CenterPoint Energy Stock: 3 Anledningar Bulls är upphetsade

CenterPoint Energy Stock: 3 Anledningar Bulls är upphetsade

Anonim

CenterPoint Energy, Inc.

(NYSE: CNP)

är ett elföretag med en unik fördel som borde göra fler nyheter bland investerare. Det äger inte några generations tillgångar som isolerar aktiekursen mot miljörisker samtidigt som företaget fortfarande kan dra nytta av reglerade och oreglerade verktygsmarknader. Det möjliggör också en trekantig tillväxtstrategi.

CenterPoint Energy, Inc. Metrisk

Värde

Börsvärde

12, 2 miljarder dollar

Utdelningsavkastning

3, 8%

Totala intäkter, 2016

$ 7, 53 miljarder

Elförsörjningskunder

2, 4 miljoner

Naturgasdistributionskunder

3, 4 miljoner

Noggranna investeringar i elöverföring och distribution och naturgasdistribution har gjort att CentPoint Energy är det 19: e största investerarägda elverktyget och sjätte största gasdistributionsföretaget i USA. Aktien har fått 14% år hittills - en hälsosam marginal över S & P 500 - men det finns flera anledningar att tjurar är glada över framtiden.

1. Stabil tillväxt i verktyg

För närvarande koncentreras CenterPoint Energys elektriska överförings- och distributionsfotavtryck i Houston, vilket inte är något dåligt. Bolagets helägda dotterbolag, Houston Electric, tillhandahåller elektroner till 2, 4 miljoner meterade kunder över ett expansivt område på 5 000 kvadratkilometer. Den har en konsekvent bostadskonsumtion på 2% per år och genererar alla sina intäkter från reglerade verksamheter vilket ger en hög grad av förutsägbarhet.

Detsamma gäller för CERC Corp, som är CentrePoint Energys helägda naturgasdistributionsföretag. Det tjänar 3, 4 miljoner kunder i sex stater, även om 80% av rörelseresultatet genererades från Texas och Minnesota förra året.

Utility-företag växer i allmänhet inte mycket snabbt, men misstänker det inte för bristande vikt. Under första kvartalet 2017 genererade el- och naturgasverktyg 56% av de totala intäkterna och 88% av det totala rörelseresultatet. Dessa företag ger en solid grund som gör att CenterPoint Energy kan ta större risker och diversifiera sina innehav i högre tillväxtmöjligheter.

2. Energitjänster

CenterPoint Energy behövde flytta till oreglerade marknader för att hitta högre tillväxtnivåer. Trots att dessa är riskfyllda än reglerade tjänster kan välskötta strategier utnyttja oadresserade smärtpunkter för att ge värde till kunder och aktieägare. Det är precis vad företaget gör med sitt energitjänster segment, vilket representerar all icke-reglerade försäljningar av naturgas och tjänster. Det tjänar 33 000 kommersiella och industriella kunder över 33 stater, förutom många privatkunder.

Två förvärv under de senaste 12 månaderna och stabila investeringar som syftar till att integrera dem i CentrePoint Energys portfölj förväntas göra det möjligt för företaget att slutföra året med att betjäna två gånger kunderna och leverera dubbelt så stor volym naturgas som det gjorde år 2015. Förflyttningarna har kombinerat att resultera i en tillströmning av intäkter också. Under första kvartalet 2017 genererade affärssegmentet för energitjänster 174% mer omsättning än under perioden för föregående år. Rörelseresultatet har varit lite svårare att komma för segmentet, men det kan förändras när de senaste delarna är helt integrerade och optimerade.

3. Midstream investeringar

Vad växer ännu snabbare än oreglerade energitjänster? Majoritetsägarskapet till ett skattebefriat midstream energibolag.

CenterPoint Energy äger 50% av förvaltningsrättigheterna i den generella partnern för Enable Midstream Partners LP

(NYSE: ENBL)

, 40% av incitamentsfördelningsrättigheterna och 14, 5 miljoner serier En föredragen enhet. Medan det står för investeringen med hjälp av kapitalredovisningsmetoder, vilket innebär att de inte är fullständigt konsoliderade i resultaträkningen, ger midstream-operatören en betydande mängd vinst och kassaflöde för hushållet.

Eftersom det blir ett hörn från en flerårig rutt som orsakas av lägre än väntade naturgaspriser och tunga investeringar som behövs för att bygga upp sitt infrastrukturnätverk, är Enable Midstream Partners LP nu redo att bli en allt viktigare körsbär på topp för CenterPoint Energi. Intäkterna från midstream-investeringen kan växa upp till 32% 2017, jämfört med bara 10% för återstoden av verksamheten.

Medan den fortfarande utgör en minoritet av totalvinsten på bara 24%, har operatören i Midstream ännu inte slagit sin strid. Aktivera Midstream Partners LP har etablerat infrastruktur, en ren balansräkning och flera nya långsiktiga partnerskap som kommer online de närmaste kvartalen. Det kan med andra ord ge en majoritet av intäkterna för CenterPoint Energy-aktien inom det närmaste decenniet, vilket kan återinvesteras i ytterligare tillväxtmöjligheter eller återlämnas till aktieägare - eller båda.

Vad betyder det för investerare?

CenterPoint Energy är ett holdingbolag med tre stora drivkrafter för tillväxt. Det ger investerare en långsam och stadig tillväxtmöjlighet från traditionella reglerade verktyg, inklusive en stark koncentration i en av de snabbast växande naturgasmarknaderna i landet. Det tillhandahåller energitjänster och naturgasdistribution till kommersiella och industriella kunder över hela landet, inklusive 33 av de 48 angränsande staterna. Och det har givetvis gjort en stor satsning på Midstream Partners LP, som har potential att leverera generösa vinster och kassaflöde för lång sikt.

Tjurarna är glada över utsikterna för alla tre affärsenheter - och de kan bara vara på någonting.