Bättre köp: Pfizer Inc. vs Johnson & Johnson

Bättre köp: Pfizer Inc. vs Johnson & Johnson

Anonim

Det är en kamp av behemoths. I ett hörn sitter Pfizer Inc.

(NYSE: PFE)

, Amerikas största läkemedelsföretag. I motsatt hörn har vi Johnson & Johnson

(NYSE: JNJ)

, världens största sjukvårdsföretag.

Båda skulle göra bra tillägg till någon portfölj, men vilken lager är det bättre valet just nu? För att ta reda på, kommer vi att titta på några viktiga funktioner att överväga när du handlar för utdelningsbetalande stora pharma-aktier och se vilken som kommer framåt.

På uppgång

Båda företagen sportar framgångsrika nya cancerterapier. Pfizer's Ibrance tjänade inte Food and Drug Administration godkännande till 2015, men försäljningen av bröstcancer i första kvartalet satte det i takt för att nå 2, 7 miljarder dollar i år. Om allt går som förväntat, kan det lägga till 5 miljarder dollar till företagets topplinje varje år på topp.

Vid Johnson & Johnson fortsätter intäkterna från en stjärna leukemibehandling att öka. Första kvartalets försäljning av Imbruvica ökade med 57% jämfört med föregående år till en årlig räntesats på 1, 6 miljarder dollar. Mer nyligen lanserade Darzalex 152% i första kvartalet till en räntesats på 1 miljarder dollar. Beviljas, det är relativt små potatis för sjukvårdsgiganten, men vissa branschvaktare förutspår över 9 miljarder dollar i årlig försäljning för multipel myelomterapi vid topp.

Utanför onkologinsfären har båda företagen framgångsrikt lanserat nya orala antikoagulantia som snabbt ersätter användningen av gammalskolan warfarin. Pfizers andel av Eliquis-intäkterna ökade under första kvartalet med 51% till en löptid på 2, 3 miljarder dollar. Även om J & Js blodförtunnare i samma klass slutade första kvartalet i takt för att generera 2, 1 miljarder dollar i försäljningen i år sjönk Xarelto-intäkterna faktiskt 9% lägre än samma period föregående år. Jag skulle bli förvånad om det inte fortsätter sin uppåtgående mars, men en majoritet av patienter som har behov av droger som Xarelto och Eliquis har inte gjort omkopplaren från warfarin ännu.

Framåtblickande, nyligen lanserade Bavencio från Pfizer kunde följa i fotspåren av liknande nya cancerterapier som krossade igenom 1 miljarder dollar i årliga försäljningsgränser i deras första år efter godkännande. Vidare kunde talazoparib bevisa att det var värt en stor del av de 14 miljarder dollar som företaget brukade förvärva medivation förra året.

När det gäller sena kliniska ledningsrörledningar eliminerar J & J alla sina stora pharma-kamrater. Företaget förväntar sig att lansera eller åtminstone lämna in ansökningar till mer än 10 nya blockbuster droger under de närmaste fyra åren. Det planerar också att hålla sin nuvarande sortiment växande genom att lämna in mer än 50 etikettförlängningar för läkemedel som för närvarande är i kommersiella skeden.

Sinkande fartyg

Det som går upp måste komma ner, och båda företagen står inför exklusiva förluster för nyckelprodukter. Vid ca 9, 4% av de totala intäkterna är Remicade J & Js enskilt största intäktsström, men kanske inte för mycket längre. Biosimilarsäljning utomlands, och mer nyligen hemma, förändrar läkemedlets bana. Försäljningen från år till år sjönk 6% lägre jämfört med förra året och det ser ut som att de 6, 97 miljarder dollar som läggs till topplinjen förra året kommer att vara ett högvattenmärke.

Pfizers största intäktsström har också glidit, men för en mindre skrämmande anledning. Det ser ut som att företagets lunginflammation som förebygger Prevnar-vaccin är ett offer för en mycket framgångsrik kommersiell lansering. Nu när de flesta amerikanska pensionärer har vaccinerats har efterfrågan försämrats och försäljningen minskade med 8% under första kvartalet.

Prevnar intäkter utgjorde 10, 9% av Pfizers topplinje under årets tre första månader, vilket innebär att eventuella avtagande efterfrågan är en stor sak. Med detta sagt, Prevnar-efterfrågan bör nå en jämvikt, medan inkommande Remicade-copycats kommer sannolikt att köra varandra till botten.

Ge mig utdelning

Båda aktierna är populära hos inkomstinvesterare, men av något annat skäl. Till nyligen priser, överskugg Pfizers 4% avkastning 2, 6% som du skulle få från Johnson & Johnson till senaste priser, men det är mer att överväga.

Även om Pfizer har ökat utbetalningarna med ett stadigt klip i cirka åtta år, är den senaste kvartalsbetalningen av $ 0, 32 samma belopp som Pfizer aktieägare mottog i början av 2009. Johnson & Johnson har inte gått ett år utan att höja utbetalningen sedan början av 60-talet, och dess aktieägare har sett sina betalningar överstiger Pfizer s på längre tidslinjer.

Som en procentandel av det fria kassaflödet använde båda företagen lite mer än hälften för att göra sina sista fyra betalningar. Detta tyder på att båda företagen har gott om plats att fortsätta öka sina utdelningar, åtminstone på kort sikt.

Om historien upprepar sig, skulle J & J vara det bättre valet för långsiktiga portföljer. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat men märkesvaror för konsumentvaror och i viss utsträckning medicintekniska produkter är mycket mer förutsägbara resultatkällor än försäljning av varumärkesdroger. Dessa två rörelsegrenar får inte mycket uppmärksamhet, men de står fortfarande för en majoritet av konglomeratets totala intäkter.

Det finns en god chans att Pfizers aktieägare kan se mer utdelning och kapital appreciering under de närmaste åren. Över en mycket längre tidsram tror jag att Johnson & Johnson kommer att leda till högre avkastning, och det gör det bättre köp just nu.

Populära Inlägg

Rekommenderas