Bättre Köp: Nike Inc. vs Under Armour

Bättre Köp: Nike Inc. vs Under Armour

Anonim

Nike

(NYSE: NKE)

och under armor

(NYSE: UAA)

(NYSE: UA)

är två av världens största varumärken inom sportartiklar. Tillsammans med Adidas dominerar dom en atletisk kläd- och skorindustri som beräknas växa till nästan 185 miljarder dollar år 2020, enligt Allied Market Research.

Men vilken av deras lager är det bättre köp idag?

Konkurrenskraftig styrka

Både Nike och Under Armor har nyligen sett sin försäljning dödad av konkurserna hos flera sportartiklar och skorhandlare i USA. Men eftersom de internationella marknaderna ger mer än 60% av Nike: s intäkter - jämfört med endast 24% för Under Armor - har Nike väder inhemsk stormen bättre än sin mindre rival.

Nike har haft en stark tillväxt på den större Kina-marknaden, där försäljningen ökade med 35% under fjärde kvartalet året innan. Dess andra stora internationella divisioner, Asien och Latinamerika och EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) levererade också en tvåsiffrig omsättningstillväxt under perioden för föregående år. Tillsammans bidrog detta till att öka Nike: s omsättning med 13% - den snabbaste tillväxten i 14 kvartaler - till 9, 8 miljarder dollar.

Under Armor har också ökat försäljningen robust i sin internationella division - de ökade 27 procent i sitt senaste rapporterade kvartal. Men med tanke på att USAs försäljning fortfarande står för nästan tre fjärdedelar av Under Armors totala intäkter, var effekten av denna tillväxt mer dämpad. Under Armour s omsättning ökade endast 6% till 1, 2 miljarder dollar.

Som sådan ger Nikes globala räckvidd en stark konkurrensfördel framför Under Armor. Nikes massiva skala gör det också möjligt att spendera mer på marknadsföring, vilket den på lämpligt sätt refererar till som "efterfrågan skapande". Det är stabilt av idrottsutövare är oöverträffat och varumärket är väl representerat vid de flesta större idrottsevenemang. Detta gör det svårt för rivalerna att förskjuta Nike från sin dominerande ställning på de globala sportkläderna och skorna. Och det är därför jag skulle argumentera att Nike är det mer konkurrenskraftigt fördelade företaget jämfört med Under Armor.

Fördel: Nike

Financials

Låt oss nu titta på några viktiga ekonomiska mätvärden för att se hur Nike och Under Amour staplar upp.

Metrisk (TTM)

Nike

Under Armour

Inkomst

36, 38 miljarder dollar

$ 5, 04 miljarder

Rörelseresultat

4, 45 miljarder dollar

165, 7 miljoner dollar

Nettoinkomst

1, 93 miljarder dollar

(76 miljoner dollar)

Operativt kassaflöde

3, 64 miljarder dollar

289 miljoner dollar

Fritt kassaflöde

2, 54 miljarder dollar

43 miljoner dollar

Kontanter

5, 25 miljarder dollar

284 miljoner dollar

Skuld

3, 81 miljarder dollar

921 miljoner dollar

När det gäller finansiell styrka är denna bättre köpstrid särskilt skrynklig. Nikes försäljning är sju gånger större än Under Armor och den har 1, 9 miljarder dollar i nettoresultatet under det senaste året, medan Under Armor har kämpat för att generera konsekvent GAAP-vinst.

Dessutom är Nike en kontantgenererande maskin, med 2, 54 miljarder dollar i fria kassaflöde jämfört med endast 43 miljoner dollar för Under Amour. Och med mer än 1, 4 miljarder dollar i nettokassa i sina kuponger är Nikes balansräkning mycket överlägsen än under Armor, som har mer än 637 miljoner dollar i nettoskulden.

Dessutom tillåter Nike sunda ekonomier att regelbundet belöna aktieägarna med utdelning och dela återköp. Faktum är att det nyligen godkände ett nytt fyraårigt, 15 miljarder dollar återköpsprogram för att komplettera sin utdelning, som för närvarande ger 1%. Under Armor betalar å andra sidan inte en utdelning och återinvesterar merparten av sitt operativa kassaflöde tillbaka till sin verksamhet.

Av dessa skäl är Nike den tydliga ledaren när det gäller ekonomisk styrka.

Fördel: Nike

Tillväxt

Med Under Armor är den mindre verksamheten, förväntar du dig att den växer snabbare än Nike - men du skulle ha fel.

Nike: s intäkter beräknas stiga med 8, 1% under det aktuella räkenskapsåret (FY 2019) och 7, 3% det följande året, som drivs av nya produktlanseringar och den fortsatta tillväxten av sin internationella verksamhet.

Under Amour förväntas emellertid försäljningen öka med endast 4, 3% 2018 och 6, 8% 2019, eftersom det fungerar för att rätta skeppet på den centrala nordamerikanska marknaden.

Så, även om Nike är den mycket större verksamheten, förväntas det faktiskt växa i snabbare takt än Under Armor på kort sikt.

Fördel: Nike

Värdering

Till sist, låt oss ta en titt på några viktiga värdepappersförhållanden.

Metrisk

Nike

Under Armour (A-aktier)

P / S (TTM)

3, 40

1, 79

P / FCF

48, 69

205, 97

Framåt P / E

24, 67

54, 64

Nike aktier är dyrare än Under Armor när det gäller pris-till-försäljning. Det här är vettigt, eftersom Nike är det mycket mer lönsamma företaget, med en rörelsemarginal på 12, 2% under de senaste 12 månaderna, jämfört med endast 3, 3% för Under Armor.

Nike-aktien är dock betydligt billigare, både på ett pris-till-fritt kassaflöde och pris-till-resultatbas. I slutändan är de saker vi är efter som investerare vinster och kassaflöde, så jag skulle argumentera för att Nike är det bättre fyndet.

Fördel: Nike

Ju bättre köp är ...

Det är ett rent svep för Nike. Med sin starkare konkurrensposition, överlägsen finansiell styrka, ökad omsättningstillväxt och mer attraktivt prissatta lager är denna sportklädermästare det bättre köpet idag.