Bättre Köpa: Sierra Wireless vs Cisco

Bättre Köpa: Sierra Wireless vs Cisco

Anonim

Sierra Wireless

(NASDAQ: SWIR)

och Cisco

(NASDAQ: CSCO)

är båda stora aktörerna på den växande marknaden för Internet (IoT), som består av myriade enheter kopplade till varandra och molnet. Sierra är den största tillverkaren av 2G, 3G och 4G inbyggda moduler och gateways i världen, och Cisco är den största tillverkaren av nätverks routrar och switchar.

Men under de senaste 12 månaderna sänkte Sierra aktier cirka 25%, medan Cisco sätter nästan 20% till en 52-veckors hög. Låt oss diskutera varför de två aktierna divergerade, och om dessa trender fortsätter under 2019.

En berättelse om två IoT-aktier

Sierra blev den dominerande aktören i M2M (maskin-till-maskin) moduler genom att förvärva en lång lista över mindre trådlösa företag. Sierra delar upp sina verksamheter i tre kärnavdelningar: OEM, företag och IoT-lösningar, som genererade 74%, 15% respektive 11% av omsättningen under fjärde kvartalet.

Årets tillväxt för alla tre företag minskade under fjärde kvartalet, då OEM-intäkterna ökade med 6% per år, minskade företagsintäkterna med 5% och dess IoT-intäkter ökade med 89% jämfört med tresiffrig tillväxt i föregående tre fjärdedelar.

Den snabba tillväxten i Sierra IoT-verksamheten kan hänföras till förvärvet av M2M Enterprise Solutions-leverantör Numerex i slutet av 2017. Den tillväxten delvis kompenserade den svaga efterfrågan på företagsmoduler, men en växande lista över headwinds - inklusive dess exponering mot mjukvaran bilindustrin, en förlust av marknadsandelar på nätverks- och PC-marknaderna och tullar på kinesiska komponenter - alla medförde att tillväxten sjönk avsevärt i

fjärde kvarten

:

MetriskQ1 2018Q2 2018Q3 2018Q4 2018
Inkomst16%16%18%10%
Non-GAAP EPS(63%)(10%)21%(11%)

Ciscos router- och omkopplingsavdelningar var en gång långsamma företag, men efterfrågan uppvärmdes i

senaste kvartalen

på stora företags campus uppgraderingar. Cisco diversifierade också sin verksamhet genom att förvärva fler företag för att stärka sina applikationer med högre tillväxt och säkerhetsenheter. Det genererar också mindre än 2% av sin försäljning från Kina, så det är bättre isolerat från handelsspänningar än Sierra.

Kolla in de senaste inkomsterna för samtal för Sierra Wireless och Cisco.

Att sammanfoga sina hårdvaru- och mjukvaruprodukter breddar Ciscos vallgrav mot sina konkurrenter och ökar sina intäkter per kund. Förra kvartalet kom 75% av Ciscos intäkter från sin produktdivision och resterande 25% från tjänster.

Sjuttiofem procent av Cisco's Products-intäkter kom från sina Infrastructure Products (routrar, switchar, trådlös hårdvara och andra produkter) under kvartalet, 16% kom från Applications och resterande 7% kom från säkerhetsprodukterna. Dessa företag slog på alla cylindrar under det senaste året, vilket gjorde det möjligt för Cisco att generera en imponerande inkomst och tillväxt för ett 34-årigt företag:

MetriskQ3 2018Q4 2018Q1 2019Q2 2019
Inkomst4%6%8%7%
Non-GAAP EPS10%15%23%16%

Tillväxtprognoser, värderingar och utdelningar

Sierra planerar att sänka kostnaderna med upp till 50 miljoner dollar i år och återinvestera kontanterna till utvecklingen av nästa generations 5G och LPWA-moduler med låg effekt. Analytikerna förväntar sig dock att Sierra-intäkterna sjunker med 1% i år och att dess icke-GAAP-EPS tumlar 67% innan de återvänder till positivt territorium nästa år. Det är dumma tillväxten för ett lager som handlar på över 40 gånger i årets resultat.

Cisco förväntar sig att fortsätta att rida sina ovannämnda tailwinds under 2019, och det har fortfarande nästan 10 miljarder dollar i kontanter för att spendera på återköp, utdelning och förvärv. Analytikerna förväntar sig att Ciscos intäkter och intäkter från GAAP inte stiger med 5% respektive 18% i år - vilket är en solid tillväxt för ett lager som handlar 17 gånger i år.

Sierra betalar inte en utdelning, men Cisco betalar ett utdelning på 2, 7%. Cisco har hiked den utbetalningen i åtta raka år.

Den uppenbara vinnaren: Cisco

Sierra verksamhet bör stabiliseras och förbättras efter det att den lanserat nya 5G- och LPWA-moduler, men dess lager ser dyr ut och saknar utdelning eller några kortsiktiga katalysatorer. Cisco har mer irons i elden, det betalar en anständig utdelning och aktien är billig i förhållande till dess vinsttillväxt - så det är en bättre övergripande roll än Sierra på den växande IoT-marknaden.

Populära Inlägg

Rekommenderas