Kan Amazon Help Twitch bli ett $ 1 miljarder företag?

Kan Amazon Help Twitch bli ett $ 1 miljarder företag?

Anonim

amason

(NASDAQ: AMZN)

köpte Twitch 2014 för ca 1 miljard dollar. Därefter fokuserade den strömmande videoplatsen uteslutande på live-videostreaming. Men Amazon har expanderat till innehållskategorier, bland annat matlagning, hantverk och, mer nyligen, levande sport. Flyttningarna har löpt ut, med genomsnittliga tittare fördubbling under det senaste året, enligt data från ComScore.

Twitch VD Emmett Shear satte ett mål på 1 miljarder dollar i annonsintäkter vid ett nyligen anställd möte, enligt en rapport från Bloomberg. Det är mer än dubbelt den nuvarande annonsförsäljningen, men fortfarande långt ifrån den typ av intäkter som YouTube, ett alfabet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

dotterföretag. Självklart har Twitch en publik på ungefär 1% av YouTubes massiva tittarbas, så 1 miljard dollar är ganska.

Faller tillbaka på Amazons reklambyrå

Om du inte har hört, Amazon har ett snabbt växande reklamföretag. Medan verksamheten främst är inriktad på sponsrade produktförteckningar som visas i produktsökresultatet, expanderar Amazon också till videoannonsering.

Retail-jätten investerar mycket pengar i levande sporträttigheter, bland annat NFL: s torsdagskvällfotboll, ATP-tennis med exklusiva US Open-rättigheter i Storbritannien och Irland, minor League basketball och Premier League fotboll. Amazon raser upp videoannonsförsäljningen för att stödja sina live-sportströmmar på Prime Instant Video och Twitch.

Amazonas annonsförsäljning stöder dessutom tillväxten av Twitch, eftersom företaget lockar fler marknadsförare och köper upp sitt säljteam.

Försäljningen kan få en spark i den närmaste framtiden, eftersom Amazon arbetar för att förena sin annonsplattform, vilket gör det lättare för marknadsförare att köpa annonser och mäta deras prestanda. CFO Brian Olsavsky noterade på bolagets andra kvartalsvinstsamtal att den arbetar med att "förbättra användbarheten hos våra verktyg". Det utvecklar också fler automations- och mätverktyg för annonsörer.

Investeringarna bör hjälpa Amazons kärnannonsering, men utan tvekan kommer fördelarna att släppa över till Twitch, som har en växande mängd annonsutrymme med alla nya tittare som det lockar.

Faller tillbaka på Amazons pengar

Twitch kan inte bara stå stilla med en konkurrent som YouTube som ständigt arbetar för att behålla och främja begåvade skapare. Amazon och Twitch går efter några av YouTubes bästa skapare samt stora kändisar för att skapa innehåll uteslutande för Twitch. Företaget erbjuder förskott minsta betalningar på så mycket som några miljoner dollar per år, enligt Bloomberg.

Strategin låter mycket som Facebook : s

(NASDAQ: FB)

att sporra live-streaming på sin plattform för några år sedan. Facebook betalade kändisar och nyhetsutgivare på förhand för att strömmande video konsekvent. Facebook har sedan ändrat växlar med fokus på förinspelat innehåll för sin Watch-plattform.

Twitch kan hitta lite mer framgång eftersom det redan är en destination för live-streaming-video. Det är viktigt att det letar efter skapare som redan har ett starkt följe på sociala medier, och vem kan styra en ny publik till Twitch. Det är också värt att notera att storleken på Twitch innebär att en lyckad kampanj inte behöver producera så många nya tittare som absolut på YouTube eller Facebook.

Med Amazonas stöd kan Twitch gå ut och experimentera med några miljoner dollar för innehåll på förhand. Amazon betalar över 50 miljoner dollar per år för 11 torsdagskvällfotbollsspel, så några miljoner för hundratals timmars innehåll är värda att experimentera med.

Håller tittarna engagerade

Twitch genererar redan en imponerande mängd annonsintäkter med tanke på publikens storlek. Tittarna är mycket engagerade i Twitch. Förra månaden strömmade tittarna 775 miljoner timmar med video. Det handlar om 1 timme 40 minuters strömning per daglig aktiv användare per dag. YouTube-användare strömmar ungefär hälften så mycket.

Dessutom är kvaliteten på engagemang på YouTube kanske inte lika hög. Men annonsörer betalar fortfarande lika mycket för en timme som spenderas på YouTube jämfört med en timme som spenderas på Twitch. Twitch fans är inte bara streaming video, de är aktivt engagerade med skaparna och meddelandekort, vilket kan betyda att de svarar bättre på annonser. Om en YouTube-streamer strömmar en timme musikvideor kan de ignorera annonserna helt. Amazon och Twitch kan introducera bättre mätverktyg som bevisar det.

Om Twitch kan locka nya tittare med utvidgningen till nytt innehåll samtidigt som de upprätthåller samma engagemang, kan det se en meningsfull ökning i annonsintäkterna, inte bara från fler timmar, men även från bättre annonskonverteringar till marknadsförare. Amazonas investering på $ 1 miljarder i Twitch börjar betala, och det kan fortfarande vara tidigt innings för den strömmande videoplatsen.