Bättre köp: Micron Technology vs Cypress Semiconductor

Bättre köp: Micron Technology vs Cypress Semiconductor

Anonim

Chip-aktier har gjort en stor comeback i år efter ett förgettabelt slutet till 2018. Indexet för PHLX Semiconductor Sector återhämtade sig nästan en fjärdedel av sitt värde 2019 efter doppning mot slutet av förra året, så det är inte förvånande att se komponenterna Micron Teknologi

(NASDAQ: MU)

och Cypress Semiconductor

(NASDAQ: CY)

har också lyckats bra.

Emellertid är den kortsiktiga utsikterna för både Micron och Cypress inte gynnsam just nu eftersom företagen står inför headwinds på sina respektive slutmarknader. Medan ett överutbud i minnesindustrin är störande Micron, har Cypress varnat för att svag halvledarkrav skulle kunna spåra tillväxten i år.

I ett sådant scenario, vilken av de två bestånden ska du satsa på?

Ärendet mot Micron

Micron Technology är världens tredje största tillverkare av dynamiskt random access memory (DRAM), efter Samsung och SK Hynix . Problemet med Micron är att DRAM-marknaden är cyklisk och är utsatt för stora gängningar i priser beroende på utbud och efterfrågan.

Den nuvarande situationen på DRAM-marknaden gynnar inte Micron. Minnesmarknaden ligger mitt i en bystcykel, och det påverkar tydligt chipmakerns ekonomiska resultat. Microns intäkter sjönk 20, 5% årligen under det andra kvartalet 2019, medan justerat resultat kraschade till 1, 71 dollar per aktie från 2, 82 USD.

Dess vägledning för kvartalet är inte heller heller. Micron prognoser $ 0, 85 i justerat resultat per aktie på en omsättning på 4, 8 miljarder dollar, vilket skulle vara en massiv minskning jämfört med föregående års intäkter på 7, 8 miljarder dollar och justerat EPS på 3, 15 dollar. Men investerare är fortfarande optimistiska, eftersom Micron förväntar sig en uppgång i DRAM-efterfrågan under det tredje och fjärde kvartalet.

Trots att Micron-ledningen förväntar sig att DRAM efterfrågar att förbättra sekventiellt under andra halvåret, har det höjt tillräckligt med röda flaggor som tydligt visar varför Micron är ett bestånd som bäst undviks för nu.

Svag efterfrågan och låg synlighet innebär att det är svårt att mäta när en vändning faktiskt kommer att hända. Mikrones vägledning visar också att det behöver mycket mer än bara en förbättring av efterfrågan att leverera resultat på marken. Det faktum att Micron är tomgångsfri DRAM-kapacitet på grund av svag efterfrågan på eftermarknaden, exakt inte inspirerar till förtroendet.

Som sådan skulle det inte vara förvånande att Microns rally kommer till ett plötsligt slut under de kommande månaderna om DRAM-marknadens villkor inte förbättras väsentligt. Detta beror på att DRAM-intäkterna sjönk med 28% året innan och 30% i följd under andra kvartalet på baksidan av en 20% sekventiell minskning av DRAM-priserna.

Den dåliga nyheten är att DRAM-priserna inte förväntas återhämta sig när som helst snart. DRAMeXchange uppskattar att DRAM-priserna kan sjunka i intervallet 15% till 20% i år, eftersom efterfrågan från viktiga slutmarknader som cloud computing, persondatorer och datacenter är svag. Detta kan stava problem för Micron eftersom DRAM levererade 64% av sin totala omsättning förra kvartalet.

Fallet för Cypress

Cypress Semiconductor levererade en imponerande tillväxt förra året, men det är störst i 2019 tack vare den svaga halvledarbehovet. Bolagets första kvartalet 2019 var inte upp till förväntningarna. Cypress förväntar sig 535 miljoner dollar i intäkterna i mitten av sitt riktlinjer, långt under perioden för årets period med 582, 2 miljoner dollar.

EPS-riktningen på 0, 24 dollar per aktie jämförs negativt med årets periodens EPS på 0, 33 USD. Faktum är att Cypresss topp- och bottenlinjer förväntas ta en stor tumble i 2019. Emellertid är investerarna positiva över företaget på grund av sitt fokus på möjligheter som kan hjälpa till att växa i en högre takt än det totala halvledarutrymmet.

Cypress upplever till exempel imponerande dragkraft på bilmarknaden, som nu levererar 36% av sina intäkter. Verksamheten ökade med 13% per år i fjol och ökade med 11% året innan. Efterfrågan på chips kommer att fortsätta öka i dubbelsiffrorna under de närmaste åren tack vare utbyggnaden av anslutningsapplikationer och funktioner som avancerade drivrutinsassistanssystem (ADAS).

Cypress har redan relationer med ledande komponentmakare som Continental och Bosch som använder sina chips för att driva automotive applikationer. Dessutom ökade Cypresss designvinster med 24% förra året, varav 37% var för bolagets nya marker. Dessa designvinster ska så småningom omvandlas till tillväxt när de utplaceras.

Faktum är att Cypress hävdar att han har 1, 2 miljarder dollar i designvinster för en av sina bilbranscher, vilket borde säkerställa den långsiktiga tillväxten av denna verksamhet. Dessutom har Cypress marginaler förbättrats avsevärt tack vare sin strategi att rikta sig till snabbväxande halvledarnischer.

Bolaget har noterat en bruttomarginalförbättring på nästan 11 procentenheter sedan 2016, med utgångspunkt från fjärde kvartalet 2018 med en bruttomarginal på 47, 8%. Cypress förväntar sig att uppnå en bruttomarginalnivå på 50% i framtiden, vilket verkar möjligt när de närmaste terminerna rensar ut.

Domen

Till skillnad från Micron har Cypress inte sin handel i en cyklisk industri. Försäljningen av sina chips borde hämta takten i framtiden på grund av sin stora designvinstledning. Micron, å andra sidan, behöver en ökning från den cykliska minnesindustrin för att göra en återkommande, vilket ser osannolikt ut vid den här tiden, med tanke på dagens överutbud.

Slutligen kommer Cypress att belöna investerare med ett utbyte på 2, 86% eftersom de väntar på en förbättring av efterfrågan på chip. Under tiden betalar Micron inte utdelning. Som sådan skulle investerare vara bättre med en investering i Cypress Semiconductor på grund av de katalysatorer som den positionerar sig att dra nytta av och dess utdelning, medan Micron ser ut som en riskabel satsning med tanke på den cykliska karaktären av sin verksamhet.