Kan du verkligen tjäna pengar mining bitcoins?

Kan du verkligen tjäna pengar mining bitcoins?

Anonim

Om du vill vara med i

bitcoin

frenesi utan att helt enkelt köpa den digitala valutan vid dagens uppblåsta priser, då är bitcoin-gruvdrift ett annat sätt att engagera sig. Men mining bitcoins kommer med kostnader - och risker - av sig själv. Och de mer populära bitcoinerna blir, desto svårare är det att gruva dem lönsamt.

Vad är bitcoin gruvdrift?

Till skillnad från pappersvaluta, som trycks av myndigheter och utfärdas av banker, kommer bitcoins inte i någon fysisk form. Det skapar en stor risk, eftersom hackare kan teoretiskt skapa bitcoins från ingenting. Bitcoin mining är hur bitcoin-nätverket håller sina transaktioner säkra.

Bitcoin-transaktioner säkras av

blockchains

, som utgör en offentlig huvudbok av transaktioner. På grund av hur blockchain-transaktioner är strukturerade är de extremt svåra att förändra eller kompromissa, även av de bästa hackarna. Men för att säkra dessa transaktioner behöver någon dedicera datorkraft för att verifiera aktiviteten och förpacka detaljerna i ett block som går in i bitcoinbokföringen. Och det är precis vad bitcoin miners gör. Som ett belöning för att arbeta för att spåra och säkra transaktioner, tjänar minare bitcoins för varje block som de framgångsrikt bearbetar.

Bitcoin grundare har satt en gräns på 21 miljoner bitcoins tillgängliga för gruvdrift. När den totala summan har nåtts kommer minare fortfarande att kunna dra nytta av transaktionsavgifter, men de kommer inte att få bitcoins som belöning för sitt arbete. Från och med januari 2018 har cirka 16, 8 miljoner av de 21 miljoner bitcoinsna redan blivit utvinning. Om vi ​​antar att bitcoin-gruvindustrin inte förändras dramatiskt ser det ut som om vi inte kommer att träffa gränsen på 21 miljoner bitar fram till år 2140.

Hur man mina bitcoins

Under de tidiga dagarna av bitcoin-gruvdrift skulle minare ofta ladda ner ett mjukvarupaket som utformats så att deras datorer kan bearbeta bitcoin-transaktioner i bakgrunden. Tyvärr är det inte längre praktiskt eftersom lösningen av bitcointransaktioner har blivit alltför svårt för att din genomsnittliga dator ska hantera.

Bitcoin-nätverket är utformat för att producera ett visst antal nya bitcoins var 10: e minut. Om bara några personer är bitcoin-gruvdrift vid vilken tidpunkt som helst, kommer nätverket att vara generöst och dela bitcoins lätt för att nå det förutbestämda numret. Men nu har bitcoin-gruvor blivit så utbredd, nätverket har blivit mycket stingierat när det gäller att dela ut bitcoins till gruvarbetare. För att kontrollera hur ofta bitcoins genereras, kräver nätverket minare att lösa allt svårare problem för att bekräfta transaktioner - vilket innebär att gruvarbetare måste ha mer och mer kraftfull utrustning för att hålla koll på. Dessa dagar, för att ha chans att bli lönsamma, måste gruvarbetare anta ett av två tillvägagångssätt: 1) Köp specialiserad hårdvara (aka bitcoin mining rig) eller 2) gå med i en molnbrytningspool.

Bitcoin gruvmaskinvara

För att komma igång med din egen gruvriggar köper du hårdvara som är utformad för att bryta bitcoin (eller någon annan virtuell valuta), ställa in den och låta den köra 24/7 lösa bitcoin-transaktioner. Idealt sett kommer detta att resultera i ett stadigt flöde av betalningar utan att du behöver engagera dig.

Även om det är ganska lätt att sätta upp och använda en bitcoin gruvriggar, är det verkligen en utmaning att tjäna pengar på processen. Eftersom fler och fler människor registrerar sig för mina bitcoins fortsätter gruvprocessen att bli svårare och kommer sannolikt att fortsätta att göra det under en tid. Det betyder att hårdvaran du köpte förra året för att mina bitcoins troligtvis inte kommer att vara upp till jobbet ett år från nu. Och eftersom bitcoin gruvriggar inte är billiga - förväntar dig att betala minst $ 1000 för hårdvaran eller flera gånger det för en högkvalitativ rigg - att behöva byta ut det varje år eller två tar en stor bit av vinster du göra från gruvdrift. Dessutom förbrukar de flesta gruvriggar enorma mängder el, så du måste också subtrahera den utgiften från de bitcoins du tjänar för att bestämma dina vinster.

Cloud mining

Om du köper och underhåller din egen gruvmaskinvara inte vädjar till dig, kan molnbrytning vara vägen att gå. Cloud miningbolag investerar i stora gruvverktyg, fyller ofta hela datacenter med hårdvaran och säljer sedan abonnemang till personer som är intresserade av att doppa en tå i bitcoin-gruvdrift. Din prenumeration på ett moln gruvföretag tjänar dig en liten andel av de bitcoins som dessa gruvriggar ger.

Den största utmaningen mot molnbrytare är att undvika bedrägerier. Fältet är jämn med pseudoföretag som säljer tusentals fleråriga abonnemang, betalar ut några månader och försvinna sedan till solnedgången. Om du bestämmer dig för att prova molnbrytning, gör dina läxor i förväg och bekräfta att företaget du har att göra med är en riktig molngruv och inte ett system. Helst väljer du ett molnbolag som har funnits i flera år och har ett anständigt rykte. Undvik företag med anonym domänregistrering (du kan slå upp deras registreringsinformation hos Network Solutions), liksom alla gruvföretag som "garanterar" vinst eller erbjuder stora incitament för att hänvisa till nya kunder. Allting över en 10% remissionskommission är djupt misstänkt, eftersom legitima gruvbassänger helt enkelt inte genererar en tillräckligt hög vinstmarginal för att betala stora provisioner.

Om du hittar ett legitimt molnbolag, kommer du fortfarande att förlora på en del av bitcoins som företaget genererar, eftersom det nämnda företaget kommer att minska sin vinst från vilken vinst den genererar. Många molnbrytande företag tar också ut en avgift eller drar av en procentandel av ditt köp för att betala för underhåll, el och andra kostnader för att göra affärer. Och eftersom bitcoin-gruvdrift blir mer och mer konkurrenskraftig, kan avkastningen du gör från den fleråriga prenumerationen sjunka till en olönsam nivå.

Bitcoin kan eller kanske inte vara på

toppen av en bubbla

, men bitcoin-gruvdrift har definitivt blivit mycket mindre lönsam eftersom fler och fler människor blir involverade. Du kan hjälpa till att förutsäga din lönsamhet genom att använda en

bitcoin gruvanäknare

att krossa siffrorna, men även den bästa miniräknaren kan inte berätta vad situationen kommer att bli om några månader eller år. Kort sagt, att vara involverad i bitcoin-gruvdrift idag är ett riskabelt företag. Du kanske kan göra en förmögenhet, men du är mer benägna att förlora stort.