Bättre Köp: AbbVie vs Johnson & Johnson

Bättre Köp: AbbVie vs Johnson & Johnson

Anonim

Abbvie

(NYSE: ABBV)

och Johnson & Johnson

(NYSE: JNJ)

tillsammans marknadsföra en av de bästa cancermedicinerna i världen, Imbruvica. Men medan de två företagen är partners på ett område, konkurrerar de på andra fronter, särskilt inom immunologi.

J & J har varit den största vinnaren när det gäller aktieutveckling under de senaste 12 månaderna, en ökning med 9%, medan AbbVies aktiekurs sjönk med 15% under perioden. Fortidens prestanda överskrider emellertid inte nödvändigtvis framtida resultat. Vilket av dessa två stora pharma-aktier är det bättre valet för långsiktiga investerare nu?

Saken för AbbVie

Många investerare har varit ljuga av AbbVie eftersom bolagets mest sålda läkemedel, Humira, nu står inför biosimilar konkurrens i Europa. De är oroade över att den minskade försäljningen för den produkt som för närvarande bidrar över 60% av AbbVies totala intäkter kommer att vara en vikt som är svår att övervinna. Men AbbVie är inte orolig för Humira.

För en sak genereras mer än två tredjedelar av Humiras försäljning på den amerikanska marknaden. Biosimilar rivaler kommer inte att vara tillgängliga i USA fram till 2023, vilket ger AbbVie flera år med stor försäljning från sitt högsta läkemedel. Under tiden hävdar företaget flera produkter som bör leverera stark försäljningstillväxt, bland annat dess blodkroppsmedicin Imbruvica och Venclexta och endometriosläkemedlet Orilissa.

Ännu bättre innehåller AbbVies pipeline flera troliga vinnare. Företaget förväntar sig att vinna godkännanden från amerikanska livsmedels- och drogadministrationen (FDA) för immunologiska droger risankizumab och upadacitinib i år. AbbVie tror att de två drogerna kan kombinera för inkrementell årlig omsättning på 10 miljarder dollar eller mer år 2025. Sammantaget förväntar drogmakaren 35 miljarder dollar i inkrementell riskjusterad försäljning från andra läkemedel än Humira år 2025 - mer än AbbVie gjorde totalt i fjol med Humira ingår.

Bolaget erbjuder också en stark utdelning som idag ger nästan 5, 4 procent. AbbVie har konsekvent ökat sin utdelning sedan den spunnits av förälder Abbott Labs 2013.

Med AbbVies kursnedgång de senaste månaderna har aktievärderingen blivit alltmer attraktiv. Aktierna handlar nu med mindre än 8, 5 gånger det förväntade resultatet.

Kolla in de senaste inkomsterna för samtal för AbbVie och Johnson & Johnson.

Saken för Johnson & Johnson

Johnson & Johnson står inför headwinds för dess mest sålda läkemedel. Remicade har redan biosimilar konkurrens i USA och i Europa. Det är dock inte J & Js enda utmaning. Företaget är också involverat i kontroverser (och tvister) över påståenden att dess babypulver och andra talkprodukter har förorenats av asbest.

Men det finns fortfarande flera orsaker till att investerare seriöst överväger att köpa Johnson & Johnson-aktier. J & J: s verksamhetsområde ger exponering för flera områden inom hälsovårdssektorn. Företaget är inte bara en top drugmaker; Johnson & Johnson driver även multibillion dollar konsument hälsa och medicintekniska företag.

J & J har flera tillväxtförare. Det står till nytta av ökad försäljning av Imbruvica och andra snabbt stigande cancerläkemedel, Darzalex och Zytiga. Även om Remicades försäljning faller, fortsätter bolagets andra toppimmunologiska läkemedel - Simponi, Stelara och Tremfya - att leverera stark tillväxt. Dess konsument- och medicintekniska segment bör också växa tack vare viktiga förvärv och lanseringar av nya produkter.

Liksom AbbVie hävdar Johnson & Johnson ett starkt utdelningsprogram. Dividendavkastningen står för närvarande på 2, 6%. J & J är en utdelning Aristocrat, som ökar utdelningen under 56 år i följd.

Sjukvårdsutrustningen är inte lika billig som AbbVie, men värderingen verkar fortfarande vara rimlig. J & J: s framtida pris-till-vinst multipel är 15, 3, vilket ligger på den låga delen av sitt sortiment under de senaste 10 åren.

Bättre köp

Johnson & Johnson har varit ett solidt lager för investerare att inkludera i sina portföljer under lång tid. Enligt min mening är lagret fortfarande ett ganska bra val. Men jag tror att AbbVie är det bättre valet.

AbbVies tillväxtutsikter verkar vara starkare än J & J: s. Dividendavkastningen är mycket högre. Och AbbVie lager är ett bättre fynd. Jag förväntar mig att AbbVie ska leverera marknadslåda totalavkastningar på lång sikt.