British Airways ser till USA för lönsam tillväxt

British Airways ser till USA för lönsam tillväxt

Anonim

International Airlines Group s

(NASDAQOTH: ICAGY)

British Airways dotterbolag har flygit till USA i mer än sex årtionden. Trots - eller kanske på grund av - den långa historien, söker Storbritanniens flaggoperatör fortfarande nya marknader i USA som det kan tjäna på ett lönsamt sätt.

British Airways tjänar redan mer än två dussin destinationer i USA och kommer att fortsätta sin stateside expansion 2019. Faktum är att bäraren lanserar två nya linjer till USA i veckan, som förbinder navet vid Londons Heathrow Airport till Pittsburgh och till Charleston, South Carolina.

En ny historia om framgång

British Airways senaste utvidgningsrunda i USA började för ungefär fem år sedan, när transportören lanserade ett dagligt nonstopflyg från Heathrow Airport till Austin, Texas. I maj 2016 lade den till en annan viktig tech-knutpunkt till sin färdväg, som startar daglig service till San Jose, Kalifornien. En tredje ny väg från Heathrow till USA kom 2017, när British Airways började flyga fyra gånger i veckan till New Orleans. Och för mindre än ett år sedan började flygbolaget flyga fem gånger i veckan till Nashville, Tennessee. (Under denna period började British Airways även starta service till Fort Lauderdale och Las Vegas från Gatwick Airport.)

Enligt Simon Brooks - som leder upp försäljningen i Nordamerika för British Airways - Boeings effektivitet

(NYSE: BA)

787 Dreamliner var en nyckelfaktor som uppmuntrar transportören att komma in i dessa marknader. 787-8-modellen har de lägsta resekostnaderna för alla flygplan, och den större modellen 787-9 erbjuder extra intervall och sittkapacitet (jämfört med 787-8) med endast en blygsam ökning av kostnaderna. Faktum är att dessa egenskaper förklarar varför Boeings toppmoderna widebody-familj har varit extremt populär hos flygbolagen.

Rutterna Austin, New Orleans och Nashville var alla initierade med 787-8, medan British Airways började med Boeing 787-9 för San Jose-vägen.

Alla fyra linjer har varit mycket framgångsrika. Faktum är att de tre linjerna som startade med 787-8 har gjort så bra att British Airways har ökat kapaciteten i dessa städer över tiden. I New Orleans lade den till en femte veckovis flygning strax efter att ha kommit in på marknaden. Austin flygningarna har varit så populära att transportören började använda en Boeing 747 jumbo jet där för ett år sedan. Slutligen, medan British Airways har flytta till Nashville i bara 11 månader, har den redan utökat rutten till daglig service och uppgraderat till en 787-9.

Två nya vägar startar denna vecka

Heathrow Airport är en av de mest överbelastade flygplatserna i världen, och kortplatsbegränsningar gör det mer eller mindre omöjligt för British Airways att lägga till nya flygningar där utan att skära andra. På grund av framgången med dess Heathrow-US-rutter har transportören dock prioriterat att fortsätta växa denna del av sin verksamhet.

På tisdag återvände British Airways till Pittsburgh efter en 20-årig hiatus. Det kommer att flyga fyra gånger i veckan mellan Pittsburgh och Heathrow med en 787-8.

Flygbolaget räknar med en balanserad efterfrågan mellan affärs- och fritidsresenärer som flyger från Pittsburgh-området till London. UK-baserade kunder som reser till Pittsburgh; och anslutande trafik mellan Pittsburgh och övriga Europa. British Airways inrättade röda telefonstationer i London i Pittsburgh de senaste dagarna för att främja den nya vägen. Brooks (British Airways verkställande direktör) sa att flygbolaget också kommer att marknadsföra Pittsburgh som ett fritidsmål för kunder från Storbritannien och övriga Europa.

På torsdag kommer British Airways att invigera en annan ny rutt, med säsongsbetonad service två gånger i veckan mellan Heathrow och Charleston, South Carolina, på en 787-8. Brooks förväntar sig att efterfrågan ska vägas mot fritidsresenärer från Storbritannien och Europa, med golfresorter i South Carolina som en särskilt stor rita. Det finns också flera europeiska företag med stora amerikanska verksamheter baserade i South Carolina.

Förvänta mer tillväxt i framtiden

Ruttval är resultatet av en mycket lång och avsiktlig process. British Airways spenderar år att prata med flygplatsoperatörer, lokala politiska ledare och både nuvarande och potentiella framtida företagskunder om nya destinationer som ska övervägas innan man fattar ett slutgiltigt beslut om huruvida man ska starta en ny rutt.

Medan Brooks inte kunde avslöja några detaljer sa han att British Airways orderbok - som innehåller order för Airbus A350, samt 787-10 Dreamliner, 777-300ER och (senast) 777-9 från Boeing - är byggd för att stödja fortsatt tillväxt de närmaste fem åren.

Med tanke på hur mycket framgång British Airways har haft i USA under de senaste åren är det en säker satsning att flygbolaget ständigt kommer att expandera sitt fotavtryck här under många år framöver.