omstruktureringen av butikshanteringen. Kort sagt betyder det uppsägningar - cirka 880 hela företaget. Bed Bath & Beyond förväntar sig att fokusera personal mot icke-ledande roller. En ny chefsinformatör och en första chefs tekniker var också nyligen anställda. Varför företaget inte anlitade någon för att leda teknikinitiativet är tidigare bortom mig men bättre sent än aldrig.

Dags att hoppa fartyget?

Detta har varit ett år att glömma för företaget, och smärtan är inte över. Förvaltningen har inte lagt fram mycket i vägen för en tidslinje för när man ska förvänta sig vändningsåtgärder för att ge resultat. Vägen framåt är ojämn för den här stora boxaffären, och jag tror att det kan vara dags för aktieägarna att börja göra några tuffa beslut.