Kan Barnes & Noble vända sin verksamhet runt?

Kan Barnes & Noble vända sin verksamhet runt?

Anonim

Saker har inte gått bra för Barnes & Noble

(NYSE: BKS)

. Kedjan har inte gjort ett mycket bra jobb som anpassar sig till existerande internet och konkurrens från Amazon .

Det har kämpat för att behålla kunder, och dess Nook digitalläsare har blivit en också-sprang på en marknad som Amazon dominerar. År 2018 sjönk försäljningen till 3, 7 miljarder dollar för året, en minskning med 6%. Dessutom sjönk samma butikshandel med 5, 4% för året och kedjan gick från att tjäna 22 miljoner dollar i vinst 2017 för att förlora 125, 5 miljoner dollar i år.

Trots detta är VD Demos Parneros, som anställdes i april 2017, fortfarande optimistisk. Han uttryckte sin tro på hans företags omläggningsplan och ledarskapsteam i sina kommentarer i bolagets fjärde kvartalsutdelning:

Vår plan, som inkluderar försäljningsförbättringar och kostnadsreduktioner, förväntas ge omedelbar förbättring av 2019-budgeten, vilket resulterar i en EBITDA på 175 miljoner dollar till 200 miljoner dollar och ytterligare fördelar under de följande åren. Vi har också stärkt vårt ledarskap inom viktiga områden i verksamheten. De kommer att vara avgörande för att övervaka vändningen.

Vad gör Barnes & Noble?

Barnes & Noble har, som till synes, alla andra kämpande återförsäljare, använt kostnadsbesparingar som en viktig del av sin plan för ombyggnad. Det är meningsfullt när de kostnadsbesparande ansträngningarna är bakom kulisserna och inte kunden står inför. I det här fallet slog den bokförsäljande kedjan några av sina mer erfarna personal i butik i februari.

Trots detta tror Paneros att han har sitt företag på väg för att stoppa försäljningsminskningen. Dessa insatser går utöver att bara minska personal och andra kostnader.

"Dessa initiativ inkluderar ökat kundintresse för att förbättra konvertering, rensa vårt överutbud av mindre produktiva varor och öka vår omnichannel-kapacitet", sa han i företagets Q4-inkomster, som transkriberades av Seeking Alpha (registrering krävs). "För att övervaka och leda dessa initiativ stärkte vi också vårt ledande ledarskap med flera viktiga anställningar."

Det har förekommit några väldigt små tecken på att dessa rörelser fungerar. Paneros rapporterade att butikskonverteringskurserna har förbättrats och kedjan har lagt till en halv miljon medlemmar till sitt lojalitetsprogram. Dessutom hade Barnes & Nobles caféverksamhet positiva kompositioner under andra halvåret.

"Vi utvecklade en rörledning av fastighetsmöjligheter för att få oss till ett positivt nettotillskott i fiscal'19, " sade Paneros. "Vi förstärkte våra omnichannel-möjligheter genom lanseringen av vårt program från shopp-från-butiken, och senast genomförde vi ett kostnadsreduceringsprogram på 40 miljoner dollar."

Vad är nästa för Barnes & Noble?

Paneros är optimistisk, men det finns verkligen inget som har förändrats för bokhandelskedjan. Det är fortfarande ett företag som är rotat i tegelsten som mest säljer en produkt som är tillgänglig för att köpa fysiskt eller digitalt från Amazon. Ingenting som VD sade i resultatinkallet ändrar någon av kedjans underliggande utmaningar:

Vi förväntar oss att våra komplicerade försäljningsutvecklingar förbättras under det föregående året. För att förbättra våra försäljningsutvecklingar är vi inriktade på att förbättra kundupplevelsen, bättre curation, öka värdet för våra medlemmar och investera i marknadsföring för att driva trafik. Vi är också innovativa för framtiden genom nyutvecklade butiker, med inriktning på befintliga potentiella företag och utveckling av en pipeline av nya företag.

Det låter bra, men det är ungefär som Paneros och tidigare VD har sagt i åratal. Frågan för Barnes & Noble är inte om det kan eke ut några fler besparingar eller hitta ett sätt att öka försäljningen. Det är om det finns botten för murgröna bokhandlare.

Det är möjligt att kedjan kan överleva genom att catering till sin kärnkunder - människor som fortfarande gillar att bläddra i bokhandlarna - samtidigt som de hittar små sätt att expandera publiken och öka sina utgifter. Det är inte en vändning. Det är mer som att hålla fast vid existensen.

Populära Inlägg

Rekommenderas