Den stora faktorn som kommer att hjälpa Teslas modell 3-lansering

Den stora faktorn som kommer att hjälpa Teslas modell 3-lansering

Anonim

Tesla

(NASDAQ: TSLA)

växlar upp för kanske sitt största ögonblick ännu: starten på produktionen av sin första riktiga massmarknadsmodell, modell 3.

Det är ett ögonblick som är full av utmaningar. Modell 3 är helt ny och skiljer sig från tidigare Teslas, och den kommer att byggas på en helt ny monteringslinje som innehåller mycket mer automatisering än vad Tesla har försökt att göra.

Mycket rider på Teslas förmåga att leverera högkvalitativa modell 3s, och det finns många saker som kan gå fel. Men som VD Elon Musk förklarade under Teslas resultatsamtal förra veckan har Tesla en viktig ny faktor som arbetar till sin fördel: dess leverantörer.

Tesla skördar fördelarna med sin tillväxt med leverantörer

Alla bilhandlare, stora eller små, är starkt beroende av leverantörer. I synnerhet kan leverantörer som specialiserar sig på vissa typer av delar - oavsett kretskort eller säten - producera delar till en högre kvalitetsnivå mycket mindre expensivt än en automaker skulle kunna göra på egen hand.

Musk sa att i Teslas tidiga dagar var det svårt att uppmärksamma de etablerade bilindustrin leverantörer. Dessa leverantörer brukar tänka på produktionskörningar som kommer att gå i sex eller sju volymvolymer - och få inom bilindustrin tror att Teslas modell S skulle hamna i tusentals år varje år.

Men nu har Tesla bevisat att det kan (och kommer) bygga och sälja bilar i volym, leverantörerna är mycket mer intresserade av att vinna sin verksamhet. Musk förklarade:

Vi kan vanligtvis få A-laget hos A-leverantören för modell 3. Det är sällsynt att vi inte kan få det. I synnerhet för modell S och i viss mån för modell X, när vi försökte få leverantörer till modell S, skulle många av de bästa leverantörerna inte ens arbeta med oss. De trodde inte på bilen. De trodde att vi skulle gå i konkurs.

Efter att ha visat resultaten från modell S och modell X gick intresset från leverantörer från att i grund och botten bli som det värsta laget på andra tierleverantörer för att få det bästa laget på förstegångsleverantörer. Det är verkligen en stor skillnad.

Det bör göra en stor skillnad i några av detaljerna i den färdiga produkten. Tänk på saker som passform och finish på inredningspaneler, eller sitsens bekvämlighet eller kvaliteten på glaset som används i vindrutan. Det här är allt som gjorde en del kritik i den tidigare Teslasen, och de är alla saker som kan förbättras genom att A-listleverantörerna gör sitt bästa.

Om modell 3-lanseringen är jämn, kommer leverantörer att vara en stor anledning

Det finns mycket - en hel del - det kan gå fel med Teslas ramp-up till full produktion av modell S. Vissa saker kommer att gå fel: några leverantörer kommer att vara sent, några tidiga partier kommer inte att passa korrekt, en robot eller ett verktyg på Teslas helt nya produktionslinje fungerar inte som utformat.

Dessa saker händer för alla bilhandlare. De är mer benägna att hända med Tesla med modell 3, helt enkelt för att det här är företagets första försök på en högvolym produktionsbil.

Analytiker har tittat på den problemklagade lanseringen av Teslas modell X för ledtrådar om hur lanseringen av modell 3 kan utvecklas (och har nedgraderat sina förväntningar på kort sikt). Men det faktum att Tesla har kunnat förbättra sina relationer med leverantörerna avsevärt sedan X: s lansering kan göra det en vilseledande jämförelse.

Lång historia kort: Jag tror att modell 3-lanseringen kunde gå mer smidigt än många förväntar sig. Om så är fallet kommer leverantörer att vara en stor anledning till varför.