Kan du sänka din fastighetsskatträkning utan att flytta?

Kan du sänka din fastighetsskatträkning utan att flytta?

Anonim

Om du äger ditt eget hem, vet du att du möter en fastighetsskatträkning varje år. Vissa husägare betalar fastighetsskatt direkt och andra har dem betalda via en hypotekslån ut ur ett spärrkonto, men de är oundvikliga för varje fastighetsägare. I genomsnitt spenderar amerikanska hushåller $ 2.149 per år på fastighetsskatt, och i vissa stater är genomsnittliga betalningar tusentals dollar högre.

Om du har en stor faktura från din kommun, kan det ta en stor del av din bostadsbudget. Frågan är: Kan du göra något om höga fastighetsskatter, förutom att flytta till ett annat hus? Du kanske bara kan. Dessa steg hjälper dig att bestämma dina alternativ för att slasha din faktura.

Förstå hur fastighetsskatter beräknas

För att sänka din fastighetsskatt behöver du förstå hur de fungerar. Regler för fastighetsskatt ställs in lokalt, men de flesta lokaliteter använder samma grundläggande beräkning för att bestämma vilka husägare som är skyldiga. Denna beräkning innebär att multiplicera det bedömda värdet av ett hem av bruksnivån i länet.

Bruksavgiften bestäms av de inkomster som krävs av olika skattemyndigheter - som länet och skolområdet - dividerat med det totala uppskattade värdet av fastigheter i det skattepliktiga området. Bruksavgiften är inte något husägare har kontroll över, även om vissa lokaler tillåter röster på skoldistriktsbudgetar, vilket kan påverka hur mycket pengar distriktet behöver.

Medan du inte kan ändra bruksavgiften kan du eventuellt ändra ditt hem värderade värde. Dess värde bedöms i förhållande till vad ditt hem beräknas vara värt. Län kan basera denna uppskattning på hur mycket det skulle kosta att ersätta fastigheten, vad egendomen skulle sälja för på den öppna marknaden eller hur mycket hyresintäkterna egendomen skulle kunna göra. Lokala bedömare bestämmer vilken värderingsmetod som ska användas och hur ofta man ska ompröva.

Andra faktorer kan också påverka din skattekostnad. Till exempel tillåter de flesta läner undantag för att minska det uppskattade värdet på ditt hem eller de skatter du är skyldig - mer på det nedan.

När du förstår grunderna för hur fastighetsskatt beräknas har du några alternativ för att försöka minska det belopp du är skyldig.

Sänk dina fastighetsskatter genom en omvärdering

Mellan 30% och 60% av fastigheten i USA övervärderas enligt National Taxpayers Union Foundation. Alla vars hem är övervärderade betalar för mycket i skatt, men färre än 5% av husägare utmanar sina bedömningar.

Processen för att utmana en bedömning skiljer sig från län till län. För att starta, skaffa en kopia av din egendoms register från din lokala bedömarens kontor. Om det finns fel i kvadratmeter, antal sovrum eller andra viktiga egenskapsfunktioner, kan bedömaren minska hemets värde utan en formell överklagande efter att du har påpekat felet.

Om det inte finns något misstag måste du formellt överklaga din bedömning. Beroende på var du bor kan det här innebära att du lämnar en enkel blankett, betalar en liten avgift och eventuellt deltar i en kort hörsel.

Vilken formell process som helst krävs, visar nyckeln till en lyckad överklagande att värdet på ditt hem är mindre än den nuvarande bedömningen säger att den är. Du kan göra det genom att tillhandahålla en lista över jämförbara hem i ditt område som nyligen har sålts för mindre än ditt hus är värderat. Ju mer jämförbara egenskaper du kan placera på din lista, desto närmare (i avstånd) är egenskaperna till ditt hem, och ju mer lika de är i ditt hem, desto bättre är chansen att detta tillvägagångssätt kommer att bli framgångsrikt.

Ett annat alternativ: Hyr en professionell bedömare för att ge en officiell uppskattning av ditt hem värde. Detta är ofta det bästa tillvägagångssättet, eftersom det är svårt för ett länsbedömare eller överklagandeorgan att argumentera med en officiell åsikt. Att betala en taksättare några hundra dollar kan vara bättre utnyttjande av dina pengar än att hyra en advokat för att hjälpa till med din egendomsskattsklagande, eftersom det inte är komplicerat att hantera dig själv eftersom du fyller i formulären och närvara vid hörseln.

Sänk dina fastighetsskatter genom att kräva undantag

Oavsett om du överklagar din bedömning eller inte, bör du göra anspråk på alla undantag som kan minska din egendomsskatt.

De flesta husägare är berättigade att ansöka om fritid för hemvist på ett primärt hem. Detta gör att du kan undvika att betala skatt på en del av ditt hem värde. Till exempel tillåter staden Philadelphia ett $ 30.000 fritidshus för hemvist; om ett hem där värderades till 200 000 dollar skulle undantaget minska sitt skattepliktiga värde till 170 000 dollar.

De flesta lokaliteter har också andra undantag. Till exempel i Hillsborough County, Florida, finns det ytterligare undantag för funktionshindrade veteraner, överlevande makar till veteraner som dödats i tjänstetillståndet, låginkomstsledare, funktionshindrade personer, änkor och änklingar, personer som är blinda och äldre som har bodde länge i sina hem.

När du är berättigad till undantag måste du vanligtvis ansöka om dem. Om du inte gör det, lämnar du skatteavdrag på bordet. Du kan få reda på alla de olika undantagen i ditt område genom att besöka webbplatsen för din lokala fastighetsskattemottagare eller bedömare.

Det finns ingen anledning att betala mer än det minsta belopp som krävs av din lokala regering för privilegiet att äga din egendom, så var säker på att lära dig mer om tilltalande höga bedömningar och utnyttja lokala undantag. Du kan spara tusentals dollar under de år du bor i ditt hus, och du kan definitivt lägga pengarna på att använda dem bättre.

Populära Inlägg

Rekommenderas