Kan GoPro göra en otillbörlig återkommande?

Kan GoPro göra en otillbörlig återkommande?

Anonim

GoPro, Inc.

(NASDAQ: GPRO)

har gått från marknaden älskling att outcast på kort tid som ett offentligt företag och investerare vet inte vad man ska tänka på företaget. Förlusterna fortsatte att monteras 2017 och efter att ha släppt sin droneprodukt framgår det inte att tillväxtberättelsen är så stark.

Med ett steg tillbaka sänker GoPro sina utgifter för att vara ett mer strömlinjeformat företag i hopp om att det kan överleva som en fristående operation. Här är en titt på hur strategin kan spela ut för företaget.

GoPro skärning till benet

En minskning av försäljningen och bruttomarginalerna har tvingat GoPro att skära ut kostnaderna under de senaste två åren, vilket du kan se nedan. Och nedskärningarna kommer att fortsätta eftersom förvaltningen för 2018 förväntar sig att spendera mindre än 400 miljoner dollar på rörelsekostnader på en icke-GAAP-basis.

Problemet är att kameransändningar och intäkter har sjunkit och även aggressiva kostnadsbesparingar kan inte vända om volymminskningen.

Bruttomarginalen har också varit en utmaning. Under fjärde kvartalet 2017 sjönk bruttomarginalen till 25% när prisnedskärningarna drabbade verksamheten. GoPro är i ett utmanande läge, och måste sänka kamerapriserna för att generera försäljning, vilket gör ont i bruttomarginalen och gör det svårt att generera tillräckligt med pengar för att täcka driftskostnaderna.

Framtiden kanske inte ser ljusare ut

För två år sedan hade investerare en ny drone och till och med en 360 graders kamera för att se fram emot tillväxt. Men karma dronen har blivit avbruten och det är inte klart att Fusion 360-kameran får mycket dragkraft. Det är en intressant produkt för GoPro på lång sikt, men på $ 699 är det en högprissatt produkt och marknaden är inte färdig för att göra 360-graders videoinspelning en daglig verksamhet. Ett decennium från nu kan det vara en mycket vanligare sak att se någon med en 360 graders kamera, men just nu är det en sällsynthet.

Utöver dessa två marknader är det inte klart var GoPro kommer att växa eller öka lönsamheten. Företaget har inte meddelat några nya produkter och det finns inte en naturlig intilliggande marknad som den kan komma in, särskilt nu när dronorna är ute av bilden. Det gör det svårt för GoPro att göra en comeback. Det kan vara dags att försöka hitta en köpare för företaget eftersom jag inte tror att GoPro har en ljus framtid på egen hand.

Populära Inlägg

Rekommenderas