Cirrus Logics resultatökningar, men Outlook kräver försäljningsminskning

Cirrus Logics resultatökningar, men Outlook kräver försäljningsminskning

Anonim

Audio-chip-utvecklare Cirrus Logic

(NASDAQ: CRU)

rapporterade resultatet för det första kvartalet efter det att marknaden stängdes den 2 augusti. Solid tvåsiffrig omsättningstillväxt drev en ökning i botten, men bolagets vägledning kräver en omsättningstillväxt under andra kvartalet.

Cirrus kommer att dra nytta av den förestående lanseringen av nya iPhones, men företagets utsikter lämnar mycket att önska. Här är vad investerare behöver veta om Cirrus första kvartalsrapport.

Cirrus Logikresultat: Råna nummer

Metrisk

Q1 2018

Q1 2017

Ändring över hela året

Inkomst

320, 7 miljoner dollar

259, 4 miljoner dollar

23, 6%

GAAP-nettoresultat

$ 0.64

$ 0.27

137%

Non-GAAP EPS

$ 0.81

$ 0.44

84, 1%

Vad hände med Cirrus Logic i kvartalet?

  • Intäkterna från bärbara ljudprodukter ökade 29, 9% året innan, till 280, 7 miljoner dollar. Intäkterna från icke-bärbart ljud och andra produkter sjönk med 7, 8% året innan, till $ 40, 0 miljoner.
  • GAAP bruttomarginalen var 50, 4%, en ökning från 48, 8% under föregående år. GAAP-rörelsemarginalen var 15%, en ökning med 9% under föregående år.
  • GAAP-driftskostnaderna ökade med 9, 5% året innan.
  • Cirrus genererade 76% av sina intäkter från Apple, den största kunden, från 78% under fjärde kvartalet 2017.
  • Cirrus slutade kvartalet med 310 miljoner dollar av kontanter och omsättbara värdepapper och ingen långfristig skuld.

Cirrus gav följande vägledning för andra kvartalet 2018:

  • Intäkterna förväntas vara mellan 390 miljoner dollar och 430 miljoner dollar jämfört med 429 miljoner dollar under föregående år.
  • GAAP-bruttomarginalen förväntas ligga mellan 48% och 50%.
  • Kombinerad GAAP-forskning och utveckling och försäljnings-, allmänna och administrativa utgifter förväntas ligga mellan 119 miljoner dollar och 125 miljoner dollar.
  • Cirrus vägledning återspeglar förväntad efterfrågan på bärbara ljudprodukter före stora produktlanseringar under andra halvåret, men varnade för att kunderna kan byta order på kort varsel, vilket gör förutsägelser svårt.
  • Cirrus fortsätter att förvänta sig blygsam omsättningstillväxt i finanspolitiken 2018.

Vilken ledning hade att säga

Cirrus VD och koncernchef Jason Rhode präglade företagets starka designaktivitet:

Cirrus Logic levererade solida resultat i juni kvartalet då efterfrågan på bärbara ljudprodukter var i linje med förväntningarna. Vi är mycket nöjda eftersom designaktiviteten var fortsatt stark över hela vår portfölj och vi har uppnått flera nya produktutvecklingsmilstoler under de senaste månaderna. Eftersom efterfrågan på innovativa ljud- och röstlösningar fortsätter att öka över ett brett utbud av slutmarknader anser vi att vår diversifierade produktportfölj och färdplan kommer att fortsätta att positionera oss för framgång i många år framöver.

I sin skrivelse till aktieägarna diskuterade Cirrus långsiktiga tillväxtförare utöver mobila enheter:

På lång sikt är vi entusiastiska över de möjligheter som vi tror att företagets investeringar i avancerad teknik som röstbiometri, MEMS-mikrofoner och smart hem kommer att underlätta. Medan meningsfulla intäkter från dessa produkter har gått flera år, gör vi betydande tekniska framsteg och är engagerade med ledande aktörer på dessa marknader.

Ser fram emot

Med en iPhone-uppdatering från Apple precis runt hörnet växlar Cirrus upp för ett stort tredje kvartal. Inte desto mindre förväntar företaget sig en omsättningsminskning om året, eventuellt en stor nedgång om den träffar den låga delen av sin vägledning. Cirrus påpekade att förutsägelsen av intäkterna blir svårare genom möjliga förändringar av orderna i sista minuten, men den svaga vägledningen är något som borde handla om investerare.

Cirrus ser fortfarande blygsam omsättningstillväxt i finanspolitiken 2018, vilket kommer att markera en avmattning jämfört med de föregående åren. Det finns gott om långsiktiga tillväxtmöjligheter för företaget, men många av dem kan fortfarande vara år borta från att producera någon meningsfull vinst. Fram till dess är Cirrus starkt beroende av iPhone-framgången.