Bättre Marijuana Lager: Canopy Growth Corporation vs Aux Cannabis Group Inc.

Bättre Marijuana Lager: Canopy Growth Corporation vs Aux Cannabis Group Inc.

Anonim

Om detta var en boxning match, Canopy Growth Corporation

(NYSE: CGC)

och Auxly Cannabis Group Inc.

(NASDAQOTH: CBWTF)

troligen skulle inte tillåtas slåss i samma ring. Canopy Growth skulle definitivt vara en tungvikt, med en marknadsandel på över 11, 5 miljarder dollar. Auxly Cannabis marknadsandel på cirka 540 miljoner dollar skulle nästan säkert sätta företaget i en lägre viktkategori.

Men det här är inte en boxning match. Och mindre lager kan ofta vara bättre val för investerare än större är. Vilket är det bättre marihuana-lageret just nu? Så här jämför Canopy Growth och Aux Cannabis.

Fallet för Canopy Growth

I många avseenden är Canopy Growth kungen för cannabisindustrin. Nycklarna till framgång i branschen är produktionskapacitet, positionering för den kommande marknaden för rekreativ marijuana i Kanada och en närvaro på snabbt växande globala marijuana marknader. Canopy kontrollerar alla lådor.

Företaget är på väg att ha 3, 2 miljoner kvadratmeter växande utrymme, vilket ger Canopy en av de största produktionskapaciteten bland marijuana odlare. Detta omfattar för övrigt inte Canopys leveransavtal med tredje partens odlare.

Canopy Growth är utan tvekan i bästa möjliga läge för den kanadensiska fritidsmarknaden för marijuana. Det hävdar licensierade produktionsplatser i sju av Kanadas 10 provinser. Canopy har vunnit leveransavtal med varje provins och territorium som har slutfört planer hittills, särskilt med Ontario. Företaget har en solid strategi att lansera detaljhandeln av cannabisbutiker i flera provinser också.

Den största fjädern i kappan i samband med den rekreativa marijuanamarknaden är dock Canopys förhållande till det stora alkoholhaltiga dryckesföretaget Constellation Brands . Constellation förvärvade en andel på 9, 9 procent i Canopy förra året och meddelade en överenskommelse om partner för att utveckla cannabisinfuserade drycker. I augusti investerade Constellation ytterligare 4 miljarder dollar i Canopy, vilket ökade sin andel till 38%.

Canopy är också i utmärkt form för att konkurrera på internationella cannabismarknader. Företaget genererar redan en fin del av sina intäkter i Tyskland, den största medicinsk marijuana marknaden utanför Nordamerika. Canopy har verksamhet eller partnerskap i flera andra cannabismarknader på tidigt stadium.

Fallet för Auxly Cannabis

Auxly Cannabis kan vara mycket mindre än Canopy Growth, men det har också goda tillväxtmöjligheter. Företaget projekterar att sin årliga produktionskapacitet kommer att nå 230 000 kilo nästa år. Den nivån gör Auxly stabila ganska fördelaktigt mot flera kanadensiska marihuana odlare med mycket större marknadskapslar.

Men företaget är inte din typiska marihuana odlare. Auxly har i första hand fokuserat på en strömmande modell där det ger finansiering till andra företag i utbyte mot en ström av intäkter, ofta i form av en procentandel av avkastning.

Nu har Auxly dock flyttat bortom att bara göra streaming-erbjudanden genom att helt gobbling upp andra företag. Auxlys förvärv omfattar Dosecann, som utvecklar cannabisbaserade medicinska produkter och konsumentprodukter och KGK Science, en toppad kanadensisk kontraktsforskningsorganisation.

Bolagets förvärv av Kolab Project kommer att ge Auxly fotfäste på cannabismarknaden, där Kolab planerar att starta en butik i Saskatchewan. Denna transaktion, tillsammans med flera andra senaste förvärv, ökar också Auxlys närvaro i branschens "uppströms" cannabisodlingskomponent.

Vad sägs om den internationella möjligheten? Auxly förvärvar majoritetsägande i Uruguays cannabisföretag Inverell SA. Det meddelade nyligen en överenskommelse med Aphria om möjligheter att köpa cannabisblomma och cannabisolja för distribution till internationella marknader, inklusive Mexiko, Portugal och Serbien.

Bättre marihuana lager

Storlek betyder inte alltid, men i det här fallet tror jag det gör det. Canopy Growth ser mer attraktiv för mig på nästan alla framsidor utom värdering.

Den största fördelen för Canopy är dess partnerskap med Constellation. Canopy har nu en stor kassa för att finansiera expansion över hela världen. Auxly Cannabis är en spännande marijuana lager, men jag tror att Canopy Growth är mer benägna att vara en långsiktig vinnare.

Populära Inlägg

Rekommenderas