Bättre Marijuana Lager: Cronos Group vs Village Farms

Bättre Marijuana Lager: Cronos Group vs Village Farms

Anonim

Det finns en signifikant skillnad mellan uppmärksamheten på stora kanadensiska marihuanaaktier, särskilt de som handlar på amerikanska börser, som Cronos Group

(NASDAQ: CRON)

, och mindre, under-radar marihuana lager som Village Farms

(NASDAQ: VFF)

. Denna skillnad uppträder också i prestandan för dessa lager. Cronos har till exempel genererat mycket högre avkastning än Village Farms hittills i år.

Men högre nivåer av uppmärksamhet och större årliga vinster gör inte nödvändigtvis ett lager bättre än ett annat. Vilket av dessa två kanadensiska marihuana-bestånd är det bättre att välja nu? Så här jämför Cronos Group and Village Farms tre nyckelområden.

Produktionskapacitet

En marijuana odlare kan bara tjäna pengar på vad den har att sälja. Det betyder att produktionskapaciteten är enormt viktig.

Cronos Group kan för närvarande endast producera cirka 6 650 kg cannabis per år. Företaget har dock en stor expansion pågår som bör öka sin årliga produktionskapacitet till över 40 000 kilo. Cronos ingår också i ett joint venture som planerar att bygga ett nytt växthus med en årlig produktionskapacitet på 70 000 kilo.

Village Farms och Emerald Health Therapeutics

(NASDAQOTH: EMHTF)

bildade ett joint venture, Pure Sunfarms, som är upptagen med att eftermontera Village Farms Delta 3 växthus för att odla cannabis i stället för att producera. Rena Sunfarms förväntar sig att kunna växa mellan 7 000 och 8 000 kg i år. Företaget tror att sin årliga produktionskapacitet kommer att hoppa till så mycket som 52 000 kilo i slutet av 2019. År 2020 kunde Pure Sunfarms vara på väg att växa 75 000 kilo per år.

Läjlighet för den kanadensiska fritidsmarknaden för marijuana

Cronos Group har säkrat leveransavtal med British Columbia och Ontario för den öppna marknadsplatsen för marijuana på bara några veckor. Tillsammans består dessa två provinser över hälften av Kanadas totala befolkning. Cronos har också accepterat leverantörsvillkor med Nova Scotia och Prince Edward Island, och har ett femårigt avtal om att leverera minst 20 000 kg cannabis per år till Cura Cannabis Solutions.

Dessutom bildade Cronos och MedMen Enterprises ett joint venture för att starta detaljhandeln för cannabisbutiker i hela Kanada när reglerna tillåter. MedMen är den största cannabishandlaren i USA

Hittills har dock varken Village Farms eller det gemensamma företaget Pure Sunfarms meddelat några leveransavtal med kanadensiska provinser eller territorier. Företaget kunde vara begränsat till att sälja till större marihuana odlare till grossistpriser snarare än direkt till detaljhandeln.

Positionering på den globala marknaden för medicinsk marijuana

Cronos Group är verksamt på flera internationella medicinska marijuana marknader. Det är den exklusiva medicinska cannabisleverantören för tyska läkemedelsdistributören Pohl-Boskamp. Cronos tecknade ett leveransavtal med Delfarma för att betjäna Polens medicinska cannabismarknad. Bolaget bildade ett joint venture för att leverera medicinsk marijuana i Australien och bildade nyligen ett annat joint venture för att nå den latinamerikanska marknaden.

I början av september meddelade Cronos ett partnerskap med Ginkgo Bioworks för att producera odlade cannabinoider med hög renhet från gjorda jäststammar. Om det lyckas kan detta verkligen positionera Cronos bra för den medicinska marijuana marknaden. Nuvarande metoder för att extrahera cannabinoider från marijuanaplantor i kommersiell skala är kostsamma. Tillvägagångssättet som Cronos och Ginkgo har tagit kan förbättra processen väsentligt.

Village Farms har en närvaro på internationella marknader med sin tillverkningsverksamhet. Företaget säljer producerar både i USA och Mexiko förutom Kanada. Däremot har varken Village Farms eller det gemensamma företaget Pure Sunfarms gjort stora framsteg när det gäller att etablera verksamheter för att nå internationella medicinska marijuana marknader.

Bättre marihuana lager

Village Farms kan vara på väg för en högre produktionskapacitet än Cronos Group. Dess marknadslock är också runt en åttonde storleken på Cronos. När det gäller bang för pengarna kan Village Farms vara bättre val.

Förr eller senare kommer en matningslampa att drabbas av den kanadensiska marihuana marknaden. När det händer kan företag som inte har betydande internationella operationer vara i trubbel. Min åsikt är att Cronos Group kommer att vara i bättre form när utbudet överstiger efterfrågan i Kanada.

Men medan jag tror att detta gör Cronos Group till ett bättre marijuana lager än Village Farms, skulle jag inte gå så långt som att ringa Cronos ett lager att köpa just nu. Värderingar har blivit mycket skumma för flera stora kanadensiska marijuana-bestånd. Jag tror att det finns bättre ställen för investerare att sätta sina pengar för nu.