Bättre lager: Shopify Inc. (SHOP) vs. Amazon (AMZN)

Bättre lager: Shopify Inc. (SHOP) vs. Amazon (AMZN)

Anonim

amason

(NASDAQ: AMZN)

och Shopify

(NYSE: SHOP)

är kanske två av de bästa sätten att dra nytta av den växande globala tillväxten av e-handel. Online shopping king och digital commerce mjukvaruleverantör är upp till en otrolig 280% respektive 350% under de senaste tre åren - och båda ser ut som de är redo för mycket fler vinster framåt.

Men vilket är bättre köp idag? Läs vidare för att ta reda på det.

Vallgrav

Av alla de företag som jag täcker har inte någon större konkurrensfördelar än Amazon. E-handels juggernaut dominerar online shopping här i USA och i allt större utsträckning många andra delar av världen. Dess division Amazon Web Services kontrollerar mer än 60% av den offentliga molnmarknaden - en bransch som kommer att växa till mer än 400 miljarder dollar år 2020, enligt Gartner . Amazon är också en titan i strömmande video, dagligvaror (tack vare förvärvet av Whole Foods), smart home-enheter, digital reklam och en stadigt växande lista över andra produkter och tjänster.

Och ändå var Amazon bested av en liten uppstart i ett viktigt område: e-handelsverktyg för småföretag. Det är ett område dominerat av Shopify, särskilt sedan Amazon stängde sin konkurrerande tjänst 2015 och ceded marknaden till sin mindre rival. Sedan dess har Shopifys köpman baserat sig på mer än 600 000 företag som tillsammans har sålt över 55 miljarder dollar på sina plattformar. Företaget har blivit en viktig partner till företagare över hela världen genom att tillhandahålla de verktyg som behövs för att de ska kunna konkurrera i en alltmer digital värld.

Allt sagt, Amazon och Shopify både njuta av kraftfulla konkurrensfördelar, men baserat på sin dominerande ställning inom flera viktiga industrier, skulle jag argumentera Amazon har den bredare ekonomiska vallgraven.

Fördel: Amazon

Ekonomisk styrka

Amazon är självklart det mycket större och mer ekonomiskt kraftfulla verksamheten, men det är viktigt att granska några viktiga finansiella mätvärden för att informera vår analys.

Metrisk

amason

Shopify

Inkomst

177, 87 miljarder dollar

673 miljoner dollar

Rörelseresultat

4, 11 miljarder dollar

49 miljoner dollar

Nettoinkomst

3, 03 miljarder dollar

($ 40 miljoner)

Operativt kassaflöde

18, 43 miljarder dollar

8 miljoner dollar

Fritt kassaflöde

6, 48 miljarder dollar

($ 16 miljoner)

Kontanter

$ 30, 99 miljarder

943 miljoner dollar

Skuld

$ 44, 15 miljarder

N / A

Amazon är notoriskt för att generera låg nettoinkomst och fria kassaflöde i förhållande till sin enorma intäktsbas, men det är till stor del en funktion av sina starka tillväxtinvesteringar. Shopify ligger i en liknande position genom att den spenderar tungt för att fånga en större andel av sin enorma marknadsmässiga möjlighet. Men Amazon producerade fortfarande mer än 3 miljarder dollar i nettoresultatet och 6 miljarder dollar i det fria kassaflödet under det gångna året. Under tiden fortsätter Shopifys utgifter att generera förluster och negativt fria kassaflöde. Att hjälpa till att kompensera detta något är Shopifys orörda balansräkning, som innehåller nästan en miljard dollar i kontanter och ingen skuld. Så Shopify borde kunna fortsätta att finansiera sin imponerande tillväxt under överskådlig framtid. Amazon har dock klart kanten när det gäller finansiell styrka.

Fördel: Amazon

Tillväxt

Amazon kan vara mer ekonomiskt kraftfullt, men Shopify växer mycket snabbare.

Wall Street förväntar sig att denna trend fortsätter. Analytiker prognostiserar att Amazonas intäkter kommer att öka med 31% 2018 och 22% år 2019, som drivs av den obevekliga expansionen av e-handelsverksamheten, den växande tillväxten av Amazon Web Services och vinster i samband med förvärvet av Whole Foods.

Shopifys intäkter beräknas dock öka med en ännu mer imponerande 48% år 2018 och 37% år 2019, som drivs av sina mobila handelsinitiativ, internationell expansion och nya partnerskap.

För ett affärer med Amazons enorma storlek - dess marknadslock kontrollerar för närvarande på 680 miljarder dollar - dessa tillväxttal är extraordinära. Men med den betydligt högre förväntade försäljningsökningen de kommande åren har Shopify kanten här.

Fördel: Shopify

Värdering

Ingen bättre köpdiskussion bör ske utan att titta på värdering. Låt oss kolla in några viktiga värden för Amazon och Shopify, inklusive pris-till-försäljning, pris-till-kassaflöde och pris-till-resultatförhållanden.

Metrisk

amason

Shopify

P / S

3, 82

18, 37

P / OCF

36, 91

1, 565.82

P / FCF

104, 98

N / A

Trailing P / E

228, 49

N / A

Framåt P / E

91, 31

234, 84

Amazonas och Shopifes värderingar är inte för svaga i hjärtat. Dessa är inte billiga lager, åtminstone inte av någon traditionell värderingsmetod. Även om vi försöker anpassa sig till sina investeringar med stark tillväxt, är Amazon och Shopify fortfarande rikt värderade. Ändå, eftersom dess aktier är billigare än Shopify s på de flesta av ovanstående mätvärden, säger jag att Amazon är bättre.

Fördel: Amazon

Ju bättre köp är ...

Amazon och Shopify är båda enastående företag som sannolikt kommer att fortsätta att leverera solida långsiktiga vinster till investerare. Men med sin bredare vallgrav, överlägsen finansiell styrka och mer attraktivt prissatta lager är Amazon det bättre köp idag.

Populära Inlägg

Rekommenderas