Big Apple Inc. iPhone 8 Nyheter bekräftas

Big Apple Inc. iPhone 8 Nyheter bekräftas

Anonim

Ungefär en månad sedan, KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo, vars track record i publicering detaljer om kommande Apple

(NASDAQ: AAPL)

produkterna är ganska bra, förutsagde att Apples kommande iPhone med OLED-skärm inte skulle innehålla en fingeravtryckssensor på displayen.

En ny anteckning från Kuo, via AppleInsider, säger enligt uppgift att Apple har fattat beslutet att skära Touch ID ut ur den nya iPhone - något som AppleInsider påpekar verkar bekräftas av en senare läcka av framtida Apple-produktinformation från firmware av Apples kommande HomePod smart högtalare.

Vid denna tidpunkt tycker jag att det är säkert att säga att Touch ID på den kommande OLED iPhone inte händer.

Tryck på ID ersatt av ansikte ID

Det är allmänt trodde på den här tiden att den kommande OLED iPhone kommer att förlita sig på en teknik som vissa kallar Face ID för att ersätta den förtrollande Touch ID-tekniken, som gjorde sin debut på iPhone 5s smartphone lanserad i september 2013.

Noterade Bloombergs tekniska reporter Mark Gurman sa nyligen på sociala medier att "Apples tonhöjd kommer september blir att Face ID är snabbare, säkrare och mer exakt än Touch ID."

"Människor inom Apple säger att det är", tillade Gurman i sin sociala media post.

Detta var förmodligen den långsiktiga planen

I januari förutspådde Kuo (i form av MacRumors), baserat på "de bioåterkallande patent som Apple har ansökt om", att Apples långsiktiga mål var att Touch ID skulle "ersättas av ett ansiktsigenkänningssystem".

Men Kuo markerade dock flera potentiella tekniska utmaningar som var inblandade i att flytta sig från Touch ID till en ansiktsigenkänningsteknik.

"Vi noterar att de tekniska utmaningarna för ansiktsigenkänning innefattar: (1) algoritmer, (2) hårdvaruutveckling och (3) utbyggnad av en databas för verifiering och autentisering, vilket kan vara tidskrävande", skrev Kuo tillbaka Januari.

Om Apple har fått Face ID för att fungera korrekt på den kommande iPhone - det uppfyller det löftet att vara "snabbare, säkrare och mer exakt än Touch ID", som Gurman beskriver det - då är det helt klart att Första och andra tekniska utmaningar som Kuo väckte har tagits upp.

När det gäller "utbyggnaden av en databas för verifiering och autentisering", är jag inte helt säker på vad Kuo betyder här. Jag tror inte att Apple skulle lagra ansiktsdata på en fjärrserver i en "databas".

Kanske betyder vad Kuo betyder att installationsprocessen för Face ID tar mycket mer tid än installationsprocessen för Touch ID. Det är vettigt baserat på hur Gurman beskrev denna Face ID-teknik i en artikel som publicerades förra månaden.

"Vid testning tar ansiktslåsningsfunktionen in fler datapunkter än en fingeravtryckssökning, " sa Gurman.

Om systemet bygger på fler datapunkter för autentiseringsprocessen skulle det säkert behöva ta in fler datapunkter under den första inställningen för skanningen för att ge en säker, säker och robust upplevelse.

Det skulle ha varit trevligare om Apple hade kunnat öka Touch ID med Face ID, men så länge Apple kan få ansikts-ID som fungerar, kan Touch ID inte missas alls.