Bättre Köp: Enterprise Products Partners LP vs Kinder Morgan, Inc.

Bättre Köp: Enterprise Products Partners LP vs Kinder Morgan, Inc.

Anonim

Trots energiproduktionstillväxten i Nordamerika och ett flertal framgångsrika initiativ på enskilda företag för att öka sina finansiella ställningstaganden, har Wall Street varit försiktig när man värderar många rörledningsaktier. Resultatet: En massa företag med starka kassaflöden handlar med historiskt billiga värderingar. Många skryter över genomsnittliga utdelningar i förhållande till S & P 500. Med andra ord bör investerare som plockar sig runt branschen hitta några få sällsynta möjligheter i tvärsnittet av inkomst och värde.

Till exempel aktier av Enterprise Products Partners LP

(NYSE: EPD)

för närvarande ger 6, 5%. Peer Kinder Morgan

(NYSE: KMI)

avkastning bara 3%, även om ledningen förväntar sig att öka utdelningen från $ 0, 50 per aktie förra året till 1, 25 dollar per aktie 2020. Båda företagen rapporterade starkare kassaflöde och lägre hävstångsförhållanden 2017 jämfört med 2014, strax innan energimarknaden kollapsade, men deras Aktiekurserna har fallit med 28% respektive 61% under den tiden. En liten mängd utspädning i den spänningen kommer inte nära att förklara droppen.

Medan ett starkt argument kan göras för att köpa antingen pipeline lager, bestämma vilket är det bättre köp kan komma ner till din individuella investeringsstrategi.

Matchningen

Det finns en enkel förklaring till den stora skillnaden i aktieutveckling sedan slutet av 2014.

Enterprise Products Partners har historiskt varit ett av de mer konservativa rörledningsbolagen avseende sin distributionspolitik. Det är inte ovanligt för kamrater i branschen att betala nästan hela sitt kassaflöde till aktieägarna (eller andelsägare vid ett huvudbolag), men bolaget upprätthåller ett högre täckningsgrad på cirka 1, 2. Det innebär att den behåller mer pengar för att finansiera tillväxtprojekt från verksamheten, vilket gör det möjligt att hålla en hälsosammare balansräkning och tjäna branschledande kreditbetyg.

På ett annat sätt ser marknaden Enterprise Products Partners som säkrare än sina jämnåriga och bättre kan klara av en nedgång. Det ger utbytet på 6, 5% desto mer imponerande, eftersom högre avkastningar ofta är en indikator på högre risk. Men investerare bör inte förvänta sig att distributionen växer mycket på kort sikt. Förvaltningen beslutade nyligen att minska kvartalsfördelningen ökar från en halv penny per aktie till en kvart penny per aktie. Varför? Den vill behålla det extra kassaflödet för att finansiera en större del av sina tillväxtprojekt 2018 och 2019. Som The Motley Fools Matthew DiLallo nyligen noterade är det möjligt att öka tillväxten för att dela återköp.

Om Enterprise Products Partners är det säkra, högavkastningsbeståndet i branschen, är Kinder Morgan turnaround-playen med exceptionellt värde. Företaget verkar inte bara göra tillräckligt för att imponera på Mr. Market. Den upprätthöll i huvudsak operativt kassaflöde 2017 jämfört med förra perioden. Det minskade hävstångsgraden från 5, 9 gånger skulden till justerad EBITDA till 5, 1 gånger sedan 2015. Den har stora planer för att driva sin distribution tillbaka till historiska nivåer senast 2020.

Trots allt så verkar Wall Street fortfarande vara oroad över hävstångsförhållandet, särskilt med tanke på att många kamrater riktar sig till 4 gånger skulden till justerad EBITDA. Ska det vara ett problem? Tja, kanske, men det är värt att notera att Kinder Morgans strategi för att bevisa att Mr. Market felaktigt hänger på höga förväntningar på sina kortsiktiga tillväxtprojekt.

Ledningen har sagt till investerare att verksamheten skulle kunna generera ytterligare 1, 6 miljarder dollar i intäkter de närmaste åren. Om den levererar, kommer Kinder Morgans hävstångsförhållande att sänka till 4 till 4, 5 gånger skulden till justerad EBITDA. Det extra kassaflödet kan till och med användas för att behålla (eller växa) sin fördelning eller att betala ned ytterligare skuld. Problemet verkar vara en brist på tydlig kommunikation om den strategin.

Det kräver att investerare ska ta en liten bit av tro på Kinder Morgons förmåga att öka sina vinster och kassaflöde de närmaste åren. Naturligtvis kan en absurd låg värdering göra det snabbare. Så här staplar den upp till de mer konservativa Enterprise Products Partners.

Metrisk

Enterprise Products Partners LP

Kinder Morgan

Börsvärde

56, 2 miljarder dollar

36, 4 miljarder dollar

Vidarebefordra PE

15, 7

18, 1

PEG-förhållande

3, 1

1, 1

Pris för att boka

2, 5

1, 1

EV / EBITDA

15, 6

12, 6

Enterprise Products Partners är billigare baserat på framtida resultat, men förväntas växa långsammare under de närmaste fem åren. Men dess relativa säkerhet tjänar en något högsta värdering jämfört med Kinder Morgan. Det faktum att den mindre aktieägaren handlar om bara bokfört värde summerar i stort sett Wall Streets tankar om var företaget ligger i sin bransch: nära botten.

Vilket lager är det bättre köp?

Medan jag vanligtvis gör ett fast val när man jämför två lager, är det här matchningen annorlunda. Det mer konservativa ledningsgruppen hos Enterprise Products Partners ger investerare säkerhet, vilket ger en premie i rörledningsindustrin. Så, även om högre utbyte tenderar att signalera risk, är detta 6, 5% utbyte unikt stabilt. Intäktsinvestorer som söker höga avkastningar och företag som de inte behöver babysit ska känna sig bekväma att köpa aktierna.

Samtidigt saknar det som Kinder Morgan har i avkastning det i värde. Trots ledningens generella framgång när det gäller att städa upp balansräkningen handlas aktierna till en historiskt billigt värdering jämfört med bokfört värde och kassaflöde. Om företaget levererar på sina tillväxtprojekt och sitt mål att betala aktieägarna 1, 25 dollar per aktie fram till 2020 (vilket motsvarar en avkastning på 7, 6% på nuvarande aktiekurs), kommer Wall Street att ha något annat val än att ge den en högre värdering.

Med andra ord, vilket lager är desto bättre köp beror på din investeringsstrategi. Investerare som vill ha lägre risker idag borde inte tveka att köpa Enterprise Products Partners. Investerare som är villiga att ta lite större risker inför potentialen för stora belöningar några år från nu (förutsatt att energibranschen inte stöter på en annan downcykel) kan dra utlösaren på Kinder Morgan-aktien.